Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Málo místa na disku - součet velikostí adresářů se liší. :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 19.1.2017, 17:12



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Málo místa na disku - součet velikostí adresářů se liší. 
Autor Zpráva

Registrován: 03/2009
Příspěvky: 5
Bydliště: Filipovice - Opava
Příspěvek Málo místa na disku - součet velikostí adresářů se liší.
Dobrý den,

mám problém se zaplněním disku C. Zbývá mi cca 100 MB a ať čistím jak čistím, nedaří se mi to uvolnit. Je mi jasné, že data zabírají více, než vykazuje TC, nicméně u 4GB disku někde postrádám cca 1GB, když málo, tak cca 700MB.
Pořád si říkám, že to musím vyřešit bez reinstalace.

Přikládám Výpisy z totalcommanderu a chkdsk.

CanoScan\ 12582999
Cert\ 190728
Documents and Settings\ 495525866
Intel\ 281028
Program Files\ 557027027
RECYCLER\ 85
sapworkdir\ 0
ss43_dl\ 983320
System Volume Information\ 0
WINDOWS\ 1736577522
AsusUpdate.log 157
AUTOEXEC.BAT 0
boot.ini 211
Bootfont.bin 4952
CONFIG.SYS 0
Ezdoprav.txt 70578
IO.SYS 0
MSDOS.SYS 0
NTDETECT.COM 47564
ntldr 250576
RHDSetup.log 522

SUMA 2803544487



Výpis chkdsk:
C:\Documents and Settings\owner>chkdsk c:
Systém souborů je typu NTFS.

UPOZORNĚNÍ! Nebyl zadán parametr F.
Nástroj CHKDSK proběhne v režimu jen pro čtení.

Program CHKDSK ověřuje soubory (fáze 1 z 3)...
Ověření souboru dokončeno.
Program CHKDSK ověřuje rejstříky (fáze 2 z 3)...
Ověření rejstříku dokončeno.
Program CHKDSK ověřuje popisovače zabezpečení (fáze 3 z 3)...
Ověření popisovače zabezpečení bylo dokončeno.
Program CHKDSK ověřuje deník USN...
Ověření deníku USN bylo dokončeno.
Program CHKDSK nalezl volné místo označené jako přidělené v
bitové mapě tabulky MFT.
Program CHKDSK nalezl volné místo označené jako přidělené v bitové mapě svazku.
Systém Windows nalezl chyby v systému souborů.
Spusťte nástroj CHKDSK s přepínačem /F (opravit) a pokuste se je opravit.

3903763 kB místa na disku celkem.
3698644 kB v 19446 souborech uživatele.
6504 kB v 2549 rejstřících.
0 kB v chybných sektorech.
51155 kB používá systém.
21616 kB zabírá soubor s protokolem.
147460 kB na disku je volných.

4096 bajtů v každé alokační jednotce
975940 alokačních jednotek na disku celkem.
36865 volných alokačních jednotek

C:\Documents and Settings\owner>


stř 18.11.2009, 11:28
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Málo místa na disku - součet velikostí adresářů se liší.
Zkus úplně vypnout "body obnovení", režim spánku a stránkovací soubor.To jsou prostory na disku vyhrazené těmto funkcím.Jsou to ale chráněné soubory systému,takže běžně nejsou vidět.Dej si možnosti složky/zobrazení a odškrtni "skrýt chráněné soubory systému windows".Vyskočí ti to v kořenu disku C:/ jmenuje se to např. Pagefile.sys,hiberfil.sys ......

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


stř 18.11.2009, 16:29
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 178
Bydliště: Šumperk
Příspěvek Re: Málo místa na disku - součet velikostí adresářů se liší.
Ano, nejlépe smazat hibernaci (hiberfil.sys) a stránkovací soubor (pagefile.sys). A nevím, jestli máš, ale v každým případě bych ti doporučil aktivovat kompresi celé jednotky. ;)


stř 18.11.2009, 17:41
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 03/2009
Příspěvky: 5
Bydliště: Filipovice - Opava
Příspěvek Re: Málo místa na disku - součet velikostí adresářů se liší.
petrulin1 píše:
Zkus úplně vypnout "body obnovení", režim spánku a stránkovací soubor.To jsou prostory na disku vyhrazené těmto funkcím.Jsou to ale chráněné soubory systému,takže běžně nejsou vidět.Dej si možnosti složky/zobrazení a odškrtni "skrýt chráněné soubory systému windows".Vyskočí ti to v kořenu disku C:/ jmenuje se to např. Pagefile.sys,hiberfil.sys ......



Díky za "nakopnutí". Všechny tyto věci jsem měl již provedeny, nicméně problém byly windowsy. Ačkoli jsem měl body obnovení vypnuty, tak to asi jelo vesele dál, protož jakmile jsem je aktivoval a následně deaktivoval, tak mi vyskočilo 1,155 GB volného prostoru.
Zase tedy o jednu zkušenost více... Alespoň jsem opravdu důkladně pročistil zbytek.
Ještě jednou díky...


čtv 19.11.2009, 0:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 08/2009
Příspěvky: 26
Příspěvek Re: Málo místa na disku - součet velikostí adresářů se liší.
skousel si tradicni nastroj vycisteni disku?odstranuji se tam krome bordelu taky ody obnoveni,ja na to jednou prisel a uvolnil sem si 8gb :p


pon 30.11.2009, 23:21
Profil

Registrován: 03/2009
Příspěvky: 5
Bydliště: Filipovice - Opava
Příspěvek Re: Málo místa na disku - součet velikostí adresářů se liší.
No preventivně jsem to spustil a zapral jsem ten disk kompletně. Před akcí 850MB místa a po akci 30MB. Pak jsem se trápil a nakonec jsem zjistil zajímavý poznatek - místo se uvolnílo až po restartu. Ono když se ten disk zaplní kompletně, tak se asi dostane do nějakého divného stavu a nechce prezentovat skutečné místo. Každopádně po restartu mám 950MB free a to mi stačí.


Naposledy upravil Admin dne úte 01.12.2009, 10:59, celkově upraveno 1

Nepoužívejte citace předcházejícího příspěvku (viz bod 6 v pravidlech)



úte 01.12.2009, 8:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 08/2009
Příspěvky: 26
Příspěvek Re: Málo místa na disku - součet velikostí adresářů se liší.
no ja si myslim ze si to restartovat nemusel,stacilo by mozna zmacknout f5 v tento pocitac


sob 12.12.2009, 14:56
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu