Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Upgrade SSD disku v Eee :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 06.12.2016, 12:27



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 180 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další
 Upgrade SSD disku v Eee 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 74
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Skusal som klonovanie ako si pisal ale neuspesne, napriek tomu, že vsetko prebehlo ok system sa nenabootuje. Rovnako zlyhava istalacia extrahovaneho XP home z podporneho dvd. Teraz skusam instalaciu z riadneho cd XP a napriek tomu, že to na zaciatku vyzeralo ako by zamrzol, nakoniec sa rozbehol a instalacia frčí jedna radost. Po tom co dokoncim vsetku instalaciu skusim zapojit s5 ten 4gb disk lebo som ho pre istotu vymontoval. Ked na nom nebude žiadna particia a bootovanie bude nastavene primarne z runcoru, xp by sa nemalo ani pokusat s nim pracovat a nemala by sa ani zobrazovat hlaska biosu, že absentuje primarny disk.

_________________
EeePC 901 Ubuntu 10.04 Netbook Remix


čtv 22.4.2010, 11:23
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 74
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
tak som vyskusal vsetko mozne ale nejde to. Pôvodný 4gb disk nesmie byt vôbec zapojený na doske a nestačí ho vypnut v biose. Inak sa xp ani nenabootuje. Celko si vsak myslim, že problem je v biose a to preto, že ten nedokaže detekovat zmeny diskov. Prisiel som na to tak, že som v biose vypol 4gb disk a restartoval. System sa nenabootoval. Vytiahol som teda fyzicky 4gb disk z dosky ale system sa stále nenabootoval. Musel som disk vratiť s5, nastavit v biose normalne použitie oboch diskov, uložiť a až potom fyzicky 4gb disk odstraniť! Až teraz frčí vsetko jak má, teda až na tu otravnu hlášku, že mu chýba primarny disk a čaka na stlacenie F1 :(
Asi by to chcelo nejaký soft na editaciu biosu a v nom odstranit akekolvek použitie Primarneho disku

_________________
EeePC 901 Ubuntu 10.04 Netbook Remix


čtv 22.4.2010, 13:19
Profil ICQ

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
to ze ti nenabootuje moze byt problem s poradim diskov, ked nastavis bios nech bootuje z runcoru, tak win bere jeho primarnu particiu ako C, ALE 4gb stary zoberie ako D vacsinou takze ak si mal nieco nainstalovane na D co pri spusteni potrebuje tak ti nenabehne, ja som mal vsetko dolezite pri boote na C takze nabehlo a potom som zmenil pismena jednotiek (to sa uklada do registrov) D som presunul na X, a E som dal na D

ale vzdy treba nechat zapnute oba ked sa robia tie zmeny, lebo niekedy potrebuje jeden potom druhy kym si zvykne :( (resp. treba po prvom boote zmazat z registrov vsetko v MountedDevices a rebootnut, vtedy si opismenkuje disky nanovo)

uz si presne nepamatam co som vsetko robil, ale ked si uz reinstaloval tak je to uz aj tak jedno, ale mozno to este niekomu pomoze

a BIOS som pred zmenou nahodil najnovsi
a teraz mam povodne XP prekopirovane pomocou DriveXML a stary disk vypnuty v BIOSE a ide to ako blesk


pon 26.4.2010, 13:36
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 74
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
lenze ja som nenabootoval ani po novej instalacii na runcore! 4gb interný bol vycistený bez particii takze ani náhodou nehrozilo, že by si tam instalacka zapisala nejaký zavadzac a bios som dal najnovsí. Proste nie a nie nakopnut oba spolocne

_________________
EeePC 901 Ubuntu 10.04 Netbook Remix


úte 27.4.2010, 17:32
Profil ICQ

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
xitanaf: no ja som 4gb interny necistil, mozno pri prvych bootoch z neho daco tahal, teraz uz ale nie lebo je v biose vypnuty


Naposledy upravil Admin dne pát 30.4.2010, 16:52, celkově upraveno 1

Nepoužívejte citace předcházejícího příspěvku (viz bod 6 v pravidlech)



pát 30.4.2010, 12:47
Profil

Registrován: 06/2010
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Zdravím

chtěl bych upgradovat 4GB SSD v mém 901 (už nestačí a je nějaký unavený:) ) . Jde mě o to, jestli jsem správně pochopil co to bude vyžadovat.

Předně to chce nový disk. Vybral jsem si tenhle http://www.alza.cz/runcore-32gb-pata-mini-pcie-50mm-ssd-d134857.htm. Jak jsem se tady dočetl, tak ten 4 GB SSD je menší - 50mm dlouhý, takže ten runcore uvedený výše by mě pasovat.

Teď k té instalaci - připojím runcore přes usb k běžícímu eeečku (zatim žádný rozebírání), přes ten Acronis udělám kopii toho 4GB SSD na ten Runcore.

Až to bude hotovo, odpojim runcore, rozeberu EEEčko a vyměním ten hůře dostupný SSD disk ( je z druhé strany té desky, ne ten co je hned pod víkem z druhé strany). Tam to stačí jen vyndat z té mini pci-e patice, dát tam runcore a znova celé sestavit. Zapnout eeečko a vesele vše poběží :)

BIOS mám poslední (2103). Výsledkem by tedy měl být 32GB runcore ze kterého poběží systém (a je v té patici co se k ní hůře leze) a druhý 8GB ssd původní od asusu...

Mohl by mě případně nějaký zkušený borec říct, zda-li není v mém brilantně dokonalém plánu nějaká trhlinka prosím ? :)


čtv 24.6.2010, 15:24
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 178
Bydliště: Šumperk
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Trhlinka je docela zásadní a to ta, že potřebuješ SATA disk, ten z alza.cz je PATA (IDE). Řešilo se to na předchozí stránce.


čtv 24.6.2010, 18:24
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 06/2010
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
Aháá -mnohokrát děkuji. Už tomu rozumim, ta mini PCI-e slouží čistě jen jako patice a né jako řadič. :idea:

Tak v tom případě jsem v troubě, protože 50mm mini PCI-e 32GB jsem nenašel :( (jen 16GB - to jsou fakt trotlové, že ten runcore nedělá 32GB pro SATA)

Takže holt asi jediná možnost je použít ten 70mm runcore 32GB (viz.http://www.alza.cz/runcore-1-8-32gb-mini-pcie-ssd-d120160.htm) a dát ho místo toho 8GB SSD od Asusu.

A to ještě bude potřeba počítat s problémy s tim bootováním jak tady čtu...


čtv 24.6.2010, 19:14
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 43
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
a co tenhle ?

http://www.mydigitaldiscount.com/SPD/ru ... 822185.jsp

_________________
ASUS EEE901, 2GB RAM, 4 + 8 GB SSD, win7

Samsung Omnia Pro B7610, win mobile 6.5


čtv 24.6.2010, 19:17
Profil

Registrován: 06/2010
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: Upgrade SSD disku v Eee
No jo, ale ten jen právě moc dlouhej - ten má 70mm na délku a já bych rád 50mm ...:)

Od boku se to dá poznat tak, že 70mm má modrou desku, 50mm má zelenou, ale nevím jeslti to platí vždy :)


čtv 24.6.2010, 19:44
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 180 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu