Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Nastavení vyššího rozlišení pro externí monitor :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 23.6.2017, 8:59



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Nastavení vyššího rozlišení pro externí monitor 
Autor Zpráva

Registrován: 07/2009
Příspěvky: 2
Příspěvek Nastavení vyššího rozlišení pro externí monitor
Milí kolegové, mám 701ku xandros - nastavený advanced mode - a externí monitor Acer AL1716 - potřebuji donutit eečko, aby do d-sub konektoru posílalo obraz v rozlišení 1280x1024 ideálně.

menu externího monitoru mi nabídne pouze 800x480 nebo 800x600 nic jiného navíc to meníčko se chová mírně nekorektně je vidět že je asi nějaké poškozené - už odjakživa - nejde na něm vycvaknout volba nastavit automaticky - pouze lze dozaškrtnout volbu nastavit ručně - pokud se tak učiní - naskočí v roletkovém menu poblíž hodnota 800x600...jiné hodnoty to nenabídne...

Ovládací centrum mě o nastavení xserveru jen informuje ale nejde v něm nic přebastavit... ani mi to nenabídne abych zadala rootovský heslo a přenastavila xserver...

nevadí v conzoli jsem spustila midnight comandéra a zeditovala xorg.conf
jenže bez efektu - nic se nestalo - přidala jsem kýžené rozlišení 1280x1024
a zjistila že xorg.cong obsahuje i jiná rozlišení až do 1024x765 včetně, ale ani ta mi nikdy grafický režim nenabídnul - tudíž není divu, že mi nenabídnul ani nově přidané 1280x1024...

při pokusu editovat meníčka ovládacího centra jsem si všimla že "menu externího monitiru" tahá data ze souboru usr/bin/ display-setings - jenže ten je zdáse psaný v z části v hexaku a ten editovat neumím...

Není v xandrosu nějaká obdoba Yastu nebo Drakx11 nástroje pro manuální nastavení Xserveru v obrazovém módu?


sob 25.7.2009, 23:26
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 165
Příspěvek Re: Nastavení vyššího rozlišení pro externí monitor
Xandros neznám, takže nedovedu odpovědět, i když mi připadá divné, že to neumí automaticky ;)
Řešením je použít jinou distribuci pro Asus EEE (viz má patička například).
Jinak je jich na netu dost, stačí hledat.

K editaci xorg.conf:
Není problém v tom, že po editaci nedojde k uložení, neb nemáš práva roota?
Vzorový xorg.conf pro dual monitor je např. na https://help.ubuntu.com/community/XORGHardy

_________________
Alergie na blbce je svinstvo.
Asus EEE 4G + 8G SD + 2GB RAM + Ubuntu 8.04 (jádro 2.6.24-21-eeepc) + Gnome 2.22.3 + běžné aktualizace - STÁLE FUNKČNÍ ;-)


pon 27.7.2009, 10:46
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 07/2009
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: Nastavení vyššího rozlišení pro externí monitor
Dík za info - k uložení editovaného xorg.confu dojde neb právě na to si v konzoli pustím midnight comandera jako root - chyba je v tom že ten xorg.conf už před editací obsahoval řádky s rozlišením 1024x756 který mi okýnko "externí monitor" nenabídne - byť by mělo - kdyby tohle bylo v pořádku tak se s žádnou editací ani nemusím obtěžovat a nějak to překlepu na rozlišení 1024x765...

z výše uvedeného dedukuji že ta rozlišení která mi nabídne menu "externí monitor" se tahají odjinud - jmenovitě odtud usr/bin/ display-setings

Bohužel musím se trápit s 800x600 což je fakt opruz...

Díky za radu ale Xandros měnit nechci - protože už ho mám zkonfigurovanej vymazlenej a plnej dat /pošta, stránky hesla/ a nechce se mi to převádět do jinýho systému - prostě kvůli kosmetický vadě při stacionárním použití nechci reistalovat systém, zvlášť když by mělo stačit někde neco přepsat - navíc určitě jen řádek kódu - přijde mi to jako bourat barák kvůli rozbitýmu oknu či fleku na zdi...

Ale díky i tak...


stř 29.7.2009, 15:07
Profil

Registrován: 10/2009
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: Nastavení vyššího rozlišení pro externí monitor
pokud to neni trvale pripojeny monitor tak bych hledal inspiraci
u prikazu xrandr


neco jako
xrandr vypise dostupne mody ....
a potom treba .. mam ja ve scriptu pro

#dualhead
xrandr --output VGA --mode 1024x768 --output LVDS --mode 800x480 --below VGA
# zpet na LCD
xrandr --output LVDS --mode 800x480 --output VGA --off

jinak man xrandr


tedy doufam ze xandros ma xrandr nainstalovan -)))
mam debiane a nechce se mi vracet image xandrosu -)))

toz tak
simon


úte 27.10.2009, 11:16
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu