Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 20.1.2017, 3:37



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 16
Příspěvek touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power
Objednal jsem si Touchscreen na eBay:

http://cgi.ebay.co.uk/8-9-Asus-Eee-PC-9 ... m153.l1262

Došlo to asi do deseti dnů, ale jednak byly (i přes pečlivé zabalení) oba spodní rožky panelu poněkud nakřápané a druhak po instalaci sice USB HUB fungoval, ale řadič touchscreenu už ne-e. Kontaktoval jsem prodejce a ihned se mi ozval, že posílá náhradní zásilku. Dorazila dneska (zase něco přes týden) a už mi pěkně šlape - takže můžu jenom doporučit.

_________________
Vilda (Asus EEE PC 900)


úte 07.10.2008, 23:39
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power
A skusenosti? Aka je hrubka panelu? 1 alebo 1.4 mm? Neprehyba sa plast na displeji?


stř 08.10.2008, 11:38
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 40
Příspěvek Re: touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power
a jaká je montáž? Mám 901.

_________________
Asus 702 8G white, 1GB RAM, 8GB SHDC, LiteXPpro


čtv 09.10.2008, 21:51
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 8
Příspěvek Re: touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power
Od uzivatele new2006power lze na http://cgi.ebay.co.uk/ poridit sadu touchscreenu a usb hubu, ktera je vytvorena pro montaz bez pajeni. Obsahuje navic 4 portovy usb hub s pripojenim pro dalsi dve usb zarizeni napriklad flashka a bluetooth. A jako bonus multifunkcni pero s laserovym ukazovatkem, svitilnou a samozrejme stylusem. Za cenu 1500,- je ale na zvazeni kazdeho jestli se mu spis nevyplati pajeni s tim ze si dily koupi sam ale vyjde ho to 1000,-


ned 12.10.2008, 20:39
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power
To vilda:

mohl bych se zeptat na Vase zkusenosti s timto touch screenem? Tloustka panelu? Pruhlednost? Citlivost dotyku? Dlouhodobe udrzeni kalibrace?

Diky

pabloroy


pát 24.10.2008, 11:39
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power
Byla to ta varianta "bez" pájení - v uvozovkách to píšu proto, že byly naprosto humpolácky připájené káblíky k oběma tišťákům (USB HUB a řadič touchscreenu), díky čemuž se displej občas choval stochasticky. Rozborka, proletování a sborka to spravily.
Hub je tříportový - v EEEčku se vypojí kamerka a zapojí HUB. Z toho pak je po jednom vývodu na řadič touchscreenu, plonkovní káblík od kamerky a jeden volnej, kterej jsem využil na BT. Tloušťka panelu je cca 1 mm - bez problémů se vlezl pod původní rámeček a s původními šroubky.
Jako bonus funguje i nadále enable/disable kamery z traye - jenze teď zapíná/vypíná celý USB HUB (případní následovníci na tohle pozor - kamerku jsem měl disablovanou a strávil jsem hodinu bádáním přoč to k...a nejede *71* ).
Touchscreen jsem si zvykl používat hlavně při spouštění ikonek z plochy a odklepávání různých OK tlačítek hlavně když nemají focus. Jinak praktické použití moc nevidím - chtěl jsem ho prostě mít *25*

pabloroy: Tloušťka cca 1 mm.
Panel je takřka naprosto transparentní (má lehce nažloutlý nádech, ale po položení na stávající LCD to vůbec není vidět). Trochu negativně hodnotím, že se pak display leskne (je to sklo), ale zase to chrání ten plastový LCD pod tím.
Citlivost dotyku těžko posoudit - prostě to funguje OK (stylusem, prstem, ...)
Kalibroval jsem jen jednou po montáži - od té doby (3 týdny) s tím nemám problém. Dokonce jsem ani nedělal lineariazaci. Fakt ale je, že klepu hlavně prstem (ten nemusím hledat - na rozdíl od stylusu), takže na nějakou pixelovou přesnost nehraju. Na druhou stranu není problém si v dialogu vypínání systému rozbalit prstem roletku, vybrat restart nebo vypnutí a potvrdit...

_________________
Vilda (Asus EEE PC 900)


Naposledy upravil Admin dne pon 27.10.2008, 17:24, celkově upraveno 1

sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky



pon 27.10.2008, 17:02
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 16
Bydliště: Senec - SR
Příspěvek Re: touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power
Dala by sa ta dotykovka pouzit ako "tablet" napr na Photoshop?? ci by sa v tom dalo kvalitne fotošopovat.. a asi to nebude multi-touch screen vsak??

_________________
Asus Eee pc 1000HD
www.homolamotorsport.sk
http://www.pitstopoil.sk


pát 31.10.2008, 18:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 50
Bydliště: Bonn
Příspěvek Re: touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power
Ach jo ... ty anglicani jsou fakt zdegenerovany.
Objednal jsem si pres ebay touchscreen pro EEE 701 (uziv.
gpsforless-uk) a prisel zabalenej jen ve dvou bublinatejch obalkach bez jakyhokoliv kartonu uvnitr. Samozrejme prasklej.
Jak si nekdo muze myslet, ze to prezije postovni transport, to fakt nechapu.
Vyzadal jsem si zaslani dalsiho panelu, tak jsem zvedav, jak se k tomu postavej.

_________________
Asus EEE 4G Black, 1GB RAM, 8GB SDHC
#! Cruncheee (CrunchBang Linux for EEE)


pon 10.11.2008, 14:28
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 50
Bydliště: Bonn
Příspěvek Re: touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power
Takze druha zasilka dorazila v poradku. Instalace mi trvala cca 3,5 hodiny. TS fungoval bezvadne, ale preci jeho tloustka vyboulila viko. Taky se hodne zesilily odlesky na obrazovce, coz zhorsilo citelnost. Kdyz jsem pak v zavrenem stavu zkousel malicko silneji pritisknout prohnute viko ke spodnimu dilu (jestli si treba nejaky plasty jeste nedosednou niz), tak se ozvalo jemne rupnuti a bylo po TS :roll:
Takze uz dalsi pokusy s TS vzdavam, leda bych sehnal ultra tenky panel. Tento mel tloustku cca 1 mm.
No co, alespon mam solderless mod s 16GB flash a BT. Mozna v budoucnu na kablik od TS radice zkusim nabastlit DVBT. Jen si nejsem jistej, jestli to cam USB port utahne napajenim.

_________________
Asus EEE 4G Black, 1GB RAM, 8GB SDHC
#! Cruncheee (CrunchBang Linux for EEE)


Naposledy upravil cube48 dne ned 16.11.2008, 18:43, celkově upraveno 1



sob 15.11.2008, 10:08
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: touchscreen pro EEE 900 z eBay od new2006power
...jestli chceš, mám tu jeden plonkovní TS, ale je to na EEE 900 (8,9"). Poslali mi komplet druhou sadu, protože první zásilka nefungovala (jak jsem později zjistil z důvodu lemráckého napájení kábíků). Má trošku nakřáplé dolní rožky, ale na funkci rostlináře by to nemělo mít vliv (prasklinky nedosahují do viditelné plochy). Řadič a USB HUB (solderles) k tomu mám taky, ale je potřeba je asi propájet...

_________________
Vilda (Asus EEE PC 900)


sob 15.11.2008, 15:13
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu