Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 SSD disk :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 20.1.2017, 9:45



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 SSD disk 
Autor Zpráva

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 24
Příspěvek SSD disk
Toto vypada docela zajimave
http://technet.idnes.cz/postavte-si-lev ... rdware_kuz


čtv 05.3.2009, 17:39
Profil

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: SSD disk
Zajímavé to je, ale v rozměru 2,5 " .....


čtv 05.3.2009, 19:03
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: SSD disk
...ale v rozměru 2,5".... to nikdo nepoužije.Rozhraní SATA,takže pouze pro stroje s klasickým pevným diskem.No a cena 80 euro jen za redukci plus řekněme dvě karty 16GB dá 32 GB úložného prostoru za cenu převyšující stejný pevný disk klasický.Nevím,no.Zajímavé to určitě je,ale těžce finančně nevýhodné.Beru odolnost proti nárazům,ale já třeba osobně notebookem běžně manželku nemlátím. :-) Ale zajímavý nápad to je,to ano.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


čtv 05.3.2009, 19:13
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: SSD disk
Tak tady se to jaksi neporovnává s klasickými disky, ale s SSDčkama... Ty jsou stále dost drahé samy o sobě a dávat do Íčka větší SSDčko nevim nevim no... Lidi, dyť to neni databanka a těch 12GB na základní věcy stačí + nějaká ta hromádka či dvě SDHC kartiček... Co se týče surového prostoru, je se stále přepychovou rychlostí nejlepší nějakej externí USB2.0 disk... Buď nějakýho prcka do 2,5 co se napájí z USB od WD, nebo teď silně uvažuju o velké 3,5 bedně od Seagatu, co má 1 TB... (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59052) Zejména u toho kousku mě až pekelně udivilo, že oproti normálnímu "syrovému disku do SATA II" stojí jen asi o 400 víc, takže jasná volba... Stejně už mam v desktopu všecky šuplíky na disky plné (i zredukované 5,25 plíšky :D + 1 disk mi ještě visí dole na Merkuru XD), takže by se o ten disk mohl dělit desktop s Íčkem... Akorát se bojim toho poškození no... Asi před 4 rokama sem si ručně smontoval externí disk (tenkrát ještě 320GB PATA + boxík) a po asi 2 měsících celkem šetrného přenášení se nenávratně zničil no... Jaký máte zkušenosti vy? *74* *46*

_________________
* EEE PC 901 Green


čtv 05.3.2009, 19:24
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: SSD disk
Však jasně,já to neporovnávám s klasikou.Jen trochu počítám.Myslím,že v ČR není magor,který by si koupil SSD disk za 12400,-Kč.Takže to jsem zavrhl úplně.Takže jen jsem trochu počítal.Zajímavé to je,ale....

Jinak souhlásím s MROJem.Na základ ta kapacita stačí bohatě.Já mám 16 GB SSD + 16 GB SDHC ve slotu a v pohodě.No a na kabelu 400GB externí disk.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


Naposledy upravil Admin dne pát 06.3.2009, 15:24, celkově upraveno 1

Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky!



čtv 05.3.2009, 19:44
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: SSD disk
JJ, s těma bláznama jsi to vystihl a platí to asi i s tou redukcí... Já mam klasiku 4 + 8 GB SSD v Íčku a 1x 8GB SDHC kartičku... Druhou 16GB mam teprv objednanou... Až jí budu mít, nic víc snad potřebovat na nějaké to "přenášení" po Praze nebudu... Horší to bude třeba na dovolené, kde už by si člověk s sebou rád vzal něco muziky, filmů (to zatim na EEE nevedu vůbec) a i třeba nějakou tu pařbu... Takže externí disk potřebovat budu taky... Ale i na todle (databázi IS mam doma v desktopu) by stačil nějakej prcek od WD s dejme tomu 160 || 320 GB. Jenže já se dicky snažim myslet dopředu a globálně a tak malý disky se mi zas příčí kupovat... proto koukám po tom teráčku... Ta velikost... na denní nošení to neni no, ale když člověk musí, je rád, že to má, když je třeba někam přenýst 200GB dat... A v takových případech už ani to externí napájení nevidim jako překážku... *46*

_________________
* EEE PC 901 Green


čtv 05.3.2009, 19:57
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu