Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 SSD+ Optimizer uveden (defragmentace) :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 24.10.2017, 6:05



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 SSD+ Optimizer uveden (defragmentace) 
Autor Zpráva

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 43
Příspěvek SSD+ Optimizer uveden (defragmentace)
Našel jsem na netu toto info:

Firmy Diskeeper Corporation a Apacer uvedly, že vyvinuly aplikaci, která má díky technologii Hyperfast Technology výrazně zvýšit výkon SSD disků. Firmy totiž mají za to, že během času může výkon SSD disku degradovat až o 80 %, a to zejména díky fragmentaci. Software je speciálně navržen pro SSD disky a kromě zatočení s fragmentací slibuje poradit si i s prodloužením životnosti flashdisku vyhýbáním se opakovaným RW cyklům do stejné oblasti.


čtv 23.10.2008, 20:06
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 185
Příspěvek Re: SSD+ Optimizer uveden (defragmentace)
Hmm, to je hezky, ale jakou ma hodnotu tahle informace? Aspon link na uvedenou citaci by nebyl?

_________________
Asus Eee 1000H White, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows 7 Ultimate


pát 24.10.2008, 7:59
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 43
Příspěvek Re: SSD+ Optimizer uveden (defragmentace)
No je to celá informace. Na původní stránce není toho víc. Už se tady myslím probíralo, zda degragmenatce ani či ne disků SSD.


pát 24.10.2008, 8:12
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: SSD+ Optimizer uveden (defragmentace)
Ak SSD diskom robi problem zapisovat male subory, tak defragmentacia ma vyznam aj u nich, lebo fragmentovany subor je vlastne rozdeleny na viac malych casti. Ten problem je rovnaky, sektor sa musi zapisovat cely, aj ked je neobsadeny na 100%. U HDD navyse je dolezite aj to, ako "daleko" su sektory od seba, ak su daleko, hlavicky sa musia prestavovat a doba sa predlzuje, tento problem u SSD nie je.


pát 24.10.2008, 14:23
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: SSD+ Optimizer uveden (defragmentace)
Na webu Apaceru je zpráva, že má být uveden brzo, nic víc tam o dostupnosti není.


pát 24.10.2008, 14:25
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 74
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Příspěvek Re: SSD+ Optimizer uveden (defragmentace)
opravte sa ak sa mýlim ale defrag u SSD disku má význam iba ako uspora miesta (100% využitie sek.). Pokial si dobre pamatám SSD sa chová podobne ako usb flash to znamená, že nemá čítacie hlavy ktoré vyžaduju čas na presun po povrchu disku a je mu teda jedno či sa dve časti súboru nachádzaju na začiatku a konci disku, aj tak ich načíta rovnako rýchlo ako keby boli vedla seba.

_________________
EeePC 901 Ubuntu 10.04 Netbook Remix


pát 31.10.2008, 17:02
Profil ICQ

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: SSD+ Optimizer uveden (defragmentace)
Ano, mylis se ... MLC SSD disky neumi precist/zapsat jeden sektor, ale vzdy jen blok sektoru. Je tedy rozdil, kdyz je umisten soubor v ramci bloku, nebo je rozkouskovan ve vice blocich - vzdyt precist/zapsat jeden blok je 2x rychlojsi, nez precist/zapsat 2 bloky a to je 2x rychlejsi, nez precist/zapsat 4 bloky atd. ;)
... takze na pozici dat na chipu stale zalezi, jina otazka ale je, jak "ucinne" bude dany program tento chip defragmentovat (jestli vubec pozna, kde zacina a konci jednotlive bloky a bude do nich cpat soubory tak, aby skutecne dochazelo k optimalizaci)


pon 03.11.2008, 11:26
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: SSD+ Optimizer uveden (defragmentace)
fra.iesus: nielen MLC SSD disky sa spravaju takto, ale dokonca aj SLC :)

U SSD je tiez disk z hladiska suboroveho systemu deleny na bloky. V tom je to podobne ako u HDD, ale je jedno, ako "daleko" od seba su tieto bloky, pretoze na SSD nie su citacie hlavicky, ktore sa nemusia pohybovat v ramci disku.


pon 03.11.2008, 20:28
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: SSD+ Optimizer uveden (defragmentace)
Vyznam by to melo, pokud by byla pravda, ze pocet cyklu zapisu je konecny, kdesi bylo ze 100.000. A to je za chvili, pokud se o to nic nestara. Z tohoto duvodu je dulezitejsi provozovat RAM disk na vsechny docasne soubory, nez se honit za rychlosti pristupu.


sob 15.11.2008, 12:58
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu