Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Problém se Super Hybrid |Enginem :-( :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 22.10.2017, 15:43



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Problém se Super Hybrid |Enginem :-( 
Autor Zpráva

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Tak moje dosavadní zkušenosti se servisem jsou šílený. SHE se snažili opravit reinstalací systému, samozřejmě že to nepomohlo, před nima jsem to už dělal 3x. (A to jsem tam musel zavolat a začít otravovat, jinak by mi přišel noťas ve stejným stavu jako jsem ho odesílal v pátek domů. Jinak testovali to CPU-Z ne nějakýma speciálníma programama jak se mi snažil namluvit chlapec z podpory). Ale ne aby to přiznali, ale snažili se to okecat. Jak se říká nejhorší je srážka s blbcem v mojem případě panem Strachovským. Podle něho SHE funguje, protože se mění frekvence procesoru (!!!), to že si to řídí systém a ne já SHE ho nezajímalo. Pak ze mě začal tahat jestli na tom dělám na Autocadu (na 10" monitoru!) a další vlezlí informace a následovala přednáška co na tom můžu a nemůžu dělat (jelikož mám 4roky na elektro SŠ zaměření na PC a 5let na ČVUT-FEL fakt mě to ani v nejmenším nezajímalo). Pak začal dokonce tvrdit, že u tohohle výrobku se jen přepíná násobič a ovládat to nejde. Na otázku k čemu jsou tam teda ty mody výkonu, když ve všech to dělá to samé vyplodil, že to CELKOVĚ šetří - program na přetaktování procesoru, kdo by to do něj řekl. K tomu mluvil ostravštinou, takže jsem po něm chtěl docela často, aby mi něco zopakoval protože jsem nerozumě, což ho asi taky docela naprudilo. S tímhle jedincem jsem se nadále odmítl bavit. Jediná užitečná informace co mi dal byla, že můžu zásilku přeposlat ze SIL do Asus servisu, kde to zkontrolujou.

Takže jsem volal na podporu do Asusu na níž mi dal číslo. A tam zaměstnanec snažíce se bránit kolegu z příbuzné formy pokračoval v nesmyslech. Že prý to CELKOVĚ ŠETŘÍ i když se nemění Hz procesoru. Po tom co mi to zopakoval 2x jsem mu řekl ať to specifikuje v čem to je. Že prý CELKOVĚ, tak jsem to zopakoval, tak přišel s tim, že to sníží napájejí wifině, takže má menší dosah (kdo by to čekal od programu na přetaktovávání procesoru) a pak to ještě CELKOVĚ šetří, nezapomněl dodat. Asi byl nakonec docela rozmrzelý, když jsem mu řekl že 5 jeho kolegů mělo stejný mínění jako já (nemění se FSB = nefunguje SHE) a nakonec mi po zbytečný debatě dal číslo na kompetentní osobu s kterou jsem dohodl přeposlání do Asus servisu.

Příště si ty rozhovory snad budu nahrávat, pak vypíšu "nejlepší" části a pošlu na personální Asusu, aby viděli co za experty tam živí.


stř 03.11.2010, 22:13
Profil

Registrován: 09/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Tak to je fakt síla. Než aby uznali, že někde udělali chybu, budou raději z lidí dělat blbce.
Tak ať si zkusí ukončit, nebo odinstalovat jejich slavné SHE, jestli to bude mít vliv na výdrž akumulátoru, když to CELKOVĚ šetří. Chytráci technici.
Přeji pevné nervy a snad Asus servis bude lepší.


pát 05.11.2010, 16:23
Profil

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Tak jsem zase o něco chytřejší, SHE má prý nastavovat hranici v které se může měnit výkon. Při nezatížení běží na nejnižší úrovni i v nejvýkonějším modu a až při zatížení se přetaktuje na vyšší výkon (tak to má skutečně bratr na nový Toshibě)(zajímaly by mě ty hladiny, v mojem nb asi 1,00 , 1,33 a 1,66GHz :). To mi dnes řekl pan Bedřich Kana a kdyby to fungovalo přijde mi to jako inteligentní řešení. Tristní ovšem je, že něco jiného mi tvrdil pan Miroslav Novák (přepínám mody mění se FSB jak to bylo u 1005ha) a dalších 5 techniků. Mám takový dojem, že by se tam měli dovzdělat, aby neměli "různé názory", jak dnes použil pan Kana, na prostá technická fakta. Každopádně když s poloviční baterkou než jsem měl u 1005 vydrží 1/4 i s úspornějším procesorem a "inteligentnějším" SHE, tak je něco špatně.

A co je velmi zajímavé na mém nb se mění plastové díly. ??? Že by panu Strachovskému "omylem" upadl?


úte 09.11.2010, 16:51
Profil

Registrován: 09/2010
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Tak jsem vyzkoušel tvé nové poznatky. Zatížil jsem pořádně CPU a pod zatížením měnil profily SHE a je to přesně tak, jak pan Bedřich Kana říkal. Při profilu Power Saving Mode to jede mezi 1,00 - 1,33; při profilu High Performance Mode to jede mezi 1,00 - 1,66; a při profilu Super Performance Mode to zvedne FSB o 3% z 166 na 171 MHz a tudíš to frčí mezi cca 1,03 - 1,71 MHz.
Nicméně s tím šetřením energie je to stále podivné. Pokud mám SHE v nejúspornějším režimu, nebo ho odstřelím, na spotřebu to vliv nemá.


stř 10.11.2010, 19:36
Profil

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Tak ho mám doma. Změna v SHE žádná. Jen mi zničili původní kryt, takže teď mám jinej (stane se, dali mi novej zaradmo, jen nálepka s číslem XP je potrhaná jak jí přelepovali). 14dní bez nb a asi dvě provolaný hodiny k ničemu, no snad jen mám pocit, že s novym krytem nedrnčí čudle kolem tab jak předtim. I když jsem si to všechno mohl odpustit, kdyby měli pořádně vyškolený techniky, aspoň po mě nechtěli peníze za neoprávněnou reklamaci (dokonce dvojnásobnou).

Mimoděk jsem zjistil, že na takt procesoru maj vliv Schémata napájení (Plocha->Vlastnosti->Spořič obrazovky->Napájení). "Doma nebo v kanceláři" přepínání násobiče s modem, minimum 1333MHz. "Přenosný počítač" hladiny, základ na 1000MHz...

Aby to běželo konstantně na 850MHz jako moje 1005ha to evidentně nenaučim. Na základovce není napsané číslo modelu, nelze tak použít externí programy na taktování, takže bych řekl, že tímto končí naše putování.

Z Asusu chtěli ohodnotit služby, tak se jim rozepíšu. Servisáci ochotný ale nedovzdělaný, Strachovský debil, rady že mám používat jiný prohlížeč nebo zkusit nainstalovat Win7 zbytečné, čas opravy a doprava velmi rychlá.


pát 12.11.2010, 22:24
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 99
Bydliště: CZ\\PcK & SK\\Ba
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
V prvom rade by ste si mali uvedomit nez nieco reklamite (uz je neskoro) AKE procesory maju tie dva notesy.jeden z nich ma N280 a druhy N450. A taktovanie v suvislosti so SHE zavisi v prvom rade od CPU. Atom N270 sa pri necinnosti a Power Savingu podtaktoval az na 600!MHz. A 1215N s Atomom D525 sa nepodtaktovava vobec a pretaktovanie v super performance je v rade par MHz-je to tym ze tento CPU NEPODPORUJE Enhanced Intel SpeedStep. Takze trochu postudujte.

_________________
eee901 -> 1215N


sob 13.11.2010, 23:08
Profil

Registrován: 10/2010
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Reklamace byla na radu 5ti různých lidí z podpory Asusu. Někteří dokonce tvrdili "Tam je stejnej bios, to je prakticky stejnej nb."

Si taky nemohl napsat dřív co? Teď mi to už je k ... :)


ned 14.11.2010, 11:36
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 99
Bydliště: CZ\\PcK & SK\\Ba
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Holt chodil som sem citat uz dlho ale az teraz som sa dokopal k registracii...:P Ad ten "stejny notes"-aspon vidis ze nie vsetci co tam robia su z oboru resp sa o to nejak zaujimaju...ja nez som kupil moju 1215N som dlho laboroval,hladal recenzie,studoval vnutornosti,az som mal z toho chaos...

_________________
eee901 -> 1215N


pon 15.11.2010, 22:34
Profil

Registrován: 05/2009
Příspěvky: 24
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
Tak to je celkem blbé že ten N450 nepodporuje Enhanced Intel SpeedStep. K čemu tam potom je to SHE? To může jet furt naplno a výdrž bude téměř stejná, jinak jsem tam před delší dobou volal a myslím, že se ten velmi "iteligentní technik" nejmenuje Strachovský, ale Prachovský. Řekl mi plno keců kolem, ale popravdě mi neřekl nic.


pát 19.11.2010, 21:45
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 99
Bydliště: CZ\\PcK & SK\\Ba
Příspěvek Re: Problém se Super Hybrid |Enginem :-(
N450 EIST podporuje ale inak ako klasicka stara N270... asi to bude tym ze u N450 sa pocita uz aj s pouzitim W7 kde je podtaktovanie na 600MHz skor na nervy ako na uzitok...N=netbookovy procesor s EIST, D=desktopovy/nettopovy CPU. Bohuzial neviem co znamena Z
http://ark.intel.com/ProductCollection. ... lyID=29035

_________________
eee901 -> 1215N


sob 20.11.2010, 14:25
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu