Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Problém se Super Hybrid |Enginem :-( :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 25.5.2017, 1:20



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Problém se Super Hybrid |Enginem :-( 
Autor Zpráva

Registrován: 09/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Ahoj,
mám Eee 1001PX a mám problém s SHE. Přepínat profily normálně můžu, ale na frekvenci se to nijak neprojeví a stejně tak ať ho ukončím nebo ne. Frekvenci mi asi řídí samotné Windows. Když je systém nezatížen, jede mi procesor na 1000MHz a když ho zatížím, vyskočí na 1,66MHz.
Nevíte někdo, jak opět vnutit systému, aby řídil frekvenci podle SHE?
Děkuji za každou radu.


čtv 16.9.2010, 23:28
Profil

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Mám stejný problém. Po analýze pomocí CPU-Z jde vidět, že FSB zůstává pro všechny profily Super Hybrid Engine stejná až na jeden, kdy nepatrně vyskočí z 666 MHz na 684 MHz, takže na zvýšení frekvence CPU se to projeví 26 MHz :D. U 1005 HA se mi při změně profilu SHE výrazně měnila FSB.

Jak říkal předřečník při zatížení se zvýší výkon. To je ale realizování přepnutím násobiče z módu 6x do módu 10x, ne změnou FSB. Nepřišel jsem na to jak násobič ovládat. V modu 10x běží nb na plných 1,66 GHz. (Zpětně jsem si uvědomil že u 1005HA jsem měl násobič vždy na 6x, takže nikdy ani při nejvýkonějším profilu neběžel na maximum.)

Jak jsem na internetu zjistil, taktovat (pod-/pře-) FSB jde i pomocí programu setFSB. K tomu ale potřebuju číslo základovky. I když se to zvá velmi divné, ale v CPU-Z, Everestu, stránkách výrobce není uvedeno. Mé beznadějné hledání dále pokračuje.


ned 03.10.2010, 15:44
Profil

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Po konzultaci se servisem a provedením všech jejich rad, které vůbec nepomohly, pojede nb do servisu.

Tahle chyba je docela prdel, protože si jí 99% uživatelů nemá šanci všimnout, obrázky fungují, to jestli to doopravdy funguje si už ověří opravdu jen to 1%.


úte 05.10.2010, 23:28
Profil

Registrován: 09/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Mě poradili přehrát BIOS na nejnovější, prý se tím problém vyřeší. Zkoušel si i tohle? Já se k tomu ještě neodhodlal.
Nový BIOS na stránkách asus.cz už pár dní je.


čtv 14.10.2010, 19:17
Profil

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Jo zkoušel nepomohlo. Jinak postup je následující.
1) Stáhneš z http://support.asus.com/download/downlo ... pe=3&os=17
2) Rozbalíš a přejmenuješ na 1001PX.ROM
3) Nahraješ na prázdnou flashku
4) Při bootování stiskneš F2+ALT
5) Necháš nainstalovat, to poznáš podle výzvy k zmáčknutí tlačítka napájejí.

U mě to nepomohlo. Jedinné co se podle mě změnilo je, že se zapíná i 8x násobič. Jinak jsem dál podle jejich rad zkoušel nové ovladače ATK - nepomohlo a zformátovat systém (který jsem předtím 3dny nastavoval) - nepomohlo. Pak technik vyplodil jesli bych tam nemohl zkousit nainstalovat Win7 (!!!), že v těch jde vidět jak se mění FSB - no comment.

Čim ověřuješ FSB? Já CPU-Z, jinak by jí měla odpovídat rychlost větráčku jak jsem se někde dočetl.

Osobně si myslím, že je problém v tom, že na základovce není uvedeno její číslo, takže SHE neví co má přetaktovávat. (Usuzuju podle toho že v setFSB se musí vybrat číslo základovky.)

Jinak jsem podal zprávu do servisu tady http://rma.asus.de/pick_eu/pickup.aspx? ... m=eee_pick Tam jsem popsal svůj problém a čekám na přidělení RMA čísla, které je nutné pro zadání reklamace. Mají to tam den a nikdo se neozval, popravdě ani mi nedošel mail jako potvrzení o odeslání, takže nevím jestli to tam mají... snad jo.

Na závěr. Myslím že by to šlo pře-/pod- taktovávat pomocí EeeCtl víc na eeectl-nastaveni-pro-eee-1000h-t742.html#p6428 ale jelikož si tím můžu odvařit nb tak se mi to nechce testovat. Ono to totiž může chcípnout i na podtaktování a ne jen přetaktování a následné uhoření o stabilitě programu nemluvě.


čtv 14.10.2010, 20:55
Profil

Registrován: 09/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Tak o tom dalším novém BIOSU sem nevěděl. Během 4 dní totiž vyšly už 2.
Dík za napsaný postup, ale měl bych ještě dotaz:
Ta flashka musí být bootovací? Je třeba změnit bootování z HDD na tu flashku?

8x násobič se mi zapíná i na tom starém biosu (802).
FSB i násobič jsem kontroloval v Everestu a že se nemění je jasné, protože v nezatíženém stavu mám frekvenci 1000MHz (6x166), při větším zatížení vyskočí na 1330MHz (8x166) a při plném vytížení na 1660MHz (10x166). Frekvence se mi dobře sleduje v aplikaci MobileMeter 0.3.1.0

V Everestu to nějaké ID číslo základovky ukazuje, ale název je tam uveden neznámý.

Po eeectl jsem už také pokukoval, ale bál jsem se ho vyzkoušet, jelikož by se měl upravit ini soubor pro konkrétní typ. Pak jsem někde našel jeho předělávku, kde bylo napsáno, že je pro Atom 1,6 GHz a tak jsem to přece jen zkusil. Ihned po spuštění se totálně eeečko seklo a tak jsem ho musel vypnout přidržením hlavního tlačítka. Po opětovném zapnutí byla obrazovka černá, PC na nic nereagoval, ani na přidržení vypínače. Musel jsem ho tedy vyškubnout ze sítě a vyndat baterku. Naštěstí pak už najel a já si oddechl. Takže eeectl raději už ne :-).


čtv 14.10.2010, 21:55
Profil

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Ne není třeba změnit bootování. Já to mám nastavený 1) HDD, 2) Removable dev., 3) Atapy (myslim, není důležité) tj. defaultně.

S tou verzí to je takový prazvláštní, já jí mám od servisáků od 4.10. ale ukazuje se jako z 12.10. Každopádně rozdíl v tom není. Nainstaloval jsem obě i když mají stejné číslo a stejně to nejde.

V Everestu jsem přehlídl tu položku "Přetaktování", dík chtěl jsem mít jistotu že není chyba v CPU-Z a to i když zvýšení frekvence odpovídá zapnutí větráčků.

To "číslo základový desky" co to ukazuje v Everestu je ve skutečnosti číslo BIOSu. Měl jsem za to, že číslo základovky je nesmazatelně napsaný v EEPROM na základovce pro její identifikaci. V tomhle případě tomu tak evidentně není. No zítra zkusim zavolat do Asusu a přímo na toto se zeptat.


pát 15.10.2010, 3:33
Profil

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Ještě jedna věc. Při Super Performance modů se mi přece jen frekvence změní 171x 6 = 1026 MHz . Tobě taky? Když se přepne na 10x tak je dokonce přetaktovaný na 171x 10 = 1710 MHz.

Ten MobileMeter je dobrej prográmek, dík.


pát 15.10.2010, 4:10
Profil

Registrován: 09/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Se Super Performance a změnou frekvence FSB na 171 máš pravdu. Chová se to přesně jak píšeš.
Flash BIOSu se mi nějak nezdařil. Dal jsem ho na prázdnou flashku, přejmenoval přesně jak si napsal a po restartu a zmáčknutí F2+ALT mi to pořád dokola psalo, že to čeká na flashku v USB, i když tam byla. Tak nevím, kde jsem udělal chybu.


pát 15.10.2010, 10:27
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 323
Bydliště: Tož někde u práglu
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
A aplikaci pro flash biosu, která je přímo od asusu nepoužíváte proč mohu li se zeptat? Jde to s ní krásně, rychle a jednoduše.

_________________
EEE 701 Blue(BT,Flash )->EEE 901 Black-2gb RAM, 64GB Runcore, TouchScreen, W7->
Compaq110c-burned in hell -> Lenovo S12 ION ->Asus EEE 1215N -> HP Probook4320s
N6300->htc S710->HTC 3G->HTC TP->HTC TP2->Samsung Galaxy S


pát 15.10.2010, 11:15
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu