Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Upgrade SSD disku v Eee :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 06.12.2016, 12:26



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 180 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Další
 Upgrade SSD disku v Eee 
Autor Zpráva

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Asi ano, zaloha sa normalne spravi, akurat D: disk treba zvacsit, lebo po zalohe oddiel zaberie iba 8GB, zvysok ostane nevyuzity.


pát 26.9.2008, 19:41
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 4
Bydliště: Štúrovo / Bratislava
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Honzabr píše:
Ve správci zařízení je vidět ale je na něm značka Jednosměrná ulice (z druhé strany) :o a je vyznačen černě.Když na něj klepnu tak se dostanu jen do nápovědy ale přiřadit ho nejde,zformátovat ho nejde prostě vše při klepnutím pravou myší je vybílené :?

Tiež som chvíľu maturoval, čo s tým. Stačí kliknúť pravým tlačítkom myši po tej ikonke s jednosmerkou a vybrať "Inicializovať" alebo niečo v tom zmysle. Potom tam už pôjde vytvoriť partíciu a naformátovať ho. Údaje z 8 GB disku som po súboroch prekopíroval na SDHC kartu a potom nakopíroval na 32 GB disk.


ned 28.9.2008, 21:19
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 18
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
r.u.r. píše:
Netuším, nechal som si ho. 701 sa ním asi rozšíriť nedá a novšie typy majú taký istý alebo väčší. Jedine, že by sa časom niekomu pokazil.



Do 701 se dá přidat disk... Pokud se nebojíš pájet, tak stačí 6 drátků a můžeš si přidat CF kartu libovolné velikosti a rychlosti... :-)


pon 29.9.2008, 9:03
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 18
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Možná se ptám jako lama, ale nedá mi to: Je možné, abych si při obnovení Win XP z DVD u EEE901 nějak vynutil jejích instalaci na větší disk D případně prostě prohodil písmena disků? Pokud ano, mohl by mi prosím někdo blbuvzdorně popsat, jak toho dosáhnout? Díky. :)


sob 25.10.2008, 5:04
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
DVD k EEE-cku ponuka len obnovu diskov, a navyse nie je mozne ich prehodit. Ale prisiel som ako na to:

1. z DVD skopiruj cely obsah adresara i386xp na flashku
2. naformatuj disky EEE na FAT32 (treba mat nejaku bootovatelnu flashku s DOS-om), ten maly cca 23MB oddiel na konci mensieho disku ponechaj bezo zmeny, sluzi pre funkciu BootBooster
3. skopiruj adresar i386xp na vacsi disk v EEE, pozor, niektore subory maju nastaveny atribut hidden, ten treba zrusit
4. nastav poradie bootovania diskov v BIOSe tak, aby prvy bol vacsi disk
5. urob bootovatelny vacsi disk a prenes nan DOS (dosovskym prikazom sys x:, kde x je pismeno vacsieho SSD disku v EEE)
6. nabootuj do DOSu priamo z disku EEE
7. vytvor docasny adresar Temp na vacsom disku
7. spusti instalaciu x:\i386xp\winnt.exe /s:x:\i386xp /t:x:\temp
8. pockaj az sa nainstaluje XP, cislo mas na nalepke na spodnej strane notebooku
9. doinstaluj do Win XP ovladace z webu www.asus.com
10. stiahni a nainstaluj updaty od MS, slovencinu do XP ak treba
10. zmaz adresar i386xp z disku

Aby sa vyuzilo miesto na mensom (a rychlejsom) disku, mozes nan presunut docasne subory, docasne subory internetu a swap subor. Ja som si tam preniesol aj Favorites, subory Outlook Express, My Documents. Takze na C: nemam ziadne dokumenty, je tam len system a instalacie programov. Staci ti este urobit zalohu image tohoto disku a obnova XP bude v buducnosti ovela rychlejsia ako znova vsetko instalovat odznova. Dolezite je ze dokumenty na mensom disku ostanu po obnove bezo zmeny.

Staci ti to takto? *2*


sob 25.10.2008, 9:17
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 18
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Moc díky! :)

To je dokonalá odpověď! A zřejmě to fakt udělám, protože mi to už leze krkem, ořezal jsem XP pomoci XPLite, ale stejně mi to řve na nedostatek místa a nemůžu tam ani dát SP1 pro Office, protože ten se nenainstaluje, třebaže samotné Office jsou na větším disku. Toto by bylo pro mě dobré řešení, i když to vzhledem k faktu, že je větší disk pomalejší, mírně zbrzdí chod. Navíc si plánuji možná koupit ten větší SSD z ebaye a pokud by byl rychlejší, nevýhoda pomine...

Ještě jednou díky! Vůbec jsem nečekal tak rychlou a vyčerpávající odpověď. *3005* *3005* *3005*


sob 25.10.2008, 13:48
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 22
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Super navod *3005* Jeste poridit vetsi ssd.

Btw. Co kdyby se udelala komplet recovery, takze system by se nechal nainstalovat, a pak by se vytvoril image obou disku a nechaly se obnovit, ale obracene? V biosu pak povolit bootovani z vetsiho disku. Myslite, ze by to slapalo? Defakto by odpadla instalace a jen by se dvakrat obnovil disk - jednou od Asusu a pudruhe vlastni zaloha.


ned 26.10.2008, 14:09
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
burticek: nerozumiem, ak si spravis instalaciu a potom vlastnu zalohu oddielu do image, recovery DVD od Asusu uz nebudes potrebovat.

Co sa tyka recovery DVD, obnova sa vzdy spravi rovnako (mensi do mensieho a vacsi do vacsieho) a nie je ina moznost nastavenia.

Skusil som aj extrahovat rucne (nakopiroval som obrazy z Asus DVD na bootovatelnu flashku, kde som mal DOS a Ghost) ale taktiez bez uspechu. Windows zacal nabiehat ale zasekol sa.


ned 26.10.2008, 19:42
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 22
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Myslim to tak, ze udelam obnovu disku z Asusu. Comp se mi uvede do tovarniho nastaveni. Pak udelam zalohu pomoci Acronis True Image, disky naformatuju a obnovim obracene. V biosu prohodim prioritu bootovani. Pobezi to?


ned 26.10.2008, 19:46
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Borci, jenom bych vas chtel upozornit, ze ten 8 GB disk je o dost pomalejsi nez ten 4GB, takze bych tyhle harakiri rozhodne nedelal.

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


ned 26.10.2008, 20:16
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 180 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu