takze: neistalujte vyvojovu 2009 cooker ... je tam problem pri konfiguracii grafiky (aspon ja som ako zaciatocnik na nom dost stroskotal).
postup pre sietovu instalaciu: stiahnut , stiahnut si . dalej treba mat k dispozicii mensi usb kluc, pripojenie k internetu (samozrejme moze byt aj zdielane z ineho pocitaca, staci zapnut dhcp ...). takze bootovacie usb sa robbi pod windowsom ... ziadny live linux sa nepusta (ano, je to neuveritelne, ale je to tak - ocividne dost ludi na forach o tejto moznosti nevie). klasicka velka instalacka bohuzial robila problemy pri bootovani z usb (teda sa sama nespustila, co je pre man dost problem

).
pomocou unetbootin vytvorit bootovacie usb ... teda nastavit mandriva 2008.1, netinstall. nabootovat z eee a uz to ide. pri prvom (chvilkovom "zastaveni"). zvolite jazyk - slovencina al. cestina a mozte ist na to.
instalacia prebehla v poriadku, akurat dost dlho som sa preklikaval na nastavenie monitora plug and play - eee som nevidel, mozno prehliadol (ak prehliadol, dajte vediet, co ako). mozno bude treba este nastavit ovladac grafiky.
... instalovane na asus eee 4g surf - teda disk 3,7 gB. po naistalovani standardnej kde instalacie ukazuje system volnych 670 mB - avsak naistaloval sa napr. aj gimp a ine nepouzitelne

apliakcie na eee. na vyber bol kde, gnome a ine (tusim tamje zahrnute strate zname

icewm). uvidim, kolko miesta uvolnim. mimochodom sa zda, ze stav baterie je zobrazovany normalne. este vyskusam, ci wifi naozaj podporuje wpa-aes (problem pod xandrosom, mozno ho uz vyriesili). klavesove skratky a spol. som este neskusal ... ale coskoro skusim.
... instalujte, testujte a dajte vediet, ak najdete problem.
... ak su preklepy, tak sorry. a dakujem entite na mandriva fore, kt. ma upozornila, ze nemam radsej instalovat cooker, lebo mozem narazit na problemy. a som stale nechapam predtym, co to na zaver instalacie blbne ...