Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Problém s diskem :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je stř 24.5.2017, 13:41



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Problém s diskem 
Autor Zpráva

Registrován: 08/2009
Příspěvky: 8
Příspěvek Problém s diskem
Zdravím,

mám velký problém,koupil jsem si dvě 701 eee a na první jsem podle návodu a pohodě nahrál XP,jenže ten druhý,mi při první instalaci XP šelale potom,když jsem dával ovladače,tak se restartoval (automaticky,po ukonč. instalace drivers) a už systém nenaběhl...když chci znovu instalovat,tak se to rozjede,ale když mám vybrat HD,kam instalovat,objeví se mi tam jen USB a disk tam je vidět 7.8gb,ale píše mi to,že ho nemůžu použít,ovšem BIOS hdd vidí.....nevíte někdo co s tím?Moc Vás prosím,už opravdu nevím.


stř 12.8.2009, 1:03
Profil

Registrován: 08/2009
Příspěvky: 8
Příspěvek Re: Problém s diskem
jo,píše to tam přesně:

instalační program nemá přístup k tomuto disku


stř 12.8.2009, 1:13
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 185
Příspěvek Re: Problém s diskem
A z ceho to instalujes? Jakou verzi Woken? Vzdyt 701 mela pouze interni 4GB hadrnik. Tak jak je mozny, ze tam vidis 8GB??? To je prehmat. Doporucuji bud fdisk a novy format, nebo vzit recovery DVD k 701 a nainstalit origos. Tutove mas nekde neco blbe nastaveny a tim padem i blbe naformatovanej disk.

_________________
Asus Eee 1000H White, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows 7 Ultimate


stř 12.8.2009, 7:32
Profil

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: Problém s diskem
To VaKu: ono je docela dobře možné, že některé serie 701 měly větší disk, ale SW omezený na 4 GB. Já sám jsem v jisté době to zjistil nějakým diskovým nástrojem a udělal další disk 8GB k těm 4, fungovalo to, šel zápis i čtení normálně. Bohužel jsem pak reinstaloval systém a od té doby mám opět jen 4 GB :(
Smůla je, že si vůbec nepamatuji čím a jak jsem se k tomu dostal a zatím jsem nenašel dost času se s tím zabývat. Snad až v zimě......
Byl bych rád, kdyby se ozval někdo se stejnou nebo podobnou zkušeností.


stř 12.8.2009, 8:13
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: Problém s diskem
Pokud si dobre pamatuji, tak to se delo u nekterych z prvnich EEE, kde byly disky "spatne" zformatovany a potom ukazovaly opravdu 8 GB i kdyz v realu byly pouze 4GB. Zkus pohledat na foru, urcite se to resilo i tady.

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


stř 12.8.2009, 9:23
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 08/2009
Příspěvky: 8
Příspěvek Re: Problém s diskem
Takže ještě jednou,omlouvám se za nepodrobný popis:

Mám dva úplně stejné modely Asus EEE701 8gb SSD disk věstavený.

První jsem dělal podle zdejšího návodu přes bootovací USB klíčenku.
Win XP prof. a v pořádku.

Druhý,když instaluji,objeví se mi při instalaci nabídka,kde mám zvolit oddíl nebo rozdělit,smazat atd.,jenže to tam mám jen USB a SSD tam sice je,ale pod ním mi to napíše (Instalační program nemá přístup k tomuto disku)
Divné je,že SSD má mít nějakých 7915MB,ale tady mi to píše,že mám 7696MB,ovšem bez možnosti s ním při tom pracovat.Co je taky divné,tak než mi to tam najede,píše to prověřování konfigurace disku a trvá to necelou minutu,to jsem u prvního neměl.

Když chci nainst. Linuxy,tak se začátek rozjede,ale napíše to,že Linux se nemá instalovat kam a PC se restartuje.

Prosím,zkuste mi s tím nějak poradit.



Prověřování konfigurace disku


stř 12.8.2009, 10:03
Profil

Registrován: 08/2009
Příspěvky: 8
Příspěvek Re: Problém s diskem
dodatek:

První instalace se mi na ten druhý povedla,nicméně,při instalaci drivers,jak jsem již výše psal,se mi jako vždy restartoval a jedné krásné minuty už nenaběhl systém no a od té doby nic.


stř 12.8.2009, 10:08
Profil

Registrován: 08/2009
Příspěvky: 8
Příspěvek Re: Problém s diskem
Tak jsme zjistili,že problém bude nejspíš v MBR,nevíte někdo o nějakém programu,který by to opravil nebo smazal a znovu ho tam dal?Bohužel nemám ext. mechaniku,jen USB.


stř 12.8.2009, 12:33
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2009
Příspěvky: 118
Příspěvek Re: Problém s diskem
Nabotojes z USB falshky, kde budes mit nejakej *DOS (treba FreeDOS) a spustis prikaz "fdisk /MBR". Nejsem schopen podat detailnejsi navod.


stř 12.8.2009, 15:38
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Problém s diskem
Na tom éčku je někde mini pidi dírka pro reset.Pořádně jsem nikdy nezkoumal k čemu vlastně,ale zkoušels?Každopádně je to divné.Nevím no,připojit na ext. mechaniku,vzít originál instalační medium XPček,ne to co je u éčka a zkusit odstranit/přidat oddíl a naformátovat.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


stř 12.8.2009, 15:54
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu