Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je stř 24.5.2017, 13:45



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA 
Autor Zpráva

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Rád bych změnil operační systém na novější (z XP na 7). Pročítal jsem spousty topiců, ale bohužel jsem se nedobral konkrétních informací.

Jde mi o konkrétní postup přeinstalování.
Bude třeba připojit externí cd mechaniku, to je jasné. (případně bootovat z flash disku).
Zajímá mě, zda stačí nabootovat instalační cd s win 7 a klasickým způsobem systém přeinstalovat.
Nebo mě zde čekají nějaké další problémy?
Mám na mysli to, že v PC byl předinstalován win XP a není tudíž počítáno se změnou OS.
V nějaké diskuzi proběhlo, že při zvýšení RAM na 2GB má tato změna smysl.

Tak tedy, zda to půjde a půjde to jednoduše :)
A případně - zda se to týká záručních podmínek apod.

Díky


úte 19.1.2010, 20:55
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 83
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
No ja jsem taky zkousel u 1000h a ono to nejak nejde :D


stř 20.1.2010, 14:43
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 19
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Jde to velice jednoduše.
Nejdříve musíš na netu najít návod jak udělat bootovací flashku,zadej do googlu How to install Windows 7 from USB nebo tak něco.
Až to budeš mít nainstalovaným,musíš v Biosu nastavit jako první boot z výměného media,to mne bohužel nefungovalo proto ještě musíš nastavit jako bootovací HDD právě tu flashku.
To se ti automaticky spustí instalace,tu snad projdeš sám,až se ti pc restartuje poprvý flashku vytáhniJá osobně mám Proffesional,který sou libový narozdíl od XP nebo u některých dodávaných s W7 Start,který jsou k ničemu..


stř 20.1.2010, 15:14
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Daidalos: A ty máš konkrétně 1005HA...? Ještě budu muset vymyslet, jakou RAMku do toho koupit. Jinak bych se asi utrápil - s tím jedním Gb...
Asi bych měnil na win 7 - home edition


stř 20.1.2010, 15:26
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 19
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Ano mám konkrétně 1005ha.
1gb a šlape W7 uplně v poho,diť některý typy 1005 už jsou s W7 dodávaný,a překvapivě zvládá netbook i Aero,který v W7 Starter ani nejsou..
Upgrade uplně bez problému,teď ještě chci zkusit Ubuntu netbook remix,ale ten mi nešel výše zmíněným návodem nainstalovat.Takže to budu muset vymyslet nějak jinak :???:


stř 20.1.2010, 16:06
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Tak to se do toho asi pustím :))) Jdu trochu propátrat, jak udělat z flashky bootovací... Doufám, že to nějak půjde i na mojí 16Gb flashku. Někde jsem narazil na problémy, že to šlo udělat pouze z flashkou do 4Gb. Z důvodu souborového systému. Nebo tak nějak...


stř 20.1.2010, 20:00
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 19
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Já to dělal s 8gb ;-)
Dělal jsem to podle tohodle : http://www.intowindows.com/how-to-insta ... ing-guide/
;-) hodně štěstí,ale pokud se trochu vyznáš v PC neměl by to pro tebe být větší problém ;-)


stř 20.1.2010, 20:46
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Já zkouším prográmek od Microsoftu - na konci článku

http://www.jiribrejcha.net/2009/03/nain ... ash-disku/

Výměnu ram na 2Gb jsi náhodou nedělal?


stř 20.1.2010, 20:49
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 19
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Ne a ani se na to nechystám,1GB je podle mého až moc na takový noťas,na vše potřebné to stačí pokuď něco nového ak rozhodně procesor bo grafiku,RAMku v podstatě ani nemá smysl upgradovat.


stř 20.1.2010, 21:09
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Tak prográmek co jsem našel fungoval úspěšně a nový OS běží jak hodinky :) Jen teď musím nacpat do PC všechny ovladače z asus.com... Právě stahuji

Teď už jen vyměnit tu ramku...
Asi tuhle...
http://www.alza.cz/so-dimm-kingston-2x2 ... d94909.htm


stř 20.1.2010, 21:49
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu