Autor |
Zpráva |
michal.mandak
|
"Osekana" XPcka
Dobry den, mate nekdo opravdu zaruceny odkaz nebo navod na "osekana" XPcka pro stazeni, kde by fungovalo WIFI, tisk, webkamera a zvukova karta??? Mam originalni Windows XP Home, ale kdyz jsem je nainstaloval, tak mi na disku nezbylo temer zadne misto (( Zkousel jsem si nainstalovat i program nLite, ale jelikoz tomu ani trosku nerozumim, tak vlastne ani nevim, co mam "orezat", abych neco nezmrsil a moje Eeecko stale fungovalo, jak ma. Dekuji za odpovedi a odkazi ke stazeni.
|
sob 29.3.2008, 0:13 |
|
|
S474N
|
Re: "Osekana" XPcka
michal.mandak: co je to za nesmysl? Mam plnou instalaci WinXP Professional SP2 a mam mista vic nez dost. Smazal si po instalaci ty nepotrebne adresare?
_________________ -=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ
|
sob 29.3.2008, 22:40 |
|
|
ondra1234
|
Po instalaci win xp sp2 a vsech aktualizaci... naslednem vypnuti swap a komprimaci disku ma pres 2GB volneho ...
pri uziti xplite bych odhadoval volne misto kolo 2,8GB...
podle me pokud clovek nema verzi s 2GB HDD tak je mista dosti..
|
ned 30.3.2008, 0:22 |
|
|
S474N
|
ondra1234: jelikoz ma v profilu verzi 4G, tak ma 4 GB SSD. Nicmene dle meho nazoru neudelal neco z tohohle:
1) vypnuti swapfile 2) vymaz slozek po instalaci (ty skryte ve Win s nazvy jednotlivych servicepacku, Downloaded files, atd)
|
ned 30.3.2008, 12:14 |
|
|
Lucifer
|
vymazat
\Windows\system32\DLLcache \WINDOWS\RegisteredPackages\ \WINDOWS\SoftwareDistribution\Download\ \WINDOWS\system32\ReinstallBackups\
|
ned 30.3.2008, 12:25 |
|
|
michal.mandak
|
Dekuju za odpovedi. Swap file jsem uz vypnul, misto se zvetsilo na skoro 2GB. Stejne ale mam s tema XPckama problemy, nabihaji zhruba 2min a neustale mi vyskakuje okno, ze jsou pripraveny updaty a kdyz je dam nainstalovat, tak mi to napise, ze tyto a tyto (vsechny co byly pripraveny) updaty se nenainstalovaly a takhle porad dokola. V nejake z predchozich diskusi byl odkaz na nejaka "osekana" XPcka, ktera pak zabirala jen asi 300MB na disku a pocitac nabihal jen asi 15s (neco jako u puvodniho linuxu). Jen mi nesel stahnout ten torrent z uvedeneho odkazu a navic tam pry nefunguji tiskarny a webkamera. Proto zpatky k me otazce, nevite nahodou nekdo o nejake verzi, kde by fungovala webkamera, tiskarny a zvuk a zaroven zabirala minimum mista a nabihala rychle??? Vim, ze mi reknete, ze jsem asi uplne blbej, ale ja na tyhle veci asi fakt blbej jsem Diky.
|
ned 30.3.2008, 18:15 |
|
|
S474N
|
michal.mandak: mam full instalaci WinXP Pro a nabihaji kolem 30ti sekund (presne jsem to nemeril, ale 2 minuty to urcite nejsou). Asi mas nejaky problem s instalaci Win jake si tam dal, protoze me to updaty normalne instaluje bez problemu. Mas admin prava?
Ty osekane WinXP rozhodne nedoporucuji, par kluku si je uz instalovalo a jsou tak osekany, ze aby je zprovoznili, tak uz jsou na 1.5GB obsazenyho a stejne to neni ono.
|
ned 30.3.2008, 18:32 |
|
|
michal.mandak
|
No mam Windows XP Home s SP2 a jestli mam admin prava nebo ne, to nevim ... Ale nemam zadne uzivatelske ucty nebo podobne, takze ocekavam, ze ano. Asi to teda zkusim znovu cele preinstalovat, protoze se mi tedka nekolikrat stalo, ze po pripojeni externiho disku a otevreni nejakeho adresare, mi to nahlasilo, ze se omlouvaji za chybu v exploreru a vsechny okna se mi zavrou. Diky.
|
pon 31.3.2008, 1:24 |
|
|
Maxinoha
|
|
ned 13.4.2008, 14:11 |
|
|
Damianus