Re: Aby baterie co nejdéle vydržela...
Mám doma rok a půl ntb Acer TM2493.Loni ho podědila dcerka(jojo,to je ten s tou zlobivou wifi

).
Nevím,jak je to procentně podle nějakého softu,ale když byl nový,tak vydržel na baterku dvě a třičtvrtě hodiny.Teď po roce a půl vydrží dvě a čtvrt.Dělám jedinou věc.Baterka je furt v notebooku,víceméně jede pořád na elektřinu a jednou za týden ho vypneme ze zdroje a necháme jet na baterku do asi tak 30-ti %.Pal zpět na zdroj a doplna nabít.Neříkám,že je to ideální,ale znám lidi,kteří mají baterku za půl roku v háji.Tahle jede furt solidně.
A moje poznámka na závěr.Věřte,že než Vám klekene baterka abyste kupovali novou,tak už budete mít určitě třetí notebook.

Ten cenový vývoj se ubírá velmi příznivě.Takže já osobně věřím,že své eee 900A letos pustím do světa ve chvilce,kdy se objeví lepší modely,např. s dvoujádrovým procesorem.
Taky jsem tohle téma kdysi řešil,dnes už ne.Jsem takový trošku ujetý,každý rok vyměním tak tři notebooky.Moje žena tomu sice moc nerozumí,ale já jí vždy kontruji dotazem,na co že je těch 326 neidentifikovatelných věcí v koupelně.A je klid.