Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 MujEEE.cz - uživatelské fórum :: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!! :: Zobrazit téma
MujEEE.cz - uživatelské fórum
https://forum.mujeee.cz/

GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!
https://forum.mujeee.cz/gps-navigace-igo8-funkcni-na-eee-t227.html
Stránka 1 z 2

Autor:  Dave [ sob 12.7.2008, 23:23 ]
Předmět příspěvku:  GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!

Zdravím všechny.

Podařilo se mi rozchodit navigaci na našem EEE. Zde přikládám návod jak to celé rozchodit. Musím přiznat že jsem na tom nějaký pátek strávil než jsem tomu přišel na kloub. Tak tedy, co budete potřebovat:

Navigaci IGO8: http://rapidshare.com/users/8WBUPZ ten první odkaz nebo jinou verzi se všemi mapami: http://www.pda4x.com/read.php?tid=69638

GPS přijímač do USB: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38753

Program:ASTRAY 1.3.7 - http://www.mediafire.com/?2zxawczx2l9

Nyní k samotné instalaci. Nejdříve jsem nedokázal navigaci rozchodit protože se vůbec nerozběhla na EEE, pak jsem si tady na fóru náhodou přečetl příspěvek že někdo rozchodil nějaké hry až po přepnutí rozlišení. A v tom byl zakopaný pes, jakmile jsem změnil rozlišení programem AsTray, navigace naběhla. *82*
Objednal jsem hned GPS receiver. Nainstaloval software. Navigace se Vám však nejspíš nerozjede, tak jako mě *51*
Důležité:Ve složce IGO\save\system.ini najdete na jakém portu je přihlášen GPS receiver:[gps]
port="5"
baud="4800"
Nyní musíte ručně změnit nastavení systému: Ovládací panely/Systém/Hardware/Správce zařízení/PortyProlific USB-to-seria comm port, zvolte upřesnit- číslo portu COM: změnte na číslo 5 (v mém případě)
A JE TO *44* *94* *44* Navigace maká naprosto skwěle *94*

ENJOY

Přílohy:
IGO8EEE.jpeg
IGO8EEE.jpeg [ 76.68 KiB | Zobrazeno 26808 krát ]

Autor:  Rici [ čtv 17.7.2008, 10:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!

A co čeština a nějaké POI body k tomu nejsou? A bude to fungovat i přes bluetooth s modulem od Nokie?

Autor:  MobyDick [ čtv 17.7.2008, 12:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!

všechno je na ruznych warez forech, hledej :D

Autor:  Dave [ čtv 17.7.2008, 23:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!

POI body jsou vždy přibaleny v mapách. Čeština existuje ale teď nevím kde jsem ji stáhnul ale mám jí. Bluetooth určitě fungovat bude! *62*

Autor:  Rychloun [ pát 25.7.2008, 18:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!

jake musi byt to rozliseni aby to bezelo?

Autor:  VaKu [ úte 29.7.2008, 9:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!

Rozliseni musi byt 850x510 a staci 16bit hloubka. Pak se normalne spusti.
Good luck

Autor:  bencop [ čtv 07.8.2008, 21:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!

nejako nechapem tomuto kroku

Nyní musíte ručně změnit nastavení systému: Ovládací panely/Systém/Hardware/Správce zařízení/PortyProlific USB-to-seria comm port, zvolte upřesnit- číslo portu COM: změnte na číslo 5 (v mém případě)

to treba zmenit v programe alebo v spravcovi HW na eee-cku?
Lebo v spravcovi na eee-cku neviem najst /PortyProlific USB-to-seria comm port

dik za skoru odpoved

update: zistil som ze akonahle spustim iGO tak mi odpoji GPS modul :cry:

Autor:  VaKu [ pát 08.8.2008, 6:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!

Protoze odpovedi od Dave se nedockame ani na SZ, tak odpovim ja.
V IGO\save\system.ini je nastaveny port. Ten samy se musi nastavit ve spravci zarizeni Windows pro GPS modul (pro modul USB). Pokud mate BlueTooth, tak se musi takhle nastavit pripojena GPSka pri pripojovani Modrozuba na seriovy port. Jinak IGO si to potom ridi sam a v pripade zavreni programu sam odpoji i GPS .... alespon pres Modrozub to tak udela. V zadnem pripade se nepokousejte menit nastaveni v tom system.ini, vzdycky si to opet prepise po svem. Je to nutne udelat v nastaveni zarizeni. Obvykle je to Com3, nebo Com5.
Rozliseni musi byt 900 a vyssi jinak se to spusti, ale nic nezobrazi.

Autor:  bencop [ pát 08.8.2008, 8:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!

dik sa odpoved.

no u mna v PC sa BT GPS V20 SPP Slave pripojuje na COM4 ale zial ine porty si tam vybrat neviem. a v tom system.ini je port COM3. ked si dam v Igo "GPS tlacitko" tak mi to zial nic neukazuje, ziadne suradnice...

Na stolnom PC ma to sice neodpoja ale aj tak neviem GPS modul neposle ziadne suradnice :(

Asi som kupil zly GPS modul

Preco nie je mozne zmenit port v system.ini na taky ako sa GPS modul pripoji, ale treba to menit v spravcovi zariadeni/BT?

Autor:  VaKu [ pát 08.8.2008, 9:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!

takze predpokladam, ze se jedna o modul pres Modrozuba. Tam se to nedela ve spravci zarizeni, ale ve vlastnim nastaveni zarizeni pres BlueTooth. V uzivatelskych vlastnostech najdeme Advanced Configuration, po otevreni jsou tam polozky (mimo jine) Local services a Client Application. Potrebujeme to nastavit v casti Client Application. Po rozkliknuti najdeme Bluetooth serial port a tam by mel byt uveden potrebny port kam se to pripojuje. Jestli nesouhlasi s pozadovanym, rozklikneme a zmenime. Pokud to nejde jukneme do Local Services jestli neni blokovany tam. Pokud ano tak ho tady smazneme, v Client taky, dame vytvorit novy ... pak by mel uz jit nastavit na potrebny COM, pak v Local services dame take vytvorit novy... tam pak je jedno jaky COM to obsadi. A melo by to makat.
Aspon u meho Widcomu to takhle slo.
Kdyz je to v poradku, tak i iGO by to melo zacit kreslit pozici satelitu.

V samotnem iGO to zmenit nejde.

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/