Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 SSD nebo RAM? :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 25.5.2017, 1:12



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 SSD nebo RAM? 
Autor Zpráva

Registrován: 01/2009
Příspěvky: 10
Příspěvek SSD nebo RAM?
Mám chuť si koupit 2 GB RAM a 32GB SSD disk. Ale finance jsou jen na jedno. Co bude podle Vás lepší? Co doporučíte?

_________________
Asus EEE 901 WHITE-1 GB RAM; 4+8 GB SSD; 16GB SDHC Card


pon 09.3.2009, 22:44
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: SSD nebo RAM?
Ten přehršel RAM už je holt úchylnost dnešní doby, způsobená levnými moduly... Kancelářskej comp nikdy nepotřebuje víc jak 512MB a na Íčko těch 1 GB stačí habaděj... Jasně hlasuju pro SSD. Jako v desktopu mam sám 4GB a zvažuju o 8 || 16, ale to je jak sám říkám jen proto, že je to tak levný... XD

_________________
* EEE PC 901 Green


úte 10.3.2009, 0:58
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2009
Příspěvky: 118
Příspěvek Re: SSD nebo RAM?
Hlavne aby ten SSD byl dost rychly a dal se na nej presunout OS. Tedy pokud to mas Windows, Linux ma v tomhle ohledu velkou vyhodu v libovuli pripojeni disku do adresaru.

Jinak ja ted kupuju manzelce 2 GB RAM, protoze menit disk by byla vetsi pakarna a na to nemam cas. Navic na D: ma mista dost, nedostava se a tom malem systemovem, kde (zatim) ziji puvodni WinXP. Tak nejak ocekavam, ze s vetsi pameti by to nemuselo tolik hrabat na disk a melo by to byt rychlejsi. Ona vesmes boruzda po netu a cte emaily (v prohlizeci) a otevira smesne prilohy (tu PPT tu DOC) v starofficu.


úte 10.3.2009, 11:07
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: SSD nebo RAM?
Tak osobně já už bych méně než 2GB RAM nechtěl.I na těch XPčkách je poznat rozdíl mezi 1 a 2 GB RAMky.O Vistě ani nemluvě,že.A využití 2 GB ? tak např. při takovém kopírování DVD mi systém sežere tu RAMku,jen to fikne.Ale HLAVNĚ,konkrétně u éčka,pokud budeš mít 2 GB RAMky,můžeš úplně vypnout odkládací prostor (swap file).Tím,že ho vypneš navíc získáš třeba 1GB místa na disku :-)
Myslím,že 2GB je takové rozumné mít,zejména při dnešních cenách.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


úte 10.3.2009, 16:49
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: SSD nebo RAM?
2GB asi jo, ale víc jak 50% hraje roli cena, než výkon. Nechci tu zatracovat tu nespornou výhodu bez pagefilu, ale já třeba celé léto byl nachatě na starym Athlonu s 512MB RAM a prakticky sem nepoznal rozdíl... Prostě sem si řekl, že je to horší comp a nepařil jsem tam no... Jinak na práci (programování a bitmapovou grafiku) úplná lahodička a večer film v DivXu... Jak říkám, 2GB jo, ale člověk si to musí umět odůvodnit, ať už třeba jen tou nízkou cenou... :D Zabíjel bych ale zmrdy, co si myslí, že na míň jak 8GB RAM se nedá přežít... Rekord paměti pro WinXP je přitom asi 12MB RAm, takže ať tidle blbečci prosím zalezou někam hodně hluboko a se všema ostatníma souhlasim... ;) *46*

_________________
* EEE PC 901 Green


úte 10.3.2009, 21:16
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu