Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Úsporný režim a spotřeba :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 17.1.2017, 8:47



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Úsporný režim a spotřeba 
Autor Zpráva

Registrován: 08/2009
Příspěvky: 2
Příspěvek Úsporný režim a spotřeba
Ahoj, mám eee 1000H, nicméně myslím, že na modelu nesejde.

Při zavření displeje mám ve windows nastavený přechod do úsporného režimu. Je normální, že mi v tomhle režimu klesne nabití baterky o 10%? Včera jsem si na to dal speciálně bacha a z plného nabití mám dneska ráno 89%, aniž bych s tím cokoliv dělal.

Je lepší při zaklapnutí nastavit přechod do spánku?

Díky


stř 19.8.2009, 7:52
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: Úsporný režim a spotřeba
Ano, pokud pouzivas "Suspend-to-RAM", tak je to naprosto bezne.

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


stř 19.8.2009, 8:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Úsporný režim a spotřeba
Jednoznačně režim spánku,ve Vistě hibernace.Úsporný režim znamená pořád zapnutý počítač,byť úsporněji.V režimu spánku,či hibernaci se aktuální stav PC uloží do RAM,nebo na HDD,popř. kombinovaně a PC spotřebovává jen minimální energii.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


stř 19.8.2009, 18:04
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: Úsporný režim a spotřeba
petrulin1: pokud vim, tak to trosicku motas. Pokud da nekdo "Rezim spanku", tak to znamena suspend-to-ram, tzn. vse se ulozi do RAM a pocitac se "vypne" (zustava napajeni RAM, potazmo MB), dioda "dycha". Potom je hibernace a to je zase suspend-to-disc, coz znamena, ze obsah RAM ulozi do souboru na disku a pocitac se uplne vyplne.

Prvni zpusob ja osobne vyuzivam, protoze vypnuti i zapnuti je zalezitosti par sekund. Hibernace na disk je zalezitosti ponekud delsi. Zvlast kdyz ma clovek spustenych vice aplikaci atd, tak nez se to obnovi. Na druhou stranu druhy zpusob je nezavisly na napajeni.

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


stř 19.8.2009, 18:46
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Úsporný režim a spotřeba
Však a co jsem napsal jinak,než ty?Aha,to napájení,jasně,když to jde na hadřík,tak je to úplně mrtvé,ano,samozřejmě.Proto to na ten disk jde,že.

Ve Vistě to jde uložit ještě kombinovaně.Do RAM i na HDD zároveň.To pro případ,že chceš jen režim spánku,ale překvapí Tě třeba válka a baterka Ti úplně chcípne,tak abys to měl i na disku.Používám osobně samozřejmě jen spánek.
Paradoxně ve Vistě je probuzení asi čtyřikrát rychlejší než V XPčkách.Teď zrovna to vidím.Z důvodu jisté potřeby jsem si na přechodnou dobu dal XPčka a je to děs.Po probuzení nevidím mechaniku.Myš na každý druhý pokus,nehledě na to,že probuzení trvá cca 20 vteřin.Vistu probudím a do šesti,sedmi vteřin jsem na ploše,mechnika(externí ) jede,atd...,No už aby byl víkend a Vista jde zpátky.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


stř 19.8.2009, 19:09
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2009
Příspěvky: 118
Příspěvek Re: Úsporný režim a spotřeba
Az na to, ze ono "kombinovane" neni jen pro Visty a neni to soucasne, ale postupne. Nejprve se provede Suspend to RAM a teprve az dochazi dech, tak se provede oziveni a Suspend to Disk (pokud je povolen).

Bohuzel Suspend to Disk jsem musel zene na Eee901 vypnout, protoze na C: neni dost mista. Leda by me nekdo poradil, jak hybersys zalozit na D: (pagesys mam vyply). Pripadne jak naprosto jednoduse a bezbolestne provest presun "Documents and settings" a idealne i "Program files" z C: na D:, nebo jejich obsah mountovat ze slozek na D: do slozek na C: tak, aby to Windows rozdejchala.


stř 19.8.2009, 22:06
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 185
Příspěvek Re: Úsporný režim a spotřeba
A z toho vyplyva co, zaku peca007???? No co???? Nevite???
No prece, ze masinka s SSD je sice tichonka, usporna (jak kdy), ale ma sve mouchy. Proto je HDD nad zlato. Levne, mista hafo a tyhle problemy se neresi.

_________________
Asus Eee 1000H White, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows 7 Ultimate


čtv 20.8.2009, 7:26
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Úsporný režim a spotřeba
Máš pravdu,předsedo.Má pravdu,předseda!

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


čtv 20.8.2009, 15:39
Profil

Registrován: 08/2009
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: Úsporný režim a spotřeba
Díky za odpovědi.


stř 02.9.2009, 23:59
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  



Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu