Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 připojení k internetu :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 22.10.2017, 6:30



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 připojení k internetu 
Autor Zpráva

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 50
Příspěvek připojení k internetu
mohl by mě nikdo poradit jak se připojit k netu s novým eee 901 ? zkouším všechno možné,ale furt se mi to nedaří. ani přes wifi ani sítovým kabelem.
furt mě to hází hlášku nelze obnovit adresu ip.

prosím o nějaký postup jak pro laika,díky moc

_________________


čtv 25.12.2008, 12:08
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 50
Příspěvek Re: připojení k internetu
tak připojení se mě podařilo, musel jsem resetovat roiter.
ale ted by mě zajímalo,jak mám ten roiter zabezpečit protože ted neni připojení zabezpečeno. mám v tom stlolní pc a 2 notebooky, můžete mě poradit. díky

_________________


čtv 25.12.2008, 12:39
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: připojení k internetu
A copak mas za router?

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


čtv 25.12.2008, 13:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 50
Příspěvek Re: připojení k internetu
D-LINK 524

_________________


čtv 25.12.2008, 13:10
Profil

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 39
Příspěvek Re: připojení k internetu
No nastavení routeru probíhá tak, že do IEčka zadáš IP adresu nastavení routeru, uvedenou v manuálu (je to kus od kusu, svou už si ani nepamatuju), tam tě to vyzve k zadání jména a hesla (zase kus od kusu, někdy je to prázdný, jindy je to admin-admin atp.) a pak si tam můžeš nastavit šifrování sítě. Pokud si nastavíš heslo, už ti to nebude ukazovat, že je síť nezabezpečená


čtv 25.12.2008, 15:17
Profil

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: připojení k internetu
mates 257 píše:
tak připojení se mě podařilo, musel jsem resetovat roiter.
ale ted by mě zajímalo,jak mám ten roiter zabezpečit protože ted neni připojení zabezpečeno. mám v tom stlolní pc a 2 notebooky, můžete mě poradit. díky


Obecne zabezpecit pripojeni muzes dvema zpusoby (nepamatuju si presne jak vypada menu Dlinku, ale zaklad je vsude stejny):
1- Nastaveni sifrovani: Nejcastejs se pouziva WEP, hlavne proto, ze ho podporujou skoro vsechny bezdratovy zarizeni - najdes v navodu. V routeru to bude nekde v sekci pokrocileho nastaveni bezdratove site nebo v zabezpeceni.
V routeru zadas 128bitove sifrovani v modu HEXadecimalnim (sestnactkova soustava) . A pak staci do klice 1 zada 26 znaku (muzes pouzit znaky 0123456789ABCDEF). Stejny klic musis pak zadat do vsech pripojenych zarizeni (budou ho chtit samy po restartu routeru), ale staci si ho ulozit na flashku do Wordpadu a pak v kazdym jenom nakopirovat.

Tim zabezpecis, ze se nepripoji na router nikdo, kdo tenhle kod nezna.

2- Registrace MAC adres: Nastavuje se jenom v routeru. Musis zapsat kazdou MAC adresu zarizeni, u kteryho chces aby melo pristup. Zase najdes v navodu (Access control). Timhle se da nastavit i pristup v siti LAN.

Nejbezpecnejsi je kombinace obou.


pát 26.12.2008, 12:25
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 54
Příspěvek Re: připojení k internetu
proboha WEP jeste nekdo pouziva?
WEP cracknes na EEE 701 do nekolika minut vzhledem k tomu ze ma jednu z nejlepsich wifi karet pro tyhle ucely :)



Normalne pouzij WPA ... nastav si heslo treba osel
a na kazdym zarizeni ho jen zadas :) Po registitrovanejch mac adresach nejbezpecnejsi forma kterou muzes pouzit :)

_________________
[EEE 701 4G WHITE]
RAM 2GB; SDHC 16GB;
powered by GENTOO LINUX;
kernel 2.6.27-gentoo-r8


sob 27.12.2008, 22:19
Profil

Registrován: 01/2009
Příspěvky: 6
Příspěvek Re: připojení k internetu
....ještě to můžeš pořešit vypnutím dhcp serveru na tom routeru...jen nastavíš rozsah IP adres a na ty stroje co se připojují přidělíš pevné IP, každému jinou ale v rozsahu nadefinovaném na routeru.... *36*


sob 03.1.2009, 19:51
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: připojení k internetu
A preco WEP nie? Mam router doma v obyvaku a nevidim dovod davat WPA, jednak nan chodim aj s Linux PC, kde mi WPA nechodi a okrem toho AP-ecko ma obmedzeny dosah v ramci mojho bytu a najblizsich susednych.


ned 04.1.2009, 10:19
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: připojení k internetu
r.u.r.: mam to uplne stejne - skryte SSID, WEP, MAC adresy a hlavne snizeny vysilaci vykon.

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


ned 04.1.2009, 17:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu