Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 1000H a linux :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 25.6.2017, 15:57



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 1000H a linux 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 63
Příspěvek 1000H a linux
pouzivate nekdo na tomto noteboku Xandros ?
mam ho obednany a chtel bych ne nem mit Xp a taky xandros Linux stahnul jsem nejaky soubor recovery_901.iso tak nevim jesli to pobezi take na 1000H


ned 26.10.2008, 21:01
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 63
Příspěvek Re: 1000H a linux
tak tady jsem nakonec nasel link na stazeni xandrosu pro 1000H , doufam ze bude v ANG.
http://thepiratebay.org/torrent/4345648 ... store_Disk

http://trippinbilly25.wordpress.com/200 ... -pc-1000h/


ned 26.10.2008, 21:37
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: 1000H a linux
zdravím mám dotaz ohledně linuxu - vlastním eee 1000h a chtěl bych vyzkoušet i linux ubuntu nebo xandros ale nechtělo by se mi přeinstalovávat xpčka tak by mě zajímalo jestli to jde udělat tak že budu míx linux na sd kartě a když budu chtít fungovat na linuxu tak ho spustím z sd karty a když budu chtít xpčka tak prostě nastartuju bez sd karty??
jak to bude s datama? ečko používám na sledování filmů (většinou s titulkama) poslech hudby a trochu hraní her (to asi na linuxu nepujde že?)

jsem tady v tomto absolutní lajk tak se prosím nezlobte za hloupé dotazy.. díky za všechny odpovědi


sob 08.11.2008, 1:42
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 63
Příspěvek Re: 1000H a linux
na linuxu si moc her nezahrajes chce to ti xp-cka
jinak jeste k tomu mojemu minulimu prispevku
stoho linku co tam uvadim jsem stahnul instalacku a naistaloval sem to na Hdd 80 Gb a ma to neco malo pres 8Gb cista instalace tak asi by byla potreba uz vetsi Sd karta 16ctka coz je blby protoze je to fakt jen o kousicek vetsi

filmy s titulkama *str, *.sub nejsou pro linuxackej video prehravac problem na C:\ by te to melo pusti abys to nemusel mit nahrani na SD

osobne me prijde ale blby muset mit jeste v pocitaci dalsi zarizeni krery zase zbytecne zere proud a skracuje
vydrz notebooku pokud pojedes na linuxu tak ti jede jak SD tak HDD kdyz by urcite najak slo to mit oboji na
Hdd akorat sem se zatim nikde nedocetl jak to udelat....


Naposledy upravil Admin dne sob 08.11.2008, 11:58, celkově upraveno 1

Sloučeny tři po sobě jdoucí příspěvky



sob 08.11.2008, 9:15
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: 1000H a linux
rozumím - já to jen chtěl vyzkoušet kdyby mi linux sednul tak bych ho začal i používat proto sem se ptal jestli to pujde z sdkarty kdyby mi vážně sedl tak bych si ho nainstaloval na disk..

někde sem vyčetl že by tuším ubuntu mělo jít stáhnout jako iso a taky nainstalovat na sdkartu/flahku a z ní by se to mělo dát zpustit - ale teď nevím jestli bude celý os jen na kartě (osobně mi těch 8GB příjde strašně moc když XPčka by měli zabírat jen necelá 4GB včetně SP3) a při bootování si vybrat jestli chci zpustit XP z disku nebo Linux z karty..


sob 08.11.2008, 23:42
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 63
Příspěvek Re: 1000H a linux
jj, Ubuntu sem taky zkousel ale prideme oproti Xandrosu takove tezkopadnejsi


ned 09.11.2008, 9:40
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: 1000H a linux
Ubuntu na SD kartu nainstalovat ide, aj tak, ze sa to tvari ako kopia LIVE CD (neda sa nan zapisovat) ale aj tak, ze sa vytvori ext3 a swap oddiel, cize da sa nan aj zapisovat - flashka sa sprava rovnako ako HDD.

Viac najdes na http://www.pendrivelinux.com. Instaloval som na stolnom PC zo spusteneho Live CD-cka, co sa mi zdalo najjednoduchsie, navod najdes v clanku "Ubuntu 8.10 Persistent Flash Drive install from Live CD".

Flashku spustam na viacerych PC, svoje nastavenia a dokumenty takto vzdy nosim so sebou, Ubuntu sa pri starte prisposobi hardwaru, na ktorom bezi, zatial na 3 roznych PC nebol problem, len ovladac na Wifi na EEE PC som musel doinstalovat cez Ndiswrapper. Nastastie to nebolo az take tazke. Vsetok ostatny HW EEE fungoval na prvy krat. HW zvysnych dvoch PC fungoval kompletne.


pon 10.11.2008, 21:52
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 01/2009
Příspěvky: 18
Příspěvek Re: 1000H a linux
express66 píše:
tak tady jsem nakonec nasel link na stazeni xandrosu pro 1000H , doufam ze bude v ANG.
http://thepiratebay.org/torrent/4345648 ... store_Disk

http://trippinbilly25.wordpress.com/200 ... -pc-1000h/


Ahoj. Už jste někdo zjistili, jestli je tenhle Xandros v angličtině? Zrovna to stahuju, ale moc to nelítá. Taky by mě zajímalo, jestli se jedná o image Recovery CD, nebo je to instalační CD a já nebudu muset zálohovat 450 GB D: ....

_________________
Asus Eee 1000H, 2 GB RAM, 500 GB, Eeebuntu, WinXP, W7..


pon 05.1.2009, 9:29
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 63
Příspěvek Re: 1000H a linux
ja uz ho ted nepouzivam presel jsem spatky na Win ale pokud me pamet neklame tak je to v ANgl.
je to recovery ne instalacka, ale musim te varovat nevim me to na 1000H-cku chodilo docela line mozna by bylo lepsi pouzit recovery pro 901-cku


pon 05.1.2009, 10:23
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 01/2009
Příspěvky: 18
Příspěvek Re: 1000H a linux
Vykašlu se na to .. :-) ta záloha 500 GB disku by byla dost náročná, vzhledem k tomu, že mam k dispozici jen 80 GB externí disk, co byl původně v Eeevženovi.
Zkoušel jsem leccos, ale přijde mi, že 1000H fakt asi nejlíp maká pod XP. Ještě možná zkusit ty Visty - v tom případě bych nemusel zálohovat déčko..

_________________
Asus Eee 1000H, 2 GB RAM, 500 GB, Eeebuntu, WinXP, W7..


pon 05.1.2009, 10:37
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu