Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Zaheslovany system :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 25.5.2017, 1:15



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 Zaheslovany system 
Autor Zpráva

Registrován: 01/2009
Příspěvky: 11
Příspěvek Zaheslovany system
Nejkym nedopatrenim je po spusteni 701EEE vyzadovani heslo pro spusteny sytemu. Vubec si nejsem vedom, ze by jsem kdy nejake heslo pro system zadaval. Bohuzel nejsem uzivatelel 701 (uziva jej zbytek rodiny), takze netusim, co s nim kdo vyvadel. Zrejme ale museli odskrtnout v nastaveni " automaticke prihlaseni". Heslo ale udajne nikdo nezadaval. Nebyla by rada. Nemam sanci ted system spustit.


ned 08.2.2009, 15:13
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 165
Příspěvek Re: Zaheslovany system
Protože mi není úplně jasné kdy dochází k požadavku na heslo, nabízím několik možností řešení:
1) Brutální, ale klávesa F9 při bootu Asusu vrátí "tovární nastavení" [http://support.asus.com/faq/faq.aspx?SLanguage=cs-cz]
2) Na přihlašovací obrazovce změnit uživatele na "root" (heslo asi taky "root"). Pak už půjde vše nastavit někde v systému.
3) Zmáčknout současně klávesy Ctl+Alt+T. Dostaneš se do terminálu, kde zadej
Kód:
passwd

možná
Kód:
sudo passwd

a zadej nové heslo (pozor, normálně se nic nezobrzuje, tak se tím nenech zaskočit). Budeš to ještě jednou potvrzovat. Pokud to jen odENTERuješ, tak bude heslo prázdné.

Pro všechny co tápou v linuxu a jeho příkazech ;)
RAL TORA KE :D

_________________
Alergie na blbce je svinstvo.
Asus EEE 4G + 8G SD + 2GB RAM + Ubuntu 8.04 (jádro 2.6.24-21-eeepc) + Gnome 2.22.3 + běžné aktualizace - STÁLE FUNKČNÍ ;-)


ned 08.2.2009, 18:19
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 01/2009
Příspěvky: 11
Příspěvek Re: Zaheslovany system
Pozadavek na heslo se zobrazuje po restartu 701, nabootovani systemu. Bez hesla se dal nedostanu.

Pouzil jsem tedy F9 a factory setting. Diky za radu


ned 08.2.2009, 18:46
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu