Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Jak spustit BIOS :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je stř 22.11.2017, 3:58



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Jak spustit BIOS 
Autor Zpráva

Registrován: 07/2010
Příspěvky: 9
Příspěvek Jak spustit BIOS
Zdravím vás.

Nevím, jak otevřít BIOS na mém Asus EEE, protože rád bych si nainstaloval XP misto linuxu. Když totiž připojím instalační CD s XP přes externí mechaniku, žádná instalace mi nenajede, i když je disk vypálen jako bootovací. Jsem bezradný.

Nemohl by mi někdo poradit, prosím?


ned 25.7.2010, 23:38
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: Jak spustit BIOS
Ten nadpis jsem nepobral, nicmene musis v BIOSu nastavit poradi bootovacich zarizeni tak, aby ta externi mechanika ci UBS klicenka byla pochopitelne na prvnim miste. Pokud je tam HDD, tak je logicke, ze nejdrive bootuje z nej.

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


pon 26.7.2010, 9:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 07/2010
Příspěvky: 9
Příspěvek Re: Jak spustit BIOS
Děkuju za odpověď.

Jako vím, že to musím nastavit, ale jak ten BIOS mám pustit? Někde jsem viděl na netu, že při puštění mám dát F2.... ale to jsem zkoušel a nic, stejně najedla úvodí stránka na příhlášení s heslem. Mám tam Linux, tak fakt nevím, jak ten BIOS pustit a pak nastavit... :/


pon 26.7.2010, 9:30
Profil

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: Jak spustit BIOS
Některé biosy bohužel toto dělají - mě třeba u 904. Chce to zkoušet, zkoušet, zkoušet..... dokud se to nepovede. Kromě F2 doporučuji zkusit taky esc při startu systému.


úte 27.7.2010, 9:27
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Jak spustit BIOS
Tady je ještě jeden fígl popsán:
http://rapotice-vecerka.cdr.cz/a/26839/5

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


úte 27.7.2010, 11:59
Profil

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: Jak spustit BIOS
Dík za odkaz,bohužel to tak zcela nefunguje. Do biosu jsem se nakonec dostal opakovaným stiskem F2 při startu systému a po vypnutí boot booster to vypadá tak, že ta úvodní stránka EEE naběhne asi pokaždé, byť krátce, a pokud se v té době podaří stisknout F2 je vše O.K. a jsem v BIOSu.


stř 04.8.2010, 22:08
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu