Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 WiFi je zapnuté, ale WinXP se nepřipojí :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 25.5.2017, 1:23



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 WiFi je zapnuté, ale WinXP se nepřipojí 
Autor Zpráva

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 273
Příspěvek Re: WiFi je zapnuté, ale WinXP se nepřipojí
No a máš do té sítě vůbec přístup ?
Jak píšeš žes to někde zkoušel ... ona ta síť třeba může mít blokované MAC adresy, takže se tam sice připojíš ale nedostaneš IP a tudíž ti nic fungovat nebude.

Ono je dost rozdíl připojovat se na wifi kam mám přístup a a do "nějaké neznámé".

_________________
Apple Macbook black 13,3" C2D 2,4GHz, 4GB RAM, 320GB HDD MacOS X 1.6 Snow Leopard
HP Pavillion Dv5-1199ec: C2D 8400, 4GB RAM, GF9600 GT, 320GB Windows 7 RC CZ.


pon 02.3.2009, 16:05
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2009
Příspěvky: 24
Příspěvek Re: WiFi je zapnuté, ale WinXP se nepřipojí
Né, já to nezkouším na jedné a té samé, ale vždy na různých nezabazpečených adresách...

_________________
EeePC 701 4G SURF + WinXP SP3


pon 02.3.2009, 16:17
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2009
Příspěvky: 118
Příspěvek Re: WiFi je zapnuté, ale WinXP se nepřipojí
Pendi23: A podle ceho poznas, ze jsou nezabezpecene? Bud zkus nejakou opravdu verejnou, treba v nejake restauraci, nebo nejakou, kam mas opravdu povoleny pristup. To ze dana WiFi nema zabezpeceny provoz, jeste neznamena, ze nema blokovane nezname MAC adresy.


pon 02.3.2009, 16:28
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: WiFi je zapnuté, ale WinXP se nepřipojí
Systém ti sice napíše,že síť je nezabezpečená,ale ona je.Takových mám kolem sebe asi šest-vesměs místní poskytovatelé bezdrátového internetu.Prostě se k nim nepřipojíš.Zkus se připojit někde,kde budeš vědět,že je opravdu volná.Např.,jak psal kolega někde v kavárně,kde uvidíš na dveřích logo FREE WIFI SPOT.
Pokud ti svítí modré světýlko vpředu vpravo na notebooku,tak wifi jede.Samozřejmě v BIOSu musí být ENABLED !!!. A jinak,co se týče 701čky,tedy Tvého kousku,tak ta právě má jednu z těch nejlepších karet.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pon 02.3.2009, 16:56
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2009
Příspěvky: 24
Příspěvek Re: WiFi je zapnuté, ale WinXP se nepřipojí
No, já používím opvackou síť "CZFreeNET-*ulice".

_________________
EeePC 701 4G SURF + WinXP SP3


pon 02.3.2009, 17:11
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: WiFi je zapnuté, ale WinXP se nepřipojí
Tak pak už jenom cituji sám sebe :

Samozřejmě v BIOSu musí být ENABLED

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pon 02.3.2009, 17:20
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 165
Příspěvek Re: WiFi je zapnuté, ale WinXP se nepřipojí
1) Problém není v BIOSu. BIOS po nabootování předává řízení PC operačnímu systému, takže... Pokud není WiFi zapnuté v BIOSu, zapíná se přes Win. Když zůstane zapnutý trvale (k čemuž nevidím důvod), tak bude po restartu a vstupu do BIOS nastaveno na "enable". Ale fakt není důvod mít ho trvale zapnuté kvůli šetření energií.
2) U svého éééčka jsem nepostřehl problém s příjmem jakéhokoliv wifi signálu. On by si to měl umět chip sám uřídit, je-li v pořádku.
3) Příčinu bych hledal ve Win XP, resp. v nastavení. Proto nejdříve do Správce zařízení a... Je/není ovladač OK, přeinstalovat, neboť vzhledem k možným problémům po instalaci SP3 na XP...
Nevím proč, ale někdy pomůže v nastavení wifi karty zadat pevnou IP (třeba 192.168.10.10), pak restartovat wifinu, a následně pak zase odškrtnou "získat ze serveru DHCP", či "cestovní mód" v linuxu.

Jinak je to jak již bylo řečeno. Ne každá wifi, která se tváří jako free/veřejná je skutečně free. Může být kontrola MAC, vyžaduje klíč, apod.

_________________
Alergie na blbce je svinstvo.
Asus EEE 4G + 8G SD + 2GB RAM + Ubuntu 8.04 (jádro 2.6.24-21-eeepc) + Gnome 2.22.3 + běžné aktualizace - STÁLE FUNKČNÍ ;-)


pon 02.3.2009, 17:26
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: WiFi je zapnuté, ale WinXP se nepřipojí
Jasně,nastavení v BIOSu úzce souvisí s momentálním stavem v systému.Ale pokud píše,že má v BIOSu nastavení DISABLED,evidentně má wifi vypnutou i v systému.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pon 02.3.2009, 17:33
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 165
Příspěvek Re: WiFi je zapnuté, ale WinXP se nepřipojí
4Petrulin1: Ale já umím číst. Jenže tady se řeší jestli to má nebo nemá být v BIOS zapnuté.
Jestli je to však tak, jak píšeš (a já si myslel hned na začátku), tak mne napadá jen parafráze na jednu známou písničku...
"Tak ji zapni milý Lojzo, milý Lojzo / tak ji zapni milý Lojzo, milý Lojzo / zapni jí..." :lol:

_________________
Alergie na blbce je svinstvo.
Asus EEE 4G + 8G SD + 2GB RAM + Ubuntu 8.04 (jádro 2.6.24-21-eeepc) + Gnome 2.22.3 + běžné aktualizace - STÁLE FUNKČNÍ ;-)


pon 02.3.2009, 18:19
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: WiFi je zapnuté, ale WinXP se nepřipojí
Nevím jak Ty ,Šedý Vlku,ale já to mám tak,že když mám v systému wifi ZAPLOU,v BIOSu ji mám ENABLED.Když ji v systému VYPNU přes klávesovou kombinaci,a jdu poté do BIOSu,mám ji DISABLED. ;)

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pon 02.3.2009, 18:23
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu