Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 MujEEE.cz - uživatelské fórum :: Baterie-"nezname zarizeni" :: Zobrazit téma
MujEEE.cz - uživatelské fórum
https://forum.mujeee.cz/

Baterie-"nezname zarizeni"
https://forum.mujeee.cz/baterie-nezname-zarizeni-t812.html
Stránka 1 z 1

Autor:  polyneikus [ čtv 05.2.2009, 17:01 ]
Předmět příspěvku:  Baterie-"nezname zarizeni"

Zdravim vsetkych eee-ckarov a prosim a radu...

Preinstaloval som na svojom eee 701 linux na windows xp, stiahol som si ovladace a naistaloval som ovladace...
Vsetko je v poriadku az na jedno : hned po instalacii mi pisalo, ze nemoze najst instalacny program pre bateriu. Nic sa nezmenilo ani po nainstalovani driveru ACPI..

V Ovladacich paneloch pri Baterii je "nezname zarizeni"...(akoby ju vobec nepoznalo...)
Ani po opatovnom preinstalovani ACPI Driveru sa nic nezmenilo...
Takze mi neukazuje ani stav baterie ani nic ine...

Dakujem vopred za nejake rady...

Autor:  VldýŠek [ sob 07.2.2009, 19:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Baterie-"nezname zarizeni"

syne Oidipův: Dlouho jsem váhal jak Ti poradit.
Nainstaluj poslední SP (tuším, že č.3) a podívej se po aktuální verzi ovladače.
Nemají oni windows takovou tu vlastnost, že hledají ovladač on-line? ;)

Autor:  polyneikus [ sob 07.2.2009, 23:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Baterie-"nezname zarizeni"

Dik za radu.
Jasneze ze som to skusal online, ale uplne rovnaky vysledok...

Ale stym servispackom ma to nenapadlo, tak vyskusam este to a skusim to znova...
Diky moc.
Potom podam spravu...

To oslovenie som si vsimol az teraz...
:D

Autor:  polyneikus [ sob 14.2.2009, 13:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Baterie-"nezname zarizeni"

NU, tak mne uz dosli moznosti, mam nainstalovany SP3, vsetky aktualizacie, reinstaloval som driver a nic stale ukazuje : Baterie-"nezname zarizeni"...

Tak, ak by este niekoho nieco napadlo vopred diky...

Autor:  polyneikus [ sob 14.2.2009, 13:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Baterie-"nezname zarizeni"

NU, tak mne uz dosli moznosti, mam nainstalovany SP3, vsetky aktualizacie, reinstaloval som driver a nic stale ukazuje : Baterie-"nezname zarizeni"...

Tak, ak by este niekoho nieco napadlo vopred diky...

Autor:  VldýŠek [ sob 14.2.2009, 14:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Baterie-"nezname zarizeni"

syne Oidipův: Záhada,... jako u Win skoro všechno ;)
Ještě bych zkusil přeinstalovat podporu chipsetu (našel jsem datovanou 25.9.2008 na http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us).

Autor:  VaKu [ sob 14.2.2009, 17:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Baterie-"nezname zarizeni"

Takze tohle je naka ptakovina. Ciste teoreticky to snad neni ani mozne (u te vyjimky souhlas vyjimecne v VldymŠekem). Jestli muzu, tak muj osobni postup instalace wokenic.
1. instalovat POUZE plnou verzi, ne nejake vykostene paskvily kde nevis co tam je a co ne. Predpokladam, ze tohle mas.
2. pred vlastni instalaci uz mit pripravene ovladace. Jako PRVNI se instaluje ACPI. Pokud to neudelas, tak se pak zacnou dit rozmanity veci jako treba ze nejde zvukovka i kdyz by jit mela, nedrzi nastaveni rozliseni, atd. Ruzne a nezavisle na sobe to proste fixluje. Aspon mne to tohle zaclo delat.
3. Nainstalit, nahrat ACPI a dalsi ovladace. Vypnout strankovaci soubor, vypnout body obnoveni. Teprve pak antivir, pripojit k netu a aktualizace. Po aktualizacich se poohledni jak tu instalaci orezat, co kde smazat aby se to veslo na tu parodii disku a jeste trochu mista zbylo (jde to skrouhnout i na 2,5GB volneho mista, ale je to harakiri).
Zkus to timhle postupem, v dobach pokusniceni a boreni systemu na 701ce se mi velice osvedcil. Ideal ovsem je sehnat origos recovery disk k 701. Tam je to bez jakychkoli problemu za par minut hotove.

Autor:  VldýŠek [ stř 18.2.2009, 19:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Baterie-"nezname zarizeni"

syne Oidipův: Při hledání odpovědi na jiný dotaz (jo, byl to ten na výdrž baterie) jsem se také poučil.
Je možné, že battery pack tvého EEE má nějakou závadu na čipu, který je jeho součástí. (Zjistit by se to dalo tak, že do netbooku vložíš jinou baterii stejného typu.) ACPI systému pak nemá z čeho získávat údaje o baterii - stav nabití, apod..., a nebo to dělá, ale ne úplně spolehlivě.
Hele, a máš vůbec podporu ACPI zapnutou v BIOSu?

Autor:  Sandokan [ pát 08.1.2016, 19:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Baterie-"nezname zarizeni"

Teda fakt mě mrzí, že se nepochlubíte, jak to dopadlo a když to vyřešíte, že si to necháte pro sebe !! :-P
Jak je vidět, všechno, co doteď ve vlákně bylo doporučeno je pí**p -k ničemu !
Takže jen pro ty, co se s tím ještě setkaj:
patrně máte wokenice, které vám nenainstalovaly soubor batt.dll (Battery Class Installer) do složky windows/system32. Koukněte se tam, jestli tam nebude, někde si ho splašte a překopírujte si ho tam a počítač restartujte :-o
A uolalá, jak mávnutím proutku to funguje :-O
Když jsem si to přečet, řval jsem, nadskakoval, až lezl po zdi - případně můžete mrknout na řešení problému tady:
http://www.zive.cz/poradna/baterie-je-nezname-zarizeni/sc-20-cq-417056/?consultanswers=1 (na konci) *9*
A pokud by se vám přecejen ještě znova objevilo Baterie-"nezname zarizeni", pak už stačí jen nainstalovat ovladač "automaticky" *2*

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/