Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 MujEEE.cz - uživatelské fórum :: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA :: Zobrazit téma
MujEEE.cz - uživatelské fórum
https://forum.mujeee.cz/

Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
https://forum.mujeee.cz/zmena-os-z-winxp-na-win7-na-eee1005ha-t1276.html
Stránka 1 z 3

Autor:  mopy [ úte 19.1.2010, 20:55 ]
Předmět příspěvku:  Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA

Rád bych změnil operační systém na novější (z XP na 7). Pročítal jsem spousty topiců, ale bohužel jsem se nedobral konkrétních informací.

Jde mi o konkrétní postup přeinstalování.
Bude třeba připojit externí cd mechaniku, to je jasné. (případně bootovat z flash disku).
Zajímá mě, zda stačí nabootovat instalační cd s win 7 a klasickým způsobem systém přeinstalovat.
Nebo mě zde čekají nějaké další problémy?
Mám na mysli to, že v PC byl předinstalován win XP a není tudíž počítáno se změnou OS.
V nějaké diskuzi proběhlo, že při zvýšení RAM na 2GB má tato změna smysl.

Tak tedy, zda to půjde a půjde to jednoduše :)
A případně - zda se to týká záručních podmínek apod.

Díky

Autor:  Lucien [ stř 20.1.2010, 14:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA

No ja jsem taky zkousel u 1000h a ono to nejak nejde :D

Autor:  Daidalos [ stř 20.1.2010, 15:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA

Jde to velice jednoduše.
Nejdříve musíš na netu najít návod jak udělat bootovací flashku,zadej do googlu How to install Windows 7 from USB nebo tak něco.
Až to budeš mít nainstalovaným,musíš v Biosu nastavit jako první boot z výměného media,to mne bohužel nefungovalo proto ještě musíš nastavit jako bootovací HDD právě tu flashku.
To se ti automaticky spustí instalace,tu snad projdeš sám,až se ti pc restartuje poprvý flashku vytáhniJá osobně mám Proffesional,který sou libový narozdíl od XP nebo u některých dodávaných s W7 Start,který jsou k ničemu..

Autor:  mopy [ stř 20.1.2010, 15:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA

Daidalos: A ty máš konkrétně 1005HA...? Ještě budu muset vymyslet, jakou RAMku do toho koupit. Jinak bych se asi utrápil - s tím jedním Gb...
Asi bych měnil na win 7 - home edition

Autor:  Daidalos [ stř 20.1.2010, 16:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA

Ano mám konkrétně 1005ha.
1gb a šlape W7 uplně v poho,diť některý typy 1005 už jsou s W7 dodávaný,a překvapivě zvládá netbook i Aero,který v W7 Starter ani nejsou..
Upgrade uplně bez problému,teď ještě chci zkusit Ubuntu netbook remix,ale ten mi nešel výše zmíněným návodem nainstalovat.Takže to budu muset vymyslet nějak jinak :???:

Autor:  mopy [ stř 20.1.2010, 20:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA

Tak to se do toho asi pustím :))) Jdu trochu propátrat, jak udělat z flashky bootovací... Doufám, že to nějak půjde i na mojí 16Gb flashku. Někde jsem narazil na problémy, že to šlo udělat pouze z flashkou do 4Gb. Z důvodu souborového systému. Nebo tak nějak...

Autor:  Daidalos [ stř 20.1.2010, 20:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA

Já to dělal s 8gb ;-)
Dělal jsem to podle tohodle : http://www.intowindows.com/how-to-insta ... ing-guide/
;-) hodně štěstí,ale pokud se trochu vyznáš v PC neměl by to pro tebe být větší problém ;-)

Autor:  mopy [ stř 20.1.2010, 20:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA

Já zkouším prográmek od Microsoftu - na konci článku

http://www.jiribrejcha.net/2009/03/nain ... ash-disku/

Výměnu ram na 2Gb jsi náhodou nedělal?

Autor:  Daidalos [ stř 20.1.2010, 21:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA

Ne a ani se na to nechystám,1GB je podle mého až moc na takový noťas,na vše potřebné to stačí pokuď něco nového ak rozhodně procesor bo grafiku,RAMku v podstatě ani nemá smysl upgradovat.

Autor:  mopy [ stř 20.1.2010, 21:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA

Tak prográmek co jsem našel fungoval úspěšně a nový OS běží jak hodinky :) Jen teď musím nacpat do PC všechny ovladače z asus.com... Právě stahuji

Teď už jen vyměnit tu ramku...
Asi tuhle...
http://www.alza.cz/so-dimm-kingston-2x2 ... d94909.htm

Stránka 1 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/