Autor |
Zpráva |
Firestone
|
"Slabá" zvukovka (1000H)
Hojte, po delším používání EEE mě dost trápí slabý výkon integrované zvukovky I když to všemožně SW vyháním pomocí přehrávačů atp., tak to není ono a je to pořád málo (na můj vkus). Pomůže až připojení na výstup, který ma výkonější zesilovač, jinak co mám jedny postarší bedničky, tak to stojí za prd Podobně je to i s obyč sluchátkama (, na lepších modelech je to o poznání lepší - nepotřebují tolik vybudit), kdy je ta zvukovka prostě dostatečně nevybudí. Nevidí to někdo podobně? V čem byste viděli řešení? V externí zvukovce či v nějakém předzesilovači, nebo to jen připojovat na lepší periferie, které mají výhodnější parametry? Dííky za jakýkoliv postřeh.
_________________ http://lukas-kuzel.net
|
pát 14.8.2009, 10:56 |
|
|
peca007
|
Re: "Slabá" zvukovka (1000H)
Zkus si otevrit nastaveni hlasitosti a tam pridat. A nemyslim takove to jednoduche tahlo, ktere se zobrazi po prvnim klepnuti na repracek v oznamovaci oblasti. Musis nejprve poklepat, aby se zobrazilo okno "Celková hlasitost" (Win XP). Pokud mas Linux, tak nevim jiste, ale v Ubuntu to funguje uplne stejne.
|
pát 14.8.2009, 11:08 |
|
|
Firestone
|
To mám vytažené na max (jak "Celková hlasitost", tak "Zařízení Wave").
|
pát 14.8.2009, 11:23 |
|
|
Firestone
|
Tak jsem pokusně ještě zkoušel nahodit Slax z USB klíčenky a nic - je to prakticky stejné. Tak mám holt asi smůlu...
|
pát 14.8.2009, 13:41 |
|
|
karlos89
|
Tak mně na filmy strašně pomáhá KMPlayer, ten hodně vyrovnává a zvyšuje hlasitost, je to fakt strašně znát. Samozřejmě sežere i hudbu, ale není tak komfortní jako třeba winamp. No a pokud si chci prostě pustit muziku, moje 90Wattový stereo bedničky to jistí S těma peckama do uší moc neblbni, je to zbytečný, kor u počítače. Pokud chceš ucházející poslech, tak jsou stejně potřeba repráky
_________________ ASUS EEE 1000HE - tenhle drak fakt stojí za to ;)
|
pát 14.8.2009, 14:45 |
|
|
peca007
|
karlos89: Zakladas flame? Kdo chce poradny poslech koupi si Kossy, to je snad jasny // nemohl jsem si nerypnout Firestone: To je divny. Manzelcina 901 hraje tak nejak normalne. Je jasny, ze od "pidi plastaka" se neda cekat zazrak, ale rozumet co herci rikaji je. Mimochodem a driv ti to hralo hlasiteji, nebo mas proste jen takovy pocit, ze je to malo nahlas? Aby to nebylo spise tim, ze jsi svykly z desktopu na "jinci grady".
|
pát 14.8.2009, 14:58 |
|
|
karlos89
|
//karlos89: Zakladas flame? Kdo chce poradny poslech koupi si Kossy, to je snad jasny // nemohl jsem si nerypnout Tak to mě fakt nenapadlo, KOSSY jsou samozřejmě jiná liga, ale tak nějak předpokládám, že je moc lidí nemá Narážel jsem na to, že sluchátka jsou sice fajn, ale když si chci hudbu pořádně poslechnout, stejně je nejlepší šáhnout po externích repro. Chrchlátka v EEEčku pochopitelně budou hrát k ničemu, nehledě na to, že by měl netbook stát třeba na stole, měkkčí podklad jako třeba deka je strašně tlumí...
_________________ ASUS EEE 1000HE - tenhle drak fakt stojí za to ;)
|
pát 14.8.2009, 16:03 |
|
|
petrulin1
|
Stejný dotaz: dříve to hrálo silněji? Jen taková hloupá úvaha.Nemohl ses někde ochomejtnout kolem "kovového prachu" ? Ten se rád nalepí na reprák a pak to slábne a slábne.Takto mi v práci postupně pohasínala vysílačka,kterou jsem měl v náprsní kapse monterek.A jak se brousilo železo úhlovou bruskou,tak to tam lítalo a lepilo se to,až to ten reprák zalepilo.A už to pak jenom šeptalo. Peca: souhlas,na svoje Koss Porta Pro nedám dopustit
_________________ Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.
|
pát 14.8.2009, 17:00 |
|
|
mařenka
|
tohle jsem našla na netu....možná to je mimo mísu, jen se snažím pomoct
Zesílení slabého zvuku AC3 u notebooků
Váš notebook přehrává MP3 a hudební CD bez problémů a dostatečně hlasitě,ale jakmile přehráváme filmové DVD,je zvuk příliš tichý.
Příčinou je nedokonalá implementace AC3 ovladačů.Špatně slyšitelný zvuk znamená,že ovladač sice pracuje,ale není v pořádku downmix na stereo výstup notebooku.
Pomoc s řešením tohoto problému vám může nastroj AC3Filter.Ve většině případech stačí,když si tento filtr nainstalujete,vše by mělo jít automaticky a zvuk by se měl srovnat.Pokud se tak nestane,jděte do Ovládací panely/Nastavení zvuku.V hlavní záložce Main vyberte pod Output nastavení 2/0 – stereo a pod Preset nastavte na Loud.Poté restartujte PC a zvuk z AC3-DVD by měl fungovat bez problémů.
poznámka:pokud máte naistalovaý balík kodeků K-Lite Codec Pack,tento balík již AC3Filter osahuje.Při přehrávání filmu klikněte v systray na ikonu ffdshow audio decoder a vyberte AC3Filter a proveďte požadované nastavení
_________________ úsměv nic nestojí,ale nas.re tolik lidí,že stojí za to, si ho udržet
|
pát 14.8.2009, 19:09 |
|
|
Firestone
|
|
sob 15.8.2009, 10:19 |
|
|