Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 09.12.2016, 0:01



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA 
Autor Zpráva

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 19
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Ani náhodou tohle 4GB ramka a EEE má myslim maximální možnost rozšíření na 2GB takže musíš jen 1 gb a ještě si vyhledat správný parametry.
hele bejt tebou bych se na to vykašlal,žádný zázračný zrychlení od toho nečekej a vyhodíš zbytečně nejmíň 1000(Ramka,montáž),navíc pokuď tam nechceš hrát hry nebo něco jinýho náročnýho je ti ram k ničemu.
1GB je pole mně dostačující pro běh systému a nějaký ty standartní aplikace.


čtv 21.1.2010, 10:29
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
To co jsem ukazoval je akorát balení 2x2gb. Využil bych jen jednu...
eee má pouze jeden slot na ram, takže je potřeba vyhodit starou a dát novou.
Já jsem zvyklý pracovat s hodně otevřenými aplikacemi a pak je to na paměť trochu náročnější.
Montáž je taky bez problémů - je to tak na minutku, není problém.
Jen si nejsem jistý, jestli je uvnitř 800mhz nebo jen 667mhz...?


čtv 21.1.2010, 12:31
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 19
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
No je trochu zbytečný kupovat 2x2 a použít jen jednu.
Píšou,že jdou použít obě frekvence..


čtv 21.1.2010, 12:33
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Samozřejmě bych to kupoval jen s tím, že bych druhou prodal někomu jinému. Kupovat s někým napůl. Druhou si nechat v šuplíku by byl opravdu luxus :)))

Nižší frekvence jde teoreticky použít, ale myslím, že se pak člověk připravuje zbytečně o výkon...


čtv 21.1.2010, 13:30
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
DAIDALOS:Bohužel 1 kus NEJDE koupit.Ty RAMky s časováním CL4 se prodávají pouze v kitu po dvou kusech.Proto ho chce koupit.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


čtv 21.1.2010, 17:08
Profil

Registrován: 12/2009
Příspěvky: 22
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Ahoj ja mam 1005ha a vnutri bola 800Mhz 1gigova ramka. Dal som tam kingstona 2 gigovu ale CL5. Zohnal som za 15eur na inzerat tak nebolo o com. Kebyze mam vyvalit 45 eur tak sa na to vykaslem.


čtv 21.1.2010, 20:06
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 19
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Aha,no tak kdyby jsi to kupoval a nabíd nějakou zajímavou cenu tak jo,ale osobně mi příjd upgrade zbytečný,ale kdyby to byla solid cena klidně ;-)


čtv 21.1.2010, 21:33
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Kupovat to budu určitě. Cenu můžu nabídnout jen takovou, že se o ní podělíme napůl a pak to předáme někde po Praze, kde bydlím :) A nebo kamkoliv pošlu a pak by to bylo samozřejmě + poštovné...

Jen teď řeším jaký typ té ramky, protože někdo psal, že intel atom N270 zvládne využít maximálně 667mhz ramku. Ale mě to přijde trochu blbost, když do toho montují 800mhz v základu. A navíc, že to úplně tak nesouvisí s procesorem, jako spíše se základní deskou...
Co myslíte?
---------------------------------------------------------
EDIT:
Tak jsem to konečně zjistil. Je tam opravdu 800Mhz. Konzultoval jsem se známým, který se trochu lépe orientuje a po jeho doporučení budu kupovat zde:
http://www.aukro.cz/item889922948_2gb_d ... ml#gallery

Za tu cenu je to super...


pát 22.1.2010, 10:22
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 9
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Také jsem zvolil rozšíření ROMky na 2gb.
Nejprve jsem zkoušel z domácích zásob 2gb 667Mhz, jak mi bylo někde řečeno, že to stačí, dokonce mi to napsali technici z CZC.CZ :-)
Ale pokud jsem použil 667ku, tak jsem neviděl žádný rozdíl, dokonce se mi i zdálo, že je to snad i pomalejší, tak jsem tam zase vrátil 1gb 800ku z výroby a bylo to celkem v poho. Ale nakonec jsem se rozhodl, že těch pár korun mu ještě dám a pořídil jsem 2gb 800Mhz. Je to určitě lepší než 1gb a hlavně lepší než 2gb 667Mhz.
Takže nedoporučuji rad techniků z některých firem, kde vám zase až tak odborně neporadí, jak by se dalo očekávat.

_________________
Asus Eee PC 1005HA 2gb RAM, Windows 7 Ultimate CZ


pon 25.1.2010, 17:01
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: Změna OS z winXP na win7 na eee1005HA
Vymenit ROMku to jsi udelal jak? :) A ohledne RAMek neverim ze kdyz te posadim k 2 stejnym pocitacum a jedna bude mit 666 a druha 800 ze to poznas. Musela byt nejaka divna.


pon 25.1.2010, 20:00
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  



Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu