Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!! :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 24.11.2017, 3:38



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!! 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 7
Příspěvek GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!
Zdravím všechny.

Podařilo se mi rozchodit navigaci na našem EEE. Zde přikládám návod jak to celé rozchodit. Musím přiznat že jsem na tom nějaký pátek strávil než jsem tomu přišel na kloub. Tak tedy, co budete potřebovat:

Navigaci IGO8: http://rapidshare.com/users/8WBUPZ ten první odkaz nebo jinou verzi se všemi mapami: http://www.pda4x.com/read.php?tid=69638

GPS přijímač do USB: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38753

Program:ASTRAY 1.3.7 - http://www.mediafire.com/?2zxawczx2l9

Nyní k samotné instalaci. Nejdříve jsem nedokázal navigaci rozchodit protože se vůbec nerozběhla na EEE, pak jsem si tady na fóru náhodou přečetl příspěvek že někdo rozchodil nějaké hry až po přepnutí rozlišení. A v tom byl zakopaný pes, jakmile jsem změnil rozlišení programem AsTray, navigace naběhla. *82*
Objednal jsem hned GPS receiver. Nainstaloval software. Navigace se Vám však nejspíš nerozjede, tak jako mě *51*
Důležité:Ve složce IGO\save\system.ini najdete na jakém portu je přihlášen GPS receiver:[gps]
port="5"
baud="4800"
Nyní musíte ručně změnit nastavení systému: Ovládací panely/Systém/Hardware/Správce zařízení/PortyProlific USB-to-seria comm port, zvolte upřesnit- číslo portu COM: změnte na číslo 5 (v mém případě)
A JE TO *44* *94* *44* Navigace maká naprosto skwěle *94*

ENJOY


Přílohy:
IGO8EEE.jpeg
IGO8EEE.jpeg [ 76.68 KiB | Zobrazeno 26804 krát ]
sob 12.7.2008, 23:23
Profil

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 14
Příspěvek Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!
A co čeština a nějaké POI body k tomu nejsou? A bude to fungovat i přes bluetooth s modulem od Nokie?


čtv 17.7.2008, 10:38
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 273
Příspěvek Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!
všechno je na ruznych warez forech, hledej :D

_________________
Apple Macbook black 13,3" C2D 2,4GHz, 4GB RAM, 320GB HDD MacOS X 1.6 Snow Leopard
HP Pavillion Dv5-1199ec: C2D 8400, 4GB RAM, GF9600 GT, 320GB Windows 7 RC CZ.


čtv 17.7.2008, 12:06
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!
POI body jsou vždy přibaleny v mapách. Čeština existuje ale teď nevím kde jsem ji stáhnul ale mám jí. Bluetooth určitě fungovat bude! *62*


čtv 17.7.2008, 23:38
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!
jake musi byt to rozliseni aby to bezelo?


pát 25.7.2008, 18:26
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 185
Příspěvek Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!
Rozliseni musi byt 850x510 a staci 16bit hloubka. Pak se normalne spusti.
Good luck

_________________
Asus Eee 1000H White, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows 7 Ultimate


úte 29.7.2008, 9:12
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!
nejako nechapem tomuto kroku

Nyní musíte ručně změnit nastavení systému: Ovládací panely/Systém/Hardware/Správce zařízení/PortyProlific USB-to-seria comm port, zvolte upřesnit- číslo portu COM: změnte na číslo 5 (v mém případě)

to treba zmenit v programe alebo v spravcovi HW na eee-cku?
Lebo v spravcovi na eee-cku neviem najst /PortyProlific USB-to-seria comm port

dik za skoru odpoved

update: zistil som ze akonahle spustim iGO tak mi odpoji GPS modul :cry:


čtv 07.8.2008, 21:45
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 185
Příspěvek Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!
Protoze odpovedi od Dave se nedockame ani na SZ, tak odpovim ja.
V IGO\save\system.ini je nastaveny port. Ten samy se musi nastavit ve spravci zarizeni Windows pro GPS modul (pro modul USB). Pokud mate BlueTooth, tak se musi takhle nastavit pripojena GPSka pri pripojovani Modrozuba na seriovy port. Jinak IGO si to potom ridi sam a v pripade zavreni programu sam odpoji i GPS .... alespon pres Modrozub to tak udela. V zadnem pripade se nepokousejte menit nastaveni v tom system.ini, vzdycky si to opet prepise po svem. Je to nutne udelat v nastaveni zarizeni. Obvykle je to Com3, nebo Com5.
Rozliseni musi byt 900 a vyssi jinak se to spusti, ale nic nezobrazi.

_________________
Asus Eee 1000H White, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows 7 Ultimate


pát 08.8.2008, 6:41
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!
dik sa odpoved.

no u mna v PC sa BT GPS V20 SPP Slave pripojuje na COM4 ale zial ine porty si tam vybrat neviem. a v tom system.ini je port COM3. ked si dam v Igo "GPS tlacitko" tak mi to zial nic neukazuje, ziadne suradnice...

Na stolnom PC ma to sice neodpoja ale aj tak neviem GPS modul neposle ziadne suradnice :(

Asi som kupil zly GPS modul

Preco nie je mozne zmenit port v system.ini na taky ako sa GPS modul pripoji, ale treba to menit v spravcovi zariadeni/BT?


pát 08.8.2008, 8:02
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 185
Příspěvek Re: GPS Navigace IGO8 funkční na EEE !!!
takze predpokladam, ze se jedna o modul pres Modrozuba. Tam se to nedela ve spravci zarizeni, ale ve vlastnim nastaveni zarizeni pres BlueTooth. V uzivatelskych vlastnostech najdeme Advanced Configuration, po otevreni jsou tam polozky (mimo jine) Local services a Client Application. Potrebujeme to nastavit v casti Client Application. Po rozkliknuti najdeme Bluetooth serial port a tam by mel byt uveden potrebny port kam se to pripojuje. Jestli nesouhlasi s pozadovanym, rozklikneme a zmenime. Pokud to nejde jukneme do Local Services jestli neni blokovany tam. Pokud ano tak ho tady smazneme, v Client taky, dame vytvorit novy ... pak by mel uz jit nastavit na potrebny COM, pak v Local services dame take vytvorit novy... tam pak je jedno jaky COM to obsadi. A melo by to makat.
Aspon u meho Widcomu to takhle slo.
Kdyz je to v poradku, tak i iGO by to melo zacit kreslit pozici satelitu.

V samotnem iGO to zmenit nejde.

_________________
Asus Eee 1000H White, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows 7 Ultimate


pát 08.8.2008, 9:27
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu