Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Wi-Fi Anténa :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 29.5.2017, 11:35



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Wi-Fi Anténa 
Autor Zpráva

Registrován: 08/2009
Příspěvky: 5
Příspěvek Wi-Fi Anténa
Možná se to tu už řešilo..chci si u EEE 701 přidat konektor pro externí wifi anténu, ale zároveň zachovat i tu interní. Byl by problém rozdělit stíněný kablík vedoucí k vnitřní anténě na dva, přičemž ten druhý by vedl ke konektoru? A ještě- na té wifi kartě jsou konektory dva, každý s vlastní anténou... to je kvůli různým frekvencím? Na který bych měl tu anténu připojit? Díky


pon 03.8.2009, 18:41
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 185
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
Jezourovy tlapicky, co koho nuti porad zasahovat do takhle mrnavy krabicky a neco tam bastlit!!!! Vykasli se na to a kdyz potrebujes externi antenu (a chces mermomoci nekam neco letovat a mrvit), tak si kup USB WiFi, vyhod tu mikroantenku zevnitr a dej konektor. Mas jistotu, ze kdyz se nezadari, tak zmrvis jen vec za par kacek. A pokud nekam vedes kabel, je jedno, ze z notaka trci jeste nejaka nadstavba.
Ale cpat ven konektor, k tomu by ti musely cucet kabliky od tech internich anten (abys je mohl pripojit kdyz nebudes mit venkovni), to neni elegantni. To je pak hnus a bastl. A myslet si, ze se da nejak "jednoduse" rozdelit koaxialek .... proste rozchmoustat a priplacnout tam neco ..... je zcestne. Jasne, jde to, ale za cenu jistych nakladu. mista uvnitr, nejisteho vysledku a zarucene zhorseni prijmovych vlastnosti. Proste se drz zasady, ze vyrobce to dela elegantne a dobre .... i kdyz obcas blbe a spatne. A tak mu do toho nefusujeme, ale obchazime za nejnizsi cenu nakladu a nedelame zbytecny skody.

_________________
Asus Eee 1000H White, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows 7 Ultimate


úte 04.8.2009, 7:08
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
No na druhou stranu v bazaru nekdo prodaval 701, ktera to mela takhle udelany a vubec mi to jako bastl neprislo:
:arrow: p-eeepc-701-touch-screen-integrovane-bluetooth-wifi-sma-t1052.html

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


úte 04.8.2009, 8:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 185
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
To S474N: Jo to je pekny. Az na to, ze to delal clovek od fochu. Ono zalezi jak kdo to dela a jak to dela. Ja mam taky u sve kapesni HTC Touch vyvedenou ven antenku pro WiFi a sloucenou s tou vnitrni. Ale musis vedet jak, kterak, kde a co delas a mit k tomu material a cajk. I tak se mi trasly pazoury. Laik s letovackou, sroubovakem, vrtackou a pilnikem to teda nepredela. Kdyz ano, tak blbe a kdyz nahodou dobre, tak nevzhledne. Stejne jako ja se necpu k repasi hridele lodniho motoru, tak lodnik by se nemel cpat do mikroelektroniky.

_________________
Asus Eee 1000H White, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows 7 Ultimate


úte 04.8.2009, 10:47
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
Přesně tak, nicméně kámoš co HW rozumí tak spekulativně, ale je to spíš elektrikářštější typ to udělal na 901 velmi podobně jak tady kolega na obrázku a prej nejvíc na pohodu...

_________________
* EEE PC 901 Green


úte 04.8.2009, 12:00
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
To Rusty G.: Dvě antény nejsou kvůli dvěma frekvencím, ale pracují diverzitně, zjednodušeně řečeno pracuje vždy ta anténa, která má vhodnější podmínky.
To "rozdělení kablíku" zhorší dost podstatně vlastnosti, nelze doporučit. Kdybych to měl řešit já, ponechal bych 1 interní anténu a kabel od druhé připojil na konektor.


úte 04.8.2009, 18:16
Profil

Registrován: 05/2009
Příspěvky: 62
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
A když má karta 3 antény? Třetí výstup použít na tu externí?

B


úte 04.8.2009, 18:57
Profil

Registrován: 08/2009
Příspěvky: 5
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
>VaKu
No je vidět, že si myslíš, že jsem nějaký laik, pravda je, že do elektroniky dělám asi 12 let a pracuju v elektroservisu. Myslím že zkušeností mám víc než dost, pájet a pracovat se stíněnými kablíky je pro mně hračka. Možná to vypadá, že se nějak chlubím, ale chci jen uvést věc na pravou míru.
Nehodlám noťas prasit nějakým neodborným bastlením, vše co dělám, se vždy snažím dělat na profesionální úrovni, mám k tomu i vybavení.
Šlo jen o to, že do problematiky wifi připojení jsem se dostal až když jsem koupil svůj EEE. Asi to vyřeším tak, jak tu někdo psal - nechám jednu interní anténu a tu druhou vyvedu externě. Ale to, co jsem viděl v tom odkazu, mě trochu rozesmálo - nechat z notebooku takhle čouhat konektor mi připadá jako docela prasárna. Já to hodlám vyřešit takovým mikro-BNC konektůrkem, který tu mám. Je podobný GSM konektoru, ale ještě menší. Pak nepůjde nic poznat, na anténu jen dodělám příslušnou redukci. Rozhodně nehodlám eeečko nějak zohavit. Záleží opravdu jen na tom, kdo a jak to dělá.


úte 04.8.2009, 23:12
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 185
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
Citace:
No je vidět, že si myslíš, že jsem nějaký laik, pravda je, že do elektroniky dělám asi 12 let a pracuju v elektroservisu. Myslím že zkušeností mám víc než dost, pájet a pracovat se stíněnými kablíky je pro mně hračka.

O to jde take, ale neni kablik jako kablik.
Citace:
Šlo jen o to, že do problematiky wifi připojení jsem se dostal až když jsem koupil svůj EEE.

Tak vis o co se jedna na 1000% nebo ne? Pocital jsi nekdy treba impedanci souosych vedeni na mikrovlny? Das tam 5cm koaxu, stredni zilka ma o 0,0chlup jiny prumer (jiny nebyl k sehnani) a hned mas nejakych 4-5db utlum jen to fikne. Zapajis do konektoru ... no, trosinku se to protavilo do dielektrika ... kdyo by na to koukal ... a jsi zase s utlumem dal. Neni elektronika jako elektronika a vlny jako vlny. Tady honis duchy a snazis se slyset travu rust (ta roste obcas hlasiteji). Problematika VF na nejakych 900MHz nebo 2,4GHz je jako nebe a dudy. Sice podobne, ale o necem jinem.
Citace:
Ale to, co jsem viděl v tom odkazu, mě trochu rozesmálo - nechat z notebooku takhle čouhat konektor mi připadá jako docela prasárna. Já to hodlám vyřešit takovým mikro-BNC konektůrkem, který tu mám. Je podobný GSM konektoru, ale ještě menší.

Ono jde take o to, ze ten couhajici konektor je primo urcen na 2,4GHz, ma tam zarucenou impedanci 50ohm a minimalni ztraty. Ten tvuj mikro BNC ... jakou ma mezni frekvenci, jak ti rozhodi impedanci, jake ma ztraty??? Neni konektor jako konektor. S protikusem je to stejne. Tam pribyva problem prumeru kabelu ... abys dokazal tam dat nizkoutlumovy koax. Nejvice problemu vznika prave v tech poslednich 10ti cm kabelu ... redukci. Oni vyrobci ne nadarmo cpou pomerne velke konektory i kdyz jim to take dela prostorovy problem.
Nechci se hadat, kdyz se podari je to vynikajici. Jen ti chci rict, ze muzes nadelat problemy a tezko pak budes hledat kde to vezi. Ver mi, ze to neni jako vymenit tranzistor ve zdroji. Delam to 25let od doby, kdy nejkratsi antena byla sito na 2TV program (v te dobe jsem konstruoval vysilace na 10GHz, stavel je a aktivne provozoval - jeste elektronky).

_________________
Asus Eee 1000H White, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows 7 Ultimate


stř 05.8.2009, 7:23
Profil

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
Ad konektory: to v tom odkazu je SMA, nebo RSMA, nejsem si jistý a nechci to hledat, ale z hlediska vf techniky je to vyhovující a běžně používané, i když to na EEE nemusí vypadat moc pěkně. Má to tu výhodu, že i běžně prodávané prutové antény se pak dají použít, jak je na jedné z těch fotek vidět. Jinak je samozřejmě lepší pořádná externí anténa.
Jinak souhlas s VaKu - před realizací je nutné najít vlastnosti toho konektoru, zda a s jakou ztrátou umí pracovat na 2,4 GHz. Jinak může následovat zklamání a výsledek jak s těmi interními anténami nebo i horší.
Jistě se dají najít i menší vyhovující konektory, ale hůře se s nimi pracuje a méně vydrží. Taky je u nich třeba problém s nákupem profi pigtailu.
Použít z těch miniaturních se dají třeba MC a jejich modifikace, užívaly se i u PCMCIA karet.


stř 05.8.2009, 8:34
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu