Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 MujEEE.cz - uživatelské fórum :: Upgrade RAM :: Zobrazit téma
MujEEE.cz - uživatelské fórum
https://forum.mujeee.cz/

Upgrade RAM
https://forum.mujeee.cz/upgrade-ram-t6-20.html
Stránka 3 z 18

Autor:  Bajdik [ sob 15.3.2008, 0:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Upgrade RAM

Já to rozhodně "zevnitř" rozdělávat nehodlám.
U starýho IBMka jsem si to troufnul, ale tohle je už moc :))

Autor:  Maxinoha [ pát 11.4.2008, 11:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Upgrade RAM

V Alzasoftu nabízejí službu Montáž / testování pamětí do notebooku za 200,- Kč.
http://sluzby.alza.cz/montaz-testovani- ... d49594.htm
Myslím že tato "odborná" montáž by již měla být plně dostačující k zachování záruky.

Autor:  Lucifer [ pát 11.4.2008, 11:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Upgrade RAM

pleteš se...

Autor:  Damianus [ sob 26.4.2008, 16:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Upgrade RAM

sice nevim jak to pokracuje dele a jak to resil Lucifer kdyz tam ma ty 2gb ale v pondeli zavolam do asusu a zeptam se jak to je ted a zda se neco nezmenilo tu ram by to fakt chtelo :?

Autor:  hanysek [ sob 26.4.2008, 18:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Upgrade RAM

Drazi kolegove, rad bych se zeptal na Vas nazor zda se vyplati investovat pri upgradu RAM u meho EEE PC 4G do 2GB modulu, nebo postaci na provozovani XP 1GB RAM. Stavajici 512 je pri vypnuti Swapu na hraně, přeci jen se obcas winy trochu loudají, hlavně pokud je spuštěno více věcí naráz.
Předem díky za Vaše názory a rady, případně bych rád slyšel kterou značku RAM používáte abych se při nákupu zbytečně nespálil. Honza H.

Autor:  1742 [ ned 27.4.2008, 12:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Upgrade RAM

ačkoliv doma ještě eee nemám, je podle mě zbytečné, rvát do něj více, jak 1GB ram, neboť více operační paměti nevyužije. 2GB by se hodily pro Visty, ale celkově má eee na Visty příliš slabé komponenty. Co se týče tedy OS, pro XP 1 GB hravě stačí. Co se týče aplikací, eee nemá takový výkon, aby kloudně dokázal rozjet aplikaci, která má potřebu 2GB ram a tedy je s tímto procesorem je aplikaci úplně jedno, jestli má 1, nebo 2 GB, rychlosti to nepomůže. Samozřejmě, kdyby v něm byl lepší procesor a grafický čip, bylo by to o něčem jiném, ale takhle se to prostě nevyužije. Je to asi jako bys na svůj trabant koupil pneumatiky z Ferrari... Je to pěkné, ale rychlost ti to nepřidá

Autor:  Damianus [ ned 27.4.2008, 12:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Upgrade RAM

no tak to ja mam jiny nazor eee hrave na linuxu si vemem s par app tech 512 a bez swapu je to kumst takze 2gb dneska stoji asi 800 coz je smesna cena. 2gb se da plne vyuzit na tomto stroji

Autor:  1742 [ ned 27.4.2008, 13:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Upgrade RAM

512 možná ano, ale 1024 by měl stačit v pohodě. Jinak, samozřejmě, když se spustí 40 aplikací v pozadí, vezme si to klidně 4GB, ale i když mu dáme 8GB operační paměti (a 64b systém, na který sice nemá procesor, ale celkově prostě tak, aby adresoval všechno), aplikace se stejně budou sekat kvůli nedostatkům v procesoru a grafice, to jsem chtěl říct

Autor:  Damianus [ ned 27.4.2008, 13:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Upgrade RAM

to je pravda ale uz tu nekdo spsal ze na tom photoshop :D sice si nedokazu predstavit jak na tom delam grafiku ale tady se ty 2gb ram vyuzijou. rezerva nikdy nevadi a i samotni IM klienti si vemou dost clovek do toho pusti hudbu a IE nebo FF az to mema nejaky ten nedostatek spise nez otazkou velkosti pameti je otazka taktu ono 800 je zbytecne a tak uvazuju o 533 v casovani cl4

Autor:  hanysek [ ned 27.4.2008, 22:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Upgrade RAM

Díky moc za Vaše názory, nakonec rozhodl chladný rozum a po předchozích zkušenostech na jiných noteboocích i PC fakt, že 1GB RAM je na XP optimální nadstandart, hlavně v případě toho, že zbytek konfigurace vylučuje používání náročnějších aplikací - her, photoshop, zpracování videa apod. Nakonec jsem se rozhodl riskovat případné dohady se servisem asusu (stejně je jejich postoj k upgradu RAM dlouhodobě neudržitelný) a narval jsem do svého EEE 1 GB RAM modul A-Data ze svého FS Amilo. Rozdíl je nejen znatelný ale ba přímo markantní!!!!! Škoda, že Asus nedává do eee PC 1GB standartně, teprve po tomto upgradu je to 100% použitelný subnotebook na cesty.
2GB RAM jsou zřejmě skutečně nadstandart a luxus, který využije jen člověk s extrémními nároky na zátěž. Takže teď už jen objenám novou RAM pro hlavní FS aby na Vistách dlouho netrpěl :D

Stránka 3 z 18 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/