Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Upgrade SSD disku v Eee :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 05.12.2016, 14:36



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 180 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Další
 Upgrade SSD disku v Eee 
Autor Zpráva

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 178
Bydliště: Šumperk
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Tyto by ti měly sedět:
:arrow: 16GB
:arrow: 32GB
:arrow: 64GB


čtv 24.6.2010, 20:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 06/2010
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Na ty už jsem taky koukal, jenže jsou dostání pouze ze zahraničí. Přiznám se, že jsem totální lama co se týče nakupování mimo republiku *92*

Asi si holt budu muset počkat, až to sem někdo začne dovážet.

Díky moc za cenné rady *3005*


čtv 24.6.2010, 21:28
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2009
Příspěvky: 118
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Krome toho, ze prostym zkopirovanim C: na externi disk jeste nedosahnes toho, ze to bude po vymene bootovat. Jestli se nepletu. Proste kopirovani by stacilo pri vymene druheho disku.


pát 25.6.2010, 12:54
Profil

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Mám jeden (možná hloupý :roll: ) dotaz:

OCZ miniPCI-Express SSD (SATA) - 64GB by použít šel místo 8GB sekundáru?

Specifikace odpovídají pro použití v Eee, ale nevím, jestli je to i pro 901.
A to, jestli ztratím 4GB primár mě až tak moc netrápí. *1*
Cena 3500Kč a rychlosti R110/W51 MB/s se mi zdají víc než přijatelné.

Co vy na to?

P.S.: Pak mě ještě napadla možnost udělat redukci z tohohle mPCIe na microSATA a hodit do 901
třeba Intel X18-M - 80GB i za cenu 6100Kč.
Pro člověka, který si s elektronikou a návrhem plošných spojů poradí to asi nebude velký problém. (asi to udělám)
Ale to už je zase trochu extrémní (ikdyž někdo by toto možná uvítal).
Ceny SSD disků půjdou dolů asi rychleji než SSD na mPCIe pro Asusy...


sob 26.6.2010, 20:17
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 323
Bydliště: Tož někde u práglu
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Tak tohle by mě taktéž zajímalo, zdali to tam jde nacpat do 901. Runcore je řádově 2x dražší, a tenhle model za těch pár korun by byla skvělá volba pro většinu EEEčkářů...

_________________
EEE 701 Blue(BT,Flash )->EEE 901 Black-2gb RAM, 64GB Runcore, TouchScreen, W7->
Compaq110c-burned in hell -> Lenovo S12 ION ->Asus EEE 1215N -> HP Probook4320s
N6300->htc S710->HTC 3G->HTC TP->HTC TP2->Samsung Galaxy S


pon 28.6.2010, 11:48
Profil ICQ

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Zkusím se v CZC domluvit, jestli by to vzali zpátky (kdyby to nefungovalo).
Pak sem dám postřehy o funkčnosti a test rychlosti z praxe.

edit:
Podle buymemory.com je tento SSD (32GB nebo 64GB - to je jedno):
Compatible with Asus EeePC 900, 900A, 901, S101 and other Netbooks.
Pro neangličtináře: Lze jej použít v EeePC 900, 900A, 901, S101 a dalších.

Tak uvidíme. Zítra ho objednám (ještě čekám na mail od CZC.cz s offic. informacemi).


pon 28.6.2010, 14:42
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
ale ten tvoj vybraty nema USB takze kopirovat povodny disk bude komplikovanejsie, ja som inak vyuzival DriveXML je to zdarma utilitka

ty vsak budes musiet pripojit nejaky USB disk alebo velku SD kartu, skopirovat cely SSD C aj D pretoze po pripojeni mojho Runcore C prestalo tiez fungovat, vytvorit na novom dva oddiely skopirovat to tam a az potom pripojit

problem vsak bude ako to kopirovat za behu systemu, sice ist by to mohlo s tym driveXML, no uvidis vyskusas,

ALE ked potom nahodis novy disk uz ti nenabootuje lebo bude prazdny ale uvidis mozno bude C viditelne (mne chvilu bolo az potom zmizlo s nejakou chybou), alebo budes musiet nabootovat z externeho usb abo co, neviem, ako to robili iny ked bol novy SSD bez USB na kopirovanie dat?

ci aky mas ty plan?


úte 29.6.2010, 8:46
Profil

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Já mám 16GB SDHC, 32GB USBflash, takže tohle neřeším.
Stejně tam půjdou Wokna a Linux znova, takže tohle taky neřeším.
To, že přijdu o 4GB "C" je mi taky jedno... :D
Nový disk bude rozdělen na 8GB systém (C) + zbytek na data (D).

Tak je objednáno a počkáme, až to dorazí... :D
Pokud to nebude fungovat, tak to vrátíme.


úte 29.6.2010, 16:01
Profil

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Tak přátelé,
dnes jsem pro to byl na poště, vyzvedl OCZ, namontoval (viz níže) a mám pro Vás následující zprávu:

FUNGUJE TO :D
A PRIMÁR 4GB ZŮSTAL
:D

Podle HD Tune 2.55:
Transfer rate
Minimal: 86,9 MB/s
Maximal: 95,7 MB/s
Average: 91,9 MB/s

Access time: 0,3ms
Burst rate: 69,9 MB/s

Myslím si, že to jsou velice dobré výsledky.
Takžě nic do CZC.cz vracet nebudu... :D

Montáž je trochu obtížnější v tom, že kartička je o cca 0,5mm delší než otvor v 901
(možná jen u mě) a proto jsem byl nucen opatrně trochu (asi 0,7mm) plastu odříznout.
Na disku po montáži není žádný oddíl a proto si jej nejprve musíte vytvořit.
Formátování je velmi rychlé a i celý běh systému je rychlejší než s 8GB (původní).
Ti, kteří nečtou celá témata: viz 5 příspěvků zpět.


sob 03.7.2010, 15:14
Profil

Registrován: 06/2010
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Zdravím

měl bych na Vás ostřílené eeeborce dotaz *72*

Trochu furt nevim, jakou tu sběrnici na ty ssd disky vlastně mám. Vím, že se tady o tom psalo, že je to SATA. Jenže já když jsem ve svém 901 XP vyndal zadní 8GB SSD, tak vedle té patice mini-PCIexpress je jasně vidět IDE2 (dvojka asi kvůli tomu, že je to slave). Důkaz je vidět zdehle http://demence.chytrak.cz/bordel/ide.jpg. Vpravo nahoře je krásně vidět IDE2

A druhá záhada je, že Everest mě taky hlásí, že ta sběrnice je IDE viz. http://demence.chytrak.cz/bordel/ide2.jpg.

Kde je tedy pravda ? Chtěl jsem upgradovat na runcore 32GB, ale teď tim pádem nevim, kterej typ mám objednat...

Díkes


ned 04.7.2010, 15:51
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 180 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu