Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 nove Ubuntu EEE :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 26.6.2017, 17:33



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 nove Ubuntu EEE 
Autor Zpráva

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek nove Ubuntu EEE
Uz sa da stiahnut nove Ubuntu EEE 8.0.4.1 na www.ubuntu-eee.com *76*. Super vec, konecne distro, kde mi funguje sietova karta aj Wifi, ostatne "akoze" Linuxy pre EEE sa mi na mojej 901ke nechytali. Ma podobne menu ako Xandros pre EEE, a tiez sa da vypnut.


čtv 11.9.2008, 18:35
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: nove Ubuntu EEE
Ako sa prepnem na normalne ubuntu menu ako v kazdom inom ubuntu, gnome? Stale mam len to priblble jednoduche menu a to sa mi nepaci. a tiez mi nejako extra nefunguje bluetooth.


pát 12.9.2008, 21:40
Profil

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 24
Příspěvek Re: nove Ubuntu EEE
a mne zase nefunguju zvuky cez reproduktory vcera som to nainstaloval chvilku isli potom zase nie potom ano a dnes zase nejdu , da sa zmenit na pernamentneho ROOTa


sob 13.9.2008, 8:32
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: nove Ubuntu EEE
simumarek: odpoved je na domovskej stranke - Documentation, hned druhy link.


sob 13.9.2008, 8:51
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: nove Ubuntu EEE
Ok, už sa mi to podarilo nastaviť tak aby sa mi nič nespúštalo, ale aj tak by som sa chcel opýtať, ako si mám najlepšie rozdeliť disky, lebo keď som si nainštaloval všetko čo chcem tak mi na 4GB /home disku ostalo volne len niekolko 200MB a to je myslím malo ak by som tam ešte niečo chcel doinštalovať tak sa mi to tam asi ani nezmestí. A ďalšia vec je kde zoženiem nejaké iné témy pre Gnome? Na gnome.org je ich len pár. Tiež by som chcel beryla alebo compiz a neviem ako ho tam hodiť a či to vôbec môj eee PC901 vôbec zvládne? ďakujem za odpovede a pomoc :-D


ned 14.9.2008, 14:30
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: nove Ubuntu EEE
nie som linux guru, ale pokial si pamatam, pri instalacii pri vybere oddielov by sa malo dat zvolit, aby sa niektore casti nainstalovali aj na druhy vacsi SSD disk, cize treba dat formatovat napr. oddiel /home na ten druhy disk


ned 14.9.2008, 20:02
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 165
Příspěvek Re: nove Ubuntu EEE
simumarek píše:
Ok, už sa mi to podarilo nastaviť tak aby sa mi nič nespúštalo, ale aj tak by som sa chcel opýtať, ako si mám najlepšie rozdeliť disky, lebo keď som si nainštaloval všetko čo chcem tak mi na 4GB /home disku ostalo volne len niekolko 200MB a to je myslím malo ak by som tam ešte niečo chcel doinštalovať tak sa mi to tam asi ani nezmestí. A ďalšia vec je kde zoženiem nejaké iné témy pre Gnome? Na gnome.org je ich len pár. Tiež by som chcel beryla alebo compiz a neviem ako ho tam hodiť a či to vôbec môj eee PC901 vôbec zvládne? ďakujem za odpovede a pomoc :-D

Ahoj. asi je pozdě, ale pro někoho pro příště. Na svém EEE 701 se 4GB SSD + 8 GB SD, 2GB RAM to mám takto (vše ext3):
4GB SSD
Kód:
/dev/sda1             2,5G  189M  2,1G   9% /
/dev/sda2             1,5G  296M  1,1G  22% /var
(Pozor, /var nedávat na druhý disk!!!)
8GB SD
Kód:
/dev/sdb1             1G  523M  379M  59% /opt
/dev/sdb2             3G  2,1G  597M  78% /usr
/dev/sdb3             2G   36M  1,8G   2% /usr/local
/dev/sdb4             2G  615M  1,4G  32% /home

Údaj za ručně přidělenou velikostí udává obsazenou velikost, pak kolik zbývá a opět obsazeno v %. Důležité je to poslední, a to je přípojný bod. Samozřejmě je možné v rámci možností pro některé přípojné body (typicky /opt a /usr/local i /home) zvolit jinou velikost. Napovědou může být právě ta obsazenost. Nedoporučuji však volit menší jak 500MB. Na odkládání důležitých dat používám ještě flash disk, proto mi stačí cca 2GB /home
Nainstalovanou distribuci Ubuntu EEE 8.04.1 jsem si přes Synaptic upravil tím, že odinstaluji Compiz (mně osobně vadí), ume-launcher applet a další "blbůstky" (gnome-do, ad.). Nezapomeň v Systém > Volby > Sezení vypnout nebo rovnou smazat co nechceš spouštět po spuštění.
Dostanu pak v podstatě normální Ubuntu, které však obsahuje upravené jádro a všechen HW je tak ihned funkční.
Témata hledej např. zde.
Řešení možných problémů je dobře zpracované ve Wiki k Ubuntu EEE.
Systém je svižný a bezproblémový. Na rozdíl od Windows ;-)
Hodně zdaru.

_________________
Alergie na blbce je svinstvo.
Asus EEE 4G + 8G SD + 2GB RAM + Ubuntu 8.04 (jádro 2.6.24-21-eeepc) + Gnome 2.22.3 + běžné aktualizace - STÁLE FUNKČNÍ ;-)


ned 23.11.2008, 0:22
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: nove Ubuntu EEE
VldýŠek: nechci byt OT, ale navrhuji schuzku, kde porovname nase EEE, tvoje s linuxem a moje s WinXP. Chtel bych opravdu v realu videt, jak je ten linux sviznejsi a bezproblemovejsi a naopak u me videt tu pomalost a problemovost *71* *24*

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


ned 23.11.2008, 11:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 04/2008
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: nove Ubuntu EEE
4 S474N:...otázka zní, chci-li vůbec soutěžit v porovnávání čehokoliv ;-) Já už jsem totiž, milý S474Ne, ze soutěživých let poněkud odrostl.
M n ě___o s o b n ě opravdu vyhovuje to co na svém éééčku mám, tj. Ubuntu EEE 8.04.1 s upraveným jádrem od Array.org. Vše funguje relativně svižně, dělám na tom co potřebuji... Takže, vážně se chcete bavit tímto způsobem?
Dotaz v této sekci se týkal oblíbené distribuce, a já jen (pozdě) reagoval.
A pak,... taky se trochu bojím, že byste/bys mohl časem chtít porovnávat, jestli to čím jsem přijel na schůzku je rychlejší než to čím jezdíš Ty.
BTW: Win platformu nezatracuji, neb dokonce vyučuji i na SŠ. Právě tenhle příspěvek píšu z ntb a pod spuštěnými Vistami, neb školní síť se s linuxem zatím nekamarádí ("...je tu nějakej divnej admin.") :-)

_________________
Jsem kdo jsem.


čtv 27.11.2008, 13:13
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: nove Ubuntu EEE
VldySek: otazka spise zni, proc se navazis do tech Windows. Chapu, ze ti vyhovuje Ubuntu a osobne proti tomu vubec ni nemam. I kdybys tam mel nainstalovat MSDOS, tak je mi to uplne jedno a zily me to netrha. Ovsem co mi nevyhovuje, ze si uplne zbytecne zbytecne beres do huby Windows pomoci ironicke poznamky o tom, jak jsou pomale a problemove. Takze otazka, kterou si polozil tucne by spise mela smerovat na tebe - vazne se chces bavit timto zpusobem?

BTW pokud budu mit na neco konkretni argumenty, respektive neco jineho hanit, tak se preci nemusim bat primeho srovnani. Nebo ano?

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


čtv 27.11.2008, 14:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu