Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Wi-Fi Anténa :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 24.10.2017, 7:57



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Wi-Fi Anténa 
Autor Zpráva

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
Asi tlapu blbosti,odborník jako Vy tady ,nejsem.Ale nešlo by to třeba řešit tak,že mezi tu externí anténu a notebook šoupneš ještě AP přístupový bod?Předpokládám,že chceš lovit i slabší signály s nějakou "pořádnou" externí anténou? Tak anténu do APčka a z APčka klasický síťový kabel do ečka,ne? Tak by to nešlo?

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


stř 05.8.2009, 12:40
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 74
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
ne neslo, pretože AP znamená prístupový bod a nie hardware. Dokonca aj svoju wifi kartu v notebooku môžeš prepnut do AP modu a spraviš z nej vysielač (AP) na kt. sa môžu iný pripojit a využívať pripojenie do siete.


Ale k téme. To čo je na tých fotografiách je naozaj čistá fušerina. Narážam na to, že je tam použitá prútová všesmerová 5dB anténa. Ked odrátam stratu min. 0,5dB na každý spoj dostávam sa (a mám to odskúšané) k výsledku, že príjem signálu je este horší ako s internou anténou! Samozrejme iná situácia by nastala ak by sa na výstup pripojila nejaká malá panelovka so ziskom 8-10dB ( http://www.alza.sk/panelova-antena-pan-9-d126602.htm ). Nielen, žeby zisk vzrástol ale táto anténa by umožnovala ak presne nasmerovanie k zdroju signálu

_________________
EeePC 901 Ubuntu 10.04 Netbook Remix


stř 05.8.2009, 15:39
Profil ICQ

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 185
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
To petrulin 1: No vzdyt jsem to napsal hned na zacatku. Soupnout tam malej USB adapter WiFi s externim vstupem a je to v pohode.

_________________
Asus Eee 1000H White, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows 7 Ultimate


stř 05.8.2009, 20:16
Profil

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
To xitanaf: petrulin1 myslel evidentně HW AP, takže by to šlo.
Jinak souhlas s tím prutem, to je celkem nesmysl, ale prodávají se i 12 dB. Samozřejmě něco směrového je podstatně lepší.


stř 05.8.2009, 20:47
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
ANno,přesně tak jsem to myslel.teď už mám ADSL od "ódvojky",ale donedávna jsem měl net přes místního poskytovatele wifi.Na zábradlí balkonu směrovku anténu-takový talíř to byl,od ní koax do APčka a z něj už jen síťový kabel do PC.Anténa byla velmi dobrá,brala i slabé signály.A o toto asi jde kolegovi v tomto vlákně.

VaKu-ano,máš pravdu,přehlédl jsem,psals to.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


Naposledy upravil Admin dne čtv 06.8.2009, 15:22, celkově upraveno 1

Nepoužívejte citace předcházejícího příspěvku (viz bod 6 v pravidlech)



čtv 06.8.2009, 15:16
Profil

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
Pokud by měl někdo zájem o připojení externí antény, objevil jsem toto:
http://www.i4wifi.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=19

Ten kablík je trochu delší, pokud by se tam nevešel bylo by nutno ho zkrátit, nejlépe u konektoru RSMA.
Na kartu by se připojil místo jedné antény vnitřní.


pon 09.11.2009, 18:34
Profil

Registrován: 03/2010
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
Ja sem nasel tohle http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1272 podle me by nemel byt problem odpojit antenku a pripoit jakoukoliv jinou. Bohuzel se nevyznam v parametrech takze nevim jestli by to necemu pomohlo. Ale za 245,- to stoji za zkousku.


čtv 15.4.2010, 9:13
Profil

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: Wi-Fi Anténa
Já to mám a aspoň ten kus co mám já má bezvadnou citlivost.
Nicméně toto vlákno je o něčem jiném, ne o tom, jaký další krám sebou budu tahat :)


čtv 15.4.2010, 11:37
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu