Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Má smysl přesunout TEMP apod. na SDHC? :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 24.10.2017, 0:35



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Má smysl přesunout TEMP apod. na SDHC? 
Autor Zpráva

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 21
Příspěvek Má smysl přesunout TEMP apod. na SDHC?
Ahoj, jaký máte názor na přesun TEMP, TMP, Temporary Internet Files atd. z SSD na SDHC? Jednak kvůli úspoře místa na SSD, a pak kvůli jeho "šetření". Ovlivní to rychlost celého OS? Má to případně nějaké jiné výhody, než úspora místa a šetření toho SSD?


sob 13.9.2008, 23:59
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 185
Příspěvek Re: Má smysl přesunout TEMP apod. na SDHC?
Takze muj nazor je, ze pokud presouvam z jakehokoli duvodu TEMP soubor na kartu je to kravovina na Ntou. I kdyz jde o usporu mista, zapis na kartu je nesrovnatelne pomalejsi a zdrzuje cely system. Jedine doporuceni zni, dejte TEMP do RAMdisku a je pokoj na veky. Rychle, samo se to cisti, netrpi disk ani karta. A to i u 512MB RAM se da udelat 64MB RAM disk. Sice je to na hrane, ale jde to v pohode. U 2GB RAM se o tomhle problemu vubec radeji nezminuji, tam je to samozrejmost.
Pokud se tedy TEMP nevejde do RAM, nechat tak jak je a cistit a cistit a cistit. Vytrvale, denne a porad.

_________________
Asus Eee 1000H White, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows 7 Ultimate


ned 14.9.2008, 8:29
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: Má smysl přesunout TEMP apod. na SDHC?
Setrit SSD netreba, dnesne SSD uz maju vydrz slusnu. Lepsie je vytvorit ramdisk, napr:

http://www.mydigitallife.info/2007/05/2 ... 03-server/

a do neho presunut vsetky Temp adresare a tiez aj swap, zalezi od velkosti RAMky, ja mam 2GB a ramdisk mam 1GB.


ned 14.9.2008, 8:51
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 21
Příspěvek Re: Má smysl přesunout TEMP apod. na SDHC?
Díky za ten odkaz na RAMdisk, zařídil jsem se podle toho, vše šlo hladce a systém mi připadá skutečně svižnější.

Ten RAM disk mi hlásí, že má formát FAT. Je to nějaký problém? Dal jsem mu velikost 160 MB a chci ho jen jako odkladiště na Temporary Int.Files a TEMP. Paměť mám 1 GB. Pokud to zásadní problém není, rád to takhle nechám. Kdyby bylo třeba přeformátovat, mohl byste mi sem někdo hodit odkaz na návod pro začátečníka?


ned 14.9.2008, 21:45
Profil

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 52
Příspěvek Re: Má smysl přesunout TEMP apod. na SDHC?
Co teda vsechno mate presunute v tom RAM disku a jak se to presouva?
Jak nastavim Win, aby tempoval do jine slozky?

Diky


pon 15.9.2008, 1:02
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 63
Příspěvek Re: Má smysl přesunout TEMP apod. na SDHC?
zajima me ten ram disk co psal r.u.r
vadi me tam to vokno kde se musi disk nastavovat
da se ten exe pustit z nejakejma parametrama aby to probehlo na pozadi ? nebo jeste lepe udelat davku a tu pak dat do start > po spusteni aby si to win. natahnul
pri bootu
dik


pon 15.9.2008, 6:15
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: Má smysl přesunout TEMP apod. na SDHC?
express66: balik rozbalis na C:\program files\ramdisk (alebo na D), spustis exe, nastavis velkost, pismeno, vyberies fixed media type a das Instal - vsetko iba raz, po restarte systemu ramdisk nabehne sam.

Potom prehodis *temp* na novy disk:
Temporary internet files - vo vlastnostiach MSIE.
Temp, Tmp adresare zase výberom z Tento počítač - Vlastnosti - spresnenie - premenné prostredia (dajú sa zmeniť systémové aj používateľské).


pon 15.9.2008, 9:59
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 21
Příspěvek Re: Má smysl přesunout TEMP apod. na SDHC?
Pro Hanse a Express.

Ten RamDisk od R.U.R. se sice nastavuje v okně, ale po spuštění jen jednou! Také jsem mšl obavy, co a jak dál, ale ona je to asi nějaká nadstavba nad ramdisk.sys v XP a vše to nastaví někde samo. (Omlouvám se, ale nevyznám se v tom tolik, a když to po restartu samo RAMdisk udělalo dle požadavků, už jsem to nezkoumal.)

Takže obava, že bude něco třeba spouštět ručně, nebo tvořit BAT, není rozhodně namístě.

Druhý dotaz, tedy přesunutí TEMP, TMP apod. na RAMdisk. Pravý klik na Můj počítač - Vlastnosti (Properties) - Rozšířené (Advanced) - a teď tlačítko vlevo dole, Environment Variables (nevím, jak je to česky). A v novém okně jsou dvě okýnka - horní pro uživatele, dolní pro systém. Příslušné cesty jsem přepsal pro jistotu v obou. Předtím jsem na RAMDisku vytvořil jeden adresář TEMP, který jsem tam dal, tedy nové cesty R:\TEMP, a to jak pro dřívější TEMP, tak i pro TMP. Pak jen pořád OK.

Temporary Internet Files přesunete přímo v IE, nebo asi i FF (tam to neznám). V IE7 je třeba jít na Nástroje - Možnosti Internetu - Obecné - tlačítko Settings/Nastavení u Browsing History (vlevo, cca druhý řádek). V novém okně se pak objeví tlačítko Move Folder a je tam stará adresa C:\... Vybrat nové úložiště a samé OK.

Nelekněte se, chvíli to trvá a odhlásí to uživatele. Vše ale oznámí předem. Trvá to do dvou minut.

Na SDHC jsem nakonec přesunul jen DBX soubory z OE. Mám IMAP a asi 12 GB pošty, tak ať je to stranou. Pro úplnost - OE se brání ukládat na odpojitelné zařízení. Tam je třeba namountovat kartu jako složku disku C: a hotovo. Pak není třeba sahat do registrů, driverů ani do ničeho jiného.

Když bude třeba, napište.


pon 15.9.2008, 10:07
Profil

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 52
Příspěvek Re: Má smysl přesunout TEMP apod. na SDHC?
Diky kluci :)
odpovedi byly vycerpavajici...

Jinak ja ten RAMDISK zkoumal a funguje tak, ze parametry RAMDISKu jsou v registrech. Takze po restartu se registry nactou a opravdu netreba spoustet znovu.
Ten program, v kterem se to nastavuje je vlastne jen utilita, ktera meni registry, takze zkusenejsi uzivatele ji vubec nepotrebuji a muzou si to nastavit rucne v registrech.

Jeste mozna jedna otazecka - velmi subjektivni - kolik jste si nastavili?
Mam klasickou 901, tj. 1GB RAM a vaham, jestli 128MB bude dost...
Vim, ze Temporary Internet Files mi nekdy zabiraji i pres 1GB (kdyz je mazu), ale prece jen jsou to tempy, takze by to vadit nemelo.

Ted se nastolila dalsi otazka - uz se vam stalo, ze se vam ten RAMDISK zaplnil? Co se stane?

A kolik teda mate nastaveno u jake RAM?

Diky :)


pon 15.9.2008, 11:20
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 21
Příspěvek Re: Má smysl přesunout TEMP apod. na SDHC?
No já dal ten RAMdisk na 160 MB. Adresář TEMP je maličký, něco tam stále tvoří Avast. Temp.Int.Files má za půl dne (asi 6 webů) kolem 800 kB. Za dva týdny mírného užívání měl asi 80 MB. Takže si říkám, že těch 160 MB na den musí stačit.

Ale co to udělá, když se to zaplní za chodu, to netuším. Doufám, že vyhodí hlášení a nepůjde rovnou do BSOD. ;-)


pon 15.9.2008, 12:32
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu