Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Výkon EEE 1015PN je nedostatečný pro Skype? :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 22.10.2017, 12:02



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Výkon EEE 1015PN je nedostatečný pro Skype? 
Autor Zpráva

Registrován: 02/2011
Příspěvky: 4
Příspěvek Výkon EEE 1015PN je nedostatečný pro Skype?
Koupil jsem manželce EEE 1015PN. Nepoužívá v zásadě nic než mail, brouzdání po netu, kanc. aplikace a občas Skype. A právě s tím je problém, Skype velmi drhne (druhou stranu je slyšet, naši stranu přerušovaně a špatně) a Skype stále hlásí, že "počítač pracuje příliš pomalu", přitom parametricky by měl výkon EEEčka stačit na to, co Skype deklaruje jako potřebné...
Vůbec se to nemění ani když vedle Skype není puštěná žádná jiná aktivní aplikace ani přepnutím na "vysoký výkon" ani změnou nastavení "Super Hybrid Engine". Na pozadí vedle obvyklých ASUS utilit běží pouze ESET Smart Security, ale ani po jeho vypnutí se nic nezmění. BIOS je aktualizovaný, Max CPUID Value limit - enabled. Síťovým připojením problém způsobený není, na jiných PC Skype běží dobře.
Nikde jsem nic rozumného, co by mi pomohlo nevygooglil, díky za případnou radu.


stř 02.2.2011, 12:26
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: Výkon EEE 1015PN je nedostatečný pro Skype?
bobert: a pouze pri audio nebo pri audio+video?

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


stř 02.2.2011, 12:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 02/2011
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Výkon EEE 1015PN je nedostatečný pro Skype?
Právě je to i při používání pouze Audio, kdy protistrana skoro neslyší, resp. slyší trhané nekompletní části.

Při použití Audio+Video se přenos zvuku moc nezhorší a video se chová tak, že my protistranu vidíme dobře a oni nevidí nic, video jakoby nabíhá, ale nenaběhne...


čtv 03.2.2011, 16:25
Profil

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: Výkon EEE 1015PN je nedostatečný pro Skype?
Máte optimálně nastavenou zvuk.kartu co se mikrofonu týče?
Používáte náhlavní soupravu nebo jen to co je v ntb?
Jak se to chová při Skype testu?
Počítačem by to být nemělo, funguje to i na daleko horších strojích.


čtv 03.2.2011, 23:09
Profil

Registrován: 02/2011
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Výkon EEE 1015PN je nedostatečný pro Skype?
Jestli je optimálně nastavená, neumím dokonale posoudit, ale odezva vypadá docela normálně a Skype mikrofon na rozdíl od výkonu hodnotí dobře (a záznam zvuku je normální).
Zatím jsem používal pouze mikrofon, který je součástí NTB, ale zkusím i náhlavní sadu... nepomohlo to :(
Při Skype testu s "ECHO" to vypadá stejně špatně jako v praxi, nahrávka je rozkouskovaná a více či méně nesrozumitelná.

Taky soudím, že tento přestože netbook, ale spíš výkonnější, by to měl dát :( ...už jsem různému nastavování a hledání info na netu věnoval relativně dost času (hodiny) až mě to dovedlo sem a nakonec k sepsání "výkřiku zoufalství" ;)

Mám čím dál víc pocit, že je tam stran využití výkonu nebo spolupráce zařízení nějakej zakopanej pes, ale nevím kde??? Mimochodem, procesor vykazuje při hovoru zatížení cca v rozsahu 10-20%.


pát 04.2.2011, 2:24
Profil

Registrován: 06/2009
Příspěvky: 156
Příspěvek Re: Výkon EEE 1015PN je nedostatečný pro Skype?
Nové ovladače pro zvukovou kartu?

_________________
Acer Aspire One D255, Intel Atom N450 1.66GHz, 1GB RAM, 160GB HDD, Intel GMA 3150 integrated graphics, Wi-Fi n, 3-cell battery


pát 04.2.2011, 12:43
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 99
Bydliště: CZ\\PcK & SK\\Ba
Příspěvek Re: Výkon EEE 1015PN je nedostatečný pro Skype?
Tam bude niekde nejaka SW chybka.pozeram ze to ma dvojjadro atom a NV grafiku takze vykonu to ma dost...

_________________
eee901 -> 1215N


pát 04.2.2011, 13:23
Profil

Registrován: 03/2011
Příspěvky: 72
Příspěvek Re: Výkon EEE 1015PN je nedostatečný pro Skype?
tiez mam 1015PN a skype mi tiez ukazuje ze mam prilis pomaly PC :( skusal som aj starsiu verziu 4.2 a robi to iste, mozno by pomohlo nastavit prioritu na Zvysena (netestoval som)....ale nevadi mi to, cez skype len chatujem

_________________
Asus EEE 1015PN (Atom N550, 2GB DDR3, ION) W7 Professional 32-bit


ned 20.3.2011, 21:17
Profil

Registrován: 03/2011
Příspěvky: 72
Příspěvek Re: Výkon EEE 1015PN je nedostatečný pro Skype?
tak som skusil hovor funguje v pohode, skype som mal nastaveny aby pouzival len 1 z 4 jader

_________________
Asus EEE 1015PN (Atom N550, 2GB DDR3, ION) W7 Professional 32-bit


stř 18.5.2011, 9:14
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu