Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Zvýšení výkonu EEE a výdrž baterie :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 28.5.2017, 1:09



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Zvýšení výkonu EEE a výdrž baterie 
Autor Zpráva

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 83
Příspěvek Zvýšení výkonu EEE a výdrž baterie
Mám EEEPC 1000H s 1GB ramek a chci se zeptat,jestli vy rozšíření ramky na 2GB pomohlo výkonu(zrychlení her a celková práce s OS) a dále se chci zepta,jak dlouho mi vydrží baterie(6 článková,každý den nabíjím) a za kolik se dá případně koupit nová?


čtv 26.11.2009, 13:31
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Zvýšení výkonu EEE a výdrž baterie
Ceny baterek snad zvládneš ve vyhledávači na netu sám.A co se týče RAMky,zkus nejdřív pročíst forum.Je zbytečné zakládat několikáte vlákno o něčem,co je tady popsáno x-krát.Ve vší úctě k Tobě,nemyslím nic zle.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


čtv 26.11.2009, 17:25
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 83
Příspěvek Re: Zvýšení výkonu EEE a výdrž baterie
Takže z tohoto fóra jsem zjistil,že upgrade RAMky na 2GB na EEE PC nemá skoro vůbec žádný význam,ale přesto se chci zeptat,jestli nejde například nějak zvýšit paměť grafické karty,která je sice jenom integrovaná,ale i tak podává vcelku slušné výkony.Jestli je na to nějaký program nebo tak něco,protože do BIOSu se mi moc hrabat nechce.Já EEEPC používám výhradně na práce,ale sem tam si na tom třeba WoW zahraji,tak kdyby byl způsob jak zrychlit grafiku,byl bych vděčný.S výdrží baterie-to,co mi píšou na EEE(že baterie vydrží 7,5 hodin) josu kecy,nejdéle vydrží 5 hodin v power saving módu a když osolím výkon nebo pustím WI-FI(natož WoW) tak jde baterie rychle dolů,například dnes jsem ve škole byl 3 hodiny na internetu a stahoval jsem google chrome a 50% baterie bylo pryč.EEE mám 3 měsíce tak se chci zeptat,jestli je to normální.


čtv 26.11.2009, 19:31
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 178
Bydliště: Šumperk
Příspěvek Re: Zvýšení výkonu EEE a výdrž baterie
Zvýšení RAMky na 2GB nemá význam :?: A tos četl kde?? Zrychlí to systém. ;)

Co vím, tak výkon grafiky se dá zvětšit přetaktováním sběrnice.

A k té výdrži. Já bez problémů vydržím 6 hodin jenom z baterky se vším povypínaným, osvětlení na 20% a zapojeným modemem od Ufona a USB adaptérem k bezdrátové myši. V Power Saving modu samozrejme.


čtv 26.11.2009, 19:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 83
Příspěvek Re: Zvýšení výkonu EEE a výdrž baterie
a jak to de řetaktovat/zvednou výkon?Třeba u WoW u nás v praxi bych to ocenil


čtv 26.11.2009, 23:56
Profil

Registrován: 04/2009
Příspěvky: 37
Příspěvek Re: Zvýšení výkonu EEE a výdrž baterie
Taktováí grafiky - http://eeetuning.xf.cz/articles.php?article_id=3
Výměna RAM - http://www.eeetuning.xf.cz/articles.php?article_id=1


sob 28.11.2009, 13:48
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 83
Příspěvek Re: Zvýšení výkonu EEE a výdrž baterie
takže výkon EEE zvednouti nelze,o GMA booster vím,ale maximální frekvence ,na kterou program clockne grafiku je 400 MHz.Jenomže mě ta grafika běží i nepřetaktovaná 400 MHz.Nejde třeba přetaktovat sběrnici nebo něco takového?Jo a ta RAMka nezvýší výkon nijak,protože tam není moc rozdíl mezi 1GB a2GB,ani u her,protože grafika má paměť (maximální) 64 MB(staci nejnovější BIOS a je to 224 MB) ale nějaké razantní zvýšení výkonu to nepřineslo.


sob 28.11.2009, 20:52
Profil

Registrován: 04/2009
Příspěvky: 37
Příspěvek Re: Zvýšení výkonu EEE a výdrž baterie
Pořád můžeš taktovat s setfsb


sob 28.11.2009, 21:48
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Zvýšení výkonu EEE a výdrž baterie
http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... -asus-n10j

Ale neptej se mě,jak na to,nezkoušel jsem to,jelikož jsem nikde nenašel ke svému notebooku ten clock generator.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


sob 28.11.2009, 22:19
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 83
Příspěvek Re: Zvýšení výkonu EEE a výdrž baterie
jo nemomže uchladí to ten netbook při dlouhodobější zátěži?a jaký je strop?


sob 28.11.2009, 23:29
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu