Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Výmena RAM 1215 N :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 10.12.2016, 22:24



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Výmena RAM 1215 N 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 49
Příspěvek Re: Výmena RAM 1215 N
Pred dvoma týždňami som sa pustil do vylepšenia tohto netbook-u. Začal som Bios-om. Na domovskej stránke sa dajú nájsť už dve nové aktualizácie, ktoré spôsobia podporu viacerých typov RAM pamätí, ak som si to správne preložil. Potom som si kúpil Kingston 2x2 GB 1333 MHz DDR 3 a vymenil za pôvodné dva moduly. Bežali bez problémov pod Windows 7 HP 32 bit, ktorý ukazoval nainštalované 4 GB pamäte, použiteľné 2,75 GB. Potom som pokračoval zálohou aktivácie pôvodného Windows-u. Záloha, formát, čistá inštalácia nového Windows-u 7 HP 64 bit z USB, použitie aktivácie z originálneho Windows-u a následné inštalácie Driver-ov. Všetko prebehlo hladko a bez akýchkoľvek ťažkostí. Všetko funguje tak ako predtým. Účel a cieľ to nesplnilo, pretože som čakal zrýchlenie, aspoň u hier, kde podľa mňa nenastala žiadna zmena. Akurát reakcie Windows-u sú trošku rýchlejšie, ale preto som ich nekupoval...

Btw. Rád odpoviem na akékoľvek otázky ;)

_________________
Toshiba Satellite A200 -> Asus Eee PC 1215 N Black (Win 7 HP 64 bit, KINGSTON 2x2 GB DDR3 1333 MHz) ->
Asus U31 SD (Intel® Core™ i5-2410M, 4GB DDR3 1333 MHz, NVIDIA GeForce GT 520M 1GB DDR3)


úte 22.2.2011, 10:41
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 99
Bydliště: CZ\\PcK & SK\\Ba
Příspěvek Re: Výmena RAM 1215 N
Tiez mam v plane urobit upgrade ale bez vymeny OS za 64bit...nic mi to neprinesie,nemam na to dovod. Vzhladom na to ze zo 4GB si to vezme len 2,7G tak vymenim len jeden modul za 2GB a tym padom nebude tak velka strata pamati.Este mam v plane vymenit hadr za 7200rpm samsung ktory bude fajne tichy a rychly. Vystuzit zo spodu KB aby to tak nemlatilo a potom este vymenit palmrest za novy-na stavajucom mam ulomenych zopar paciciek. A na zaver to najlepsie: Hajde do servisu nahrat naspat obnovovaci oddiel :))

_________________
eee901 -> 1215N


úte 22.2.2011, 14:58
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 49
Příspěvek Re: Výmena RAM 1215 N
Vidím, že máš s ním veľké plány... A na čo ten notebook používaš, že chceš vymeniť HDD za 7200 otáčkový? Nestačí Ti ten, čo tam teraz je? A ešte mám otázku, čo je to ten "palmrest"?

_________________
Toshiba Satellite A200 -> Asus Eee PC 1215 N Black (Win 7 HP 64 bit, KINGSTON 2x2 GB DDR3 1333 MHz) ->
Asus U31 SD (Intel® Core™ i5-2410M, 4GB DDR3 1333 MHz, NVIDIA GeForce GT 520M 1GB DDR3)


pát 25.2.2011, 10:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 06/2010
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: Výmena RAM 1215 N
Ahoj, napíšu to sem, souvisí to s RAMkou. Mám Eee 1001HA, no a jak má zespodu ten kryt s jednim šroubkem, tak jsem tak šikovnej, že se mi podařilo na tom šroubku urvat hlavu :-D když byl zašroubovanej, a já teď nevim, jak ten kryt vyndat. Nevíte někdo prosim ?


sob 26.2.2011, 18:05
Profil

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: Výmena RAM 1215 N
Odvrtat zbytek hlavy, sejmout kryt, kleštěmi vyšroubovat zbytek šroubu........


ned 27.2.2011, 11:57
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 49
Příspěvek Re: Výmena RAM 1215 N
Rovnaký postup by som volil aj ja ;)

_________________
Toshiba Satellite A200 -> Asus Eee PC 1215 N Black (Win 7 HP 64 bit, KINGSTON 2x2 GB DDR3 1333 MHz) ->
Asus U31 SD (Intel® Core™ i5-2410M, 4GB DDR3 1333 MHz, NVIDIA GeForce GT 520M 1GB DDR3)


ned 27.2.2011, 14:22
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 99
Bydliště: CZ\\PcK & SK\\Ba
Příspěvek Re: Výmena RAM 1215 N
matejgigi píše:
Vidím, že máš s ním veľké plány... A na čo ten notebook používaš, že chceš vymeniť HDD za 7200 otáčkový? Nestačí Ti ten, čo tam teraz je? A ešte mám otázku, čo je to ten "palmrest"?

tych 5400rpm samsung moc nieje,dalej cenovy rozdiel vzhladom na vykon a spotrebu je zanedbatelny...co som prorovnaval tak prave vykonnostne a cenovo je to prave vv prospech 7200rpm...ten seagate je dost hlucny,vadi mi jeho srotenie. Palmrest- "laktova opierka" alias cela ta plocha kde je touchpad...Pouzitie: asi to na co je urceny :D filmy,hudba,net... :P

_________________
eee901 -> 1215N


ned 27.2.2011, 16:45
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 99
Bydliště: CZ\\PcK & SK\\Ba
Příspěvek Re: Výmena RAM 1215 N
ono musim vystrachat na eeeuser.com ze kde su zarucne plomby-ked by vymena hadru znamenala porusenie plomby tak sa na to bud vykvajznem a necham tam ten seagate alebo budu mat v servise pracu navyse :twisted: hehe

ED: tak som to nasiel,pravy dolny roh...tak to bude na nich (asi). http://www.flickr.com/photos/netbookrev ... 752104636/

_________________
eee901 -> 1215N


pon 28.2.2011, 11:20
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 49
Příspěvek Re: Výmena RAM 1215 N
To Ti fakt nestačí ten interný HDD a keby si si radšej kúpil nejakú externú 500 GB? Ja to mám presne tak riešené, a absolútna spokojnosť. Len teraz rozmýšľam ešte nad jedným externým HDD, niečim väčším, pretože tú 500vku mám už plnú :(
Po pravde, moc by som do rozoberania toho notebooku nešiel, pretože tam niečo ulomíš, ani nevieš ako, predsa servismani to už majú vykoumané a ďalšia vec, poškodíš plombu a máš problém. Je pravda, že mohli to vymyslieť tak, aby sa dal vymeniť aj HDD, ale tak boli obmedzovaní veľkosťou...

_________________
Toshiba Satellite A200 -> Asus Eee PC 1215 N Black (Win 7 HP 64 bit, KINGSTON 2x2 GB DDR3 1333 MHz) ->
Asus U31 SD (Intel® Core™ i5-2410M, 4GB DDR3 1333 MHz, NVIDIA GeForce GT 520M 1GB DDR3)


pon 28.2.2011, 22:14
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 99
Bydliště: CZ\\PcK & SK\\Ba
Příspěvek Re: Výmena RAM 1215 N
nejde tu o miesto,toho mam viac nez dost.slo tu o stisenie toho hadru...
ta plomba je prave na tom krycom plechu pod klavesnicou a ten kryje aj hadr-takze vymena len v servise.inde plomba nieje aj to je este diskutabilne-ktosi na eeeuser pisal ze stavajuci hadr ma spotrebu 1,4w (neviem do akej miery je to pravda) a tie samsungy maju uvedenu spotrebu 2,5w... tu opierku potrebujem vymenit bo sa mi ju podarilo "podrbat" a je to dost skarede...

uzivatelsky vymenitelny hadr-no neviem co im branilo zo spodu urobit dvierka navyse alebo ich predlzit...hadr je kryty zvnutra tym plechom a pod nim je uz len ten vonkajsi plast...

_________________
eee901 -> 1215N


úte 01.3.2011, 19:36
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  



Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu