Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Modrá obrazovka :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 19.10.2017, 9:11



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Modrá obrazovka 
Autor Zpráva

Registrován: 07/2010
Příspěvky: 3
Příspěvek Modrá obrazovka
Zdravím uživatele tohoto fóra.

Chci vás požádat o pomoc s mým již ročním problémem. Jde o to, že když jsem si poskládal nový PC, tak jsem si tam hodil Windows XP… nainstaloval drivery z CDček a podle správce zařízení mi nic nechybělo. Problém byl v tom, že se mi co chvíli restartoval, ať jsem již dělal jakoukoli činnost, hrál hry, surfoval na internetu anebo jenom díval na film, prostě se mi restartoval PC a to tak, že se mi asi na dvě sekundy sekl obraz a zvuk se opakoval jako při gramofonu, no a to těch 2 vteřinách, se prostě resetoval sám od sebe. Zkoušel jsem nainstalovat drivery i z internetu a dával jsem PC na okno, protože jsem myslel, že se přehříval. Tak mi to udělalo i 8x denně. Dělalo to i v zimě při velkých mrazech i teď v neuvěřitelných vedrech. Usoudil jsem, že se asi vážně nepřehřívá. Uběhl rok a já jsem zkusil, zda to není operačním systémem. Přešel jsem tedy na Vistu a bohužel mi to teďka dělá snad co 30 min, někdy i jak to spadne, tak se to zapne, zapnu hru a zase to udělá. Vážně si nevím rady a dosti mě to štve.

Moje sestava :

Procesor: QuadCore , 2500 MHz (7.5 x 333)
Operační paměť: 4 GB DDR2-800 (Vypisuje 3327 MB a nevím typ)
Grafická karta: ATI Radeon HD 4800 Series (1024 MB)
Pevný disk: 500 GB (nevím typ)
Zvuková karta: Intel 82801JB ICH10
Operační systém: Windows Vista Home Premium

Jo… a u XP mi to před tím restartem nic nenapsalo, u VISTY mi to dělá toto okno : http://img8.imgup.eu/dsc01805.jpg
Nevím jestli je to přesné, je to jen obrázek, co jsem našel na internetu a myslím si, že je to on.

//EDIT

Chyba je tedy následovná :

0x00000050 (0xFFFEFFFD, 0x00000001, 0x81DC2988, 0x00000000)

Okno mi právě znova naskočilo, tak jsem si to opsal.


čtv 15.7.2010, 21:37
Profil

Registrován: 06/2010
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: Modrá obrazovka
zdar

podívej se jak silnej máš zdroj (kolik má Wattů). To 4jádro co máš s tou kartou umí být pěkně nanažraný...


pát 16.7.2010, 8:28
Profil

Registrován: 07/2010
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: Modrá obrazovka
500 wattů, mělo by stačit ne?


pát 16.7.2010, 9:41
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Modrá obrazovka
No,nevím,nevím,jestli 500 W nebude málo na celou tu sestavu.
Ale píšeš,že sis PC sám skládal.Možná hloupá otázka-chladič na procesor jsi aplikoval určitě dobře?To vypadá,jako by se přehříval procesor.Teď jsem to řešil u jednoho notebooku.Neustálé samovolné restarty.Nakonec bylo totál zasrané chlazení prachem.
A pokud necháš PC v klidu-tedy jen nastartovaný OS,udělá to taky? Nebo jen v zátěži,jak píšeš?Zkus si tam dát nějaký diagnostický program,který ukazuje teploty komponent.Např. Notebook Hardware Control,nebo něco jiného.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pát 16.7.2010, 16:24
Profil

Registrován: 07/2010
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: Modrá obrazovka
Chladič jsem koupil zvlášť nšjaký výkonějši, i nějaký ty pastičky jsem tam napiplal. Ale jak jsem si testoval paměti na www.memtest.org, tak mi to hodilo 40 chyb. Myslím si tedy, že je to ramkama, tak jsem jednu vyndal a uvidíme, zda to bude dělat pořád.


pát 16.7.2010, 20:28
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 323
Bydliště: Tož někde u práglu
Příspěvek Re: Modrá obrazovka
Zdroj ok... mam zhruba tu samou sestavu a jeste mam nataktovane to quadcore na 3.2ghz a doted sem mel 400W ted sem si koupil 460W... Spíš bych se podíval 1) opravdu nějaké přehřívání. 2) jesli je zdroj ok ( myslim tim jestli funguje ok ) 3) nekde sem videl nastroj na kontrolu ramek 4) zkontroluj si grafiku, jestli se ti nepřehřejvá. podívej se, jak ji máš taktovanou, a jestli nemáš zasranej větráček...

_________________
EEE 701 Blue(BT,Flash )->EEE 901 Black-2gb RAM, 64GB Runcore, TouchScreen, W7->
Compaq110c-burned in hell -> Lenovo S12 ION ->Asus EEE 1215N -> HP Probook4320s
N6300->htc S710->HTC 3G->HTC TP->HTC TP2->Samsung Galaxy S


pon 19.7.2010, 13:33
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 74
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Příspěvek Re: Modrá obrazovka
Ten zdroj by mal byt v poho, mám phenom x3 BlackEdition taktovaný na 3600 na W7 32bit a 3400 na W7 64bit, 4gb ddr2-800 RAM a vsetko slape na v pohodicke na 350W zdroji.

Ten restart moze sposobovat

1. nespravny takt procesoru alebo ram
7.5:333. Ak je BusSpeed 333 a FSB:DRAM 1:2 tak tvoje ramky idu na 1332 čo je hodne pretaktovane ked berem do uvahy ze su to DDR2 800
2. prehrievanie grafickej karty

Najprv by som stiahol program CPU-Z a v záložke Memory sa pozrel na DRAM frekvenciu a FSB:DRAM, pri fsb:dram 1:2 by sa frekvencia mala hybat okolo 400. vsetko nad 400 je pretaktovana RAMka

Dalej by som stiahol Prime95 a spustil test na min. 5h aby si otestoval stabilitu systemu pri max. zatazení CPU a RAM. Popri tom teste mozes nejakym inym softom napr. Speedfan kontrolovat teplotu CPU, GPU, HDD a vsetkeho ostatneho

_________________
EeePC 901 Ubuntu 10.04 Netbook Remix


pon 19.7.2010, 18:00
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 323
Bydliště: Tož někde u práglu
Příspěvek Re: Modrá obrazovka
Tohle mi dělá, kdyz nemam dostatečné napětí procesoru po taktování, zkus 1) v biosu dát load default nebo optimal preferences.

Pokud ani to nepomůže, zkus vlízt do konfigurace cpu a o pár SETIN MAX JEDNU DESETINU zvýšit napětí...

_________________
EEE 701 Blue(BT,Flash )->EEE 901 Black-2gb RAM, 64GB Runcore, TouchScreen, W7->
Compaq110c-burned in hell -> Lenovo S12 ION ->Asus EEE 1215N -> HP Probook4320s
N6300->htc S710->HTC 3G->HTC TP->HTC TP2->Samsung Galaxy S


stř 21.7.2010, 12:05
Profil ICQ

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 40
Příspěvek Re: Modrá obrazovka
Zkus vyndat jeden ten paměťovej modul a pokud to bude pokračovat tak tam nech jen ten druhej a zase test a pokud to pojede s oběma separátně v pohodě tak je zkus jen prohodit ve slotech. Zaměřil bych se tady na tohle pokud ti memory test vyhodil 40 chyb. Samozřejmě bych nechal při tom testování procesor nastaven tak já má být dle výrobce a nahrál bych BIOS defaults


čtv 22.7.2010, 9:18
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu