Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 RunCore Pro IV Mini PCIe 70mm 32GB SATA - zkušenosti ? :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 22.1.2017, 12:08



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 RunCore Pro IV Mini PCIe 70mm 32GB SATA - zkušenosti ? 
Autor Zpráva

Registrován: 06/2010
Příspěvky: 10
Příspěvek RunCore Pro IV Mini PCIe 70mm 32GB SATA - zkušenosti ?
Zdravím,

tak to vypadá, že jsem konečně našel peníze na upgrade SSDčka v mé 901 (XP). Volba padá na http://www.alza.cz/runcore-pro-iv-mini-pcie-70mm-32gb-sata-ssd-d181644.htm. Chtěl jsem se jen informovat, jestli někdo nemáte tenhle disk?

Zajímalo by mě, jak je to s onou "zázračnou" rychlostí (jkkmobile se stejným diskem poušít na 900 různé věci a jde mu to jak z praku), jak je to se spotřebou (bude asi vyšší ale o kolik to krátí život na baterku), a hlavně jsem někde četl, že lidem padá systém, když se používá Superhybridengine (automatické taktování) a že je to vyšší spotřebou toho disku.
A nakonec - šlo to bez vrtání nacpat do toho slotu v eeečku ?:).
Dík


stř 20.10.2010, 15:22
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 74
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Příspěvek Re: RunCore Pro IV Mini PCIe 70mm 32GB SATA - zkušenosti ?
s týmto nie ale toto http://www.alza.cz/runcore-1-8-32gb-min ... 120160.htm mám. Rychlost čítanie/zapis zhodna s udajmi výrobcu avšak problem s instalaciou...

_________________
EeePC 901 Ubuntu 10.04 Netbook Remix


pát 22.10.2010, 15:21
Profil ICQ

Registrován: 06/2010
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: RunCore Pro IV Mini PCIe 70mm 32GB SATA - zkušenosti ?
Tak jsem koupil výše zmíněný disk od Runcore 32GB IV. A musím říct, že ten rozdíl tam je vidět.

Když si to koupíte, tak balení obsahuje disk, krabičku-adaptér na disk - pro zapojení do usb, usb kablík (s rozdvojeným koncem),šroubováček a nálepky.

Návod doporučuje namontovat runcore disk do té krabičky-adaptéru, připojit přes usb k eee a přes acronis (který je nahranej na runcore disku) naklonovat C:\ z eee. Já jsem šel jinou cestou, protože jsem chtěl na eee Win7.

Samotná instalace byla bez problémů. Zadní dekl pryč, vyndat 8GB Asus ssd a místo něj dát runcore. Sedí bez prolbémů, nikde nic nepřečuhuje.
Ten 8GB asus jsem si dal do té krabičky-adaptéru a dá se v pohodě používat jako fleška. Aspoň se pak dobře kopírují soubory, který tam mám.

Teď přichází asi největší "voser" celé operace. Nainstalovat na runcore Win7. Disk se totiž hlásí jako primary slave. Takže v BIOSu jsem nastavil runcore jako bootovatelný a asus ssd jsem ze seznamu boot úplně vyřadil.
Pozor - rozhodně nedopručuji kompletně deaktivovat Asus ssd. Ten bios ho pak už vůbec neuvidí a nejde znovu zapnout. Jediná cesta je pak přes load default bios. Lepší je tedy vyřadit asus ssd ze seznamu boot.

Dál jsem si vyrobil bootovatelnou instalační flešku pomocí tohoto prográmku http://wintoflash.com/download/en/. Je to velmi jednoduché, v podstatě jen označíte jakou flešku chcete použít a kde máte instalační cd / image. A vše ostatní to udělá samo. Zde je ještě malé video jak to celé funguje http://www.youtube.com/watch?v=srOoGhm-jcI.

Potom už to nebyl problém. Připíchnul jsem flešku, v biosu jí nastavil jako první pro boot (byl tam přímo vidět její název, né jen removable device). Pak už naskočila instalace W7. Poslední co jsem udělal bylo, že jsem runcore v instalátoru W7 odstranil (smazat svazek) a pak znovu naformátoval. Je to nutný udělat, aby se na tom runcoru vytvořila ta 100MB partišna od W7. Instalace bez problémů, za chvíli mě vítá hlavní okno.
Z hw to nenašlo akorát wifi, jinak vše. Nakonec bylo potřeba naistalovat všechny utility od asusu. Tam pomohlo zdejší fórum a mistr karlos.28, konkrétně zde http://forum.mujeee.cz/windows-7-na-eee901-t1009.html úplně dole. Funguje vše stejně jako na XP.

Co se subjektivního dojmu týče tak jsem nadmíru spokojen. Systém je mnohem svižněnjší, startuje rychle, reaguje hned, nečekám až disk "doswapuje". ATTo bench změřil zrhuba 91MB/s zápis a 125MB/s čtení. Mě osobně ty čísla moc neřekli, ale zkrátka je to mnohem lepší než předtim, těch peněz nelituju.


ned 14.11.2010, 14:54
Profil

Registrován: 02/2011
Příspěvky: 21
Příspěvek Re: RunCore Pro IV Mini PCIe 70mm 32GB SATA - zkušenosti ?
Tak spolu s novou 2GB cl4 hyperx ramkou sem runcore 32GB 64mb cache dal do svého miláčka (900A) narval sem tam widle sedmičky a pánové je to báseň! start rychlej že ani nestíhám mrkat a procesor se doslova nudí :-D Orig disk co tam byl neustále nad něčím přemejšlel a pomalé to bylo až běda ale tohle je prostě úžasné!Jedině doporučuji!!!!


stř 02.3.2011, 11:47
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu