Re: touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power
Byla to ta varianta "bez" pájení - v uvozovkách to píšu proto, že byly naprosto humpolácky připájené káblíky k oběma tišťákům (USB HUB a řadič touchscreenu), díky čemuž se displej občas choval stochasticky. Rozborka, proletování a sborka to spravily.
Hub je tříportový - v EEEčku se vypojí kamerka a zapojí HUB. Z toho pak je po jednom vývodu na řadič touchscreenu, plonkovní káblík od kamerky a jeden volnej, kterej jsem využil na BT. Tloušťka panelu je cca 1 mm - bez problémů se vlezl pod původní rámeček a s původními šroubky.
Jako bonus funguje i nadále enable/disable kamery z traye - jenze teď zapíná/vypíná celý USB HUB (případní následovníci na tohle pozor - kamerku jsem měl disablovanou a strávil jsem hodinu bádáním přoč to k...a nejede

).
Touchscreen jsem si zvykl používat hlavně při spouštění ikonek z plochy a odklepávání různých OK tlačítek hlavně když nemají focus. Jinak praktické použití moc nevidím - chtěl jsem ho prostě mít

pabloroy: Tloušťka cca 1 mm.
Panel je takřka naprosto transparentní (má lehce nažloutlý nádech, ale po položení na stávající LCD to vůbec není vidět). Trochu negativně hodnotím, že se pak display leskne (je to sklo), ale zase to chrání ten plastový LCD pod tím.
Citlivost dotyku těžko posoudit - prostě to funguje OK (stylusem, prstem, ...)
Kalibroval jsem jen jednou po montáži - od té doby (3 týdny) s tím nemám problém. Dokonce jsem ani nedělal lineariazaci. Fakt ale je, že klepu hlavně prstem (ten nemusím hledat - na rozdíl od stylusu), takže na nějakou pixelovou přesnost nehraju. Na druhou stranu není problém si v dialogu vypínání systému rozbalit prstem roletku, vybrat restart nebo vypnutí a potvrdit...