Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Upgrade SSD disku v Eee :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 06.12.2016, 12:27



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 180 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
 Upgrade SSD disku v Eee 
Autor Zpráva

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 178
Bydliště: Šumperk
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Tak jsem na to koukal a taky tam mám nápis IDE2, disk je ale SATA a opravdu to bezproblémů funguje. ;)


ned 04.7.2010, 22:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 06/2010
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Ok, tak já do toho půjdu.

Objevil jsem 2 kandidáty na upgrade.

Runcore 32GB (http://www.alza.cz/runcore-1-8-32gb-mini-pcie-ssd-d120160.htm

OCZ 64GB (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66713)

Koukal jsem, že to OCZ stojí stejně jako Runcore který má poloviční kapacitu. To je ten Runcore o tolik rychlejší (vypadá to že oba jsou typu MCL) ? Nebo je to jen marketing ?

U toho OCZ taky nějak nehraje, že 32GB (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66712) verze je dražší než 64GB (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66713) *92* . Liší se to v typu pamětí (SLC / MLC) nebo je tam jinej fígl ?

Díkes


stř 07.7.2010, 10:37
Profil

Registrován: 01/2009
Příspěvky: 6
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Jiri.Sko píše:
Tak jsem na to koukal a taky tam mám nápis IDE2, disk je ale SATA a opravdu to bezproblémů funguje. ;)

A není to nastavením v Biosu - aby SATA byl jako native IDE?...nevím jen tipuju...


čtv 02.9.2010, 5:17
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
batman píše:
uz si to poriesil?

totiz novy runcore sa mi prihlasil ako PRIMARY SLAVE, a stary 4GB ako secondary master, a ked mas nastavene bootovanie z 4gb tak ti to mozno zmrzne lebo nenajde subory ktore potreboval z D disku stareho lebo tento disk sa pripoji s inymi pismenami :( vacsinou, ja som to poriesil takto:

rozdelil som novy runcore na 2 particie, 4gb disk som prklonoval na prvu, 8gb disk na druhu, restart

system nabehol pri nastaveni bootovania z runcore ale nenaslo povodne D: ale celkovo sa to kaslalo lebo podla ID disku pripojil 4gb (povodne C ako D)

tak som z registrov zmazal vsetky polozky z MountedDevices

restart

a potom uz to nabehlo

ale stale nesedeli pismena jednotiek, ale postupne som ich menil v Computer Managment (nastastie C: bolo spravne prva particia Runcoru)

a nakoniec win ide bez problemov, aj ked po dvoch dnoch prestal fungovat uplne stary 4gb ssd neviem preco, ale nevadi odpojil som ho v biose, a aj som dal disable na secondary IDE, a win BEZI AKO BLESK - BOMBAAAA

bez reinstall

akurat ma stve BIOS, lebo je nejnovsi ale pri bootovani zahlasi ze nema ziadny MASTER disk! caka na F1 a potom kludne nabootuje z Runcoru Slave
,
tak dokelu s tou hlaskou - neviete ako ju vypnut?


Už někdo dokázal pořešit tu hlášku-čeká na F1 ??? Já Vám do toho vnesu ještě trošku tajemna.Mám 901čku-repas z Gigacomputer.cz,která měla jeden jediný SSD-16GB.Ten 4GB na desce není.Tento 16GB disk je detekován jako MASTER.Když tam vložím Runcore-oba střídám v patici pod víčkem-tak je hlášen jako SLAVE a následuje ona hláška,jako všem ostatním.Proč je ten 16GB Master a Runcore SLAVE?? Napadá někoho něco?

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


ned 27.3.2011, 17:11
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2009
Příspěvky: 17
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Intel před nedávnem vypustil do světa SSD disky s MiniPCIe rychlosti nejsou sice na špici ale za 40 GB něco kolem 2000 Kč to je krása ne?
http://extranotebook.cnews.cz/malinke-m ... -od-intelu

_________________
Broukas


stř 06.4.2011, 10:48
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
.... a tady je prodávají.... :

http://www.alza.cz/pevne-disky/ssd-bez- ... 852260.htm

Budou kompatibilní třeba s 901čkou? Najde se statečný,který objedná a zkusí?Těch 80GB např. je lákavé.....

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


stř 06.4.2011, 14:05
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
zatial som to F1 neriesil ;) aspon je cudzi uzivatel zmeteny preco nejde nabootovat ;)

neriesi to novy BIOS?

neviem ci je novsi a bojim sa skusit aby mi neprestalo bootovat :( kto vie ake features bude mat novy ;)

skusal niekto nejaky novy BIOS ci ta hlaska nezmizne?

Vdaka


stř 06.4.2011, 14:56
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Mám nejnovější.F1 to neřeší. :-(

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


stř 06.4.2011, 17:45
Profil

Registrován: 12/2012
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Zde jsem popsal mé zkušenosti s disky KingSpec, třeba se to bude někomu hodit
http://adam.hruza.name/articles.php?article_id=29


pát 14.12.2012, 11:21
Profil

Registrován: 08/2009
Příspěvky: 14
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
U jiných modelů to může být výrazně jednodušší. Mám EEE 1000H a začal odcházet původní disk 160GB po cca 4 letech. Hledal jsem možnosti náhrady a nakonec jsem zvolil SSD , protože cena padla pod 1000,- kč a nebylo co řešit. Mechanicky to sedí naprosto bez jakýchkoli úprav. Ještě model - SPCC A20. Výsledek předčil očekávání, je to nejlepší upgrade, jaký lze u EEE udělat.


ned 25.8.2013, 9:00
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 180 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu