Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Intel WiMax :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 29.5.2017, 11:31



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Intel WiMax 
Autor Zpráva

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 4
Příspěvek Intel WiMax
Tak jsem zjistil,že je možné dát do EEE-čka wifi kartu Intel WiMax 3550.Na oficiálních stránkách Asus jsou už i ovladače.Zatím pouze pro Vista 32 a 64.Tak mě to nedalo a jednu kartu jsem si dnes objednal.Do 10 dnů by měla dorazit a dám vědět,jak jsem dopadl.


sob 31.1.2009, 20:12
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 323
Bydliště: Tož někde u práglu
Příspěvek Re: Intel WiMax
Nevim na co tito bude, v CR to je zatim tabu :-/

_________________
EEE 701 Blue(BT,Flash )->EEE 901 Black-2gb RAM, 64GB Runcore, TouchScreen, W7->
Compaq110c-burned in hell -> Lenovo S12 ION ->Asus EEE 1215N -> HP Probook4320s
N6300->htc S710->HTC 3G->HTC TP->HTC TP2->Samsung Galaxy S


pon 02.2.2009, 10:16
Profil ICQ

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Intel WiMax
České radiokom. budou asi dávat do provozu co? WiMax v ČR docela normálně funguje.Bohužel si to nepořizuji z tohoto důvodu.Není to tady až tak rozšířené.Zato v jiných zemí Evropy ale i jinde ve světě běžná věc.Jsme tak trochu mimo dění.


pon 02.2.2009, 16:27
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 165
Příspěvek Re: Intel WiMax
ad) Repo: Nejsme v ČR úplně "mimo dění". WiMAX zas tak ve světě rozšířený není. Ale jedou na něm z okolních států hodně Poláci a Slováci. Podívej se na http://www.internetprovsechny.cz, a zjistíš jak to s tím rozšířením WiMAXu doopravdy je ;)
Trend je optika, a pak teprve "bezdrát" (v ČR z důvodu nedostatku volných frekvencí spíš tedy 5GHz Wi-Fi).

_________________
Alergie na blbce je svinstvo.
Asus EEE 4G + 8G SD + 2GB RAM + Ubuntu 8.04 (jádro 2.6.24-21-eeepc) + Gnome 2.22.3 + běžné aktualizace - STÁLE FUNKČNÍ ;-)


pon 02.2.2009, 18:41
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: Intel WiMax
ČRa to podle svého webu už v Praze provozují. Nicméně - pokud se tímto způsobem nehodlám připojovat - nevidím žádný smysl v nákupu karty. Bylo by sice hezké to otestovat......ale kdo je ochoten jen kvůli tomu si tuto službu zaplatit?


úte 03.2.2009, 10:49
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 165
Příspěvek Re: Intel WiMax
Ja, zjistil jsem taky, že Repo reagoval asi na podobný článek > http://www.zive.cz/Bleskovky/CRa-spusti-v-Praze-petimegabitovy-symetricky-WiMAX/sc-4-a-145297/default.aspx.
Inu pro pražáka, který chce být cool asi dobrý. Ale vzhledem k tomu, že právě v Praze je wifi hotspot téměř na každém rohu... ;)

_________________
Alergie na blbce je svinstvo.
Asus EEE 4G + 8G SD + 2GB RAM + Ubuntu 8.04 (jádro 2.6.24-21-eeepc) + Gnome 2.22.3 + běžné aktualizace - STÁLE FUNKČNÍ ;-)


úte 03.2.2009, 20:01
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 06/2008
Příspěvky: 153
Příspěvek Re: Intel WiMax
To VldýŠek: kliknutím na odkaz a následným proklikáním k diskusi jsem se dozvěděl, že jsou místa, kde to funguje dříve než v Praze, např. Č. Těšín.
Jenže je to vždy placená služba a připravit se výměnou karty o možnost připojení k wi-fi hotspotům mě nepřipadá moc racionální :)


čtv 05.2.2009, 10:13
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 165
Příspěvek Re: Intel WiMax
Hmm, někde ISP provozují WiMAX jako alternativu k Wi-Fi z důvodu většího dosahu, OFDM, možnosti pokrýt i zastavěné území, apod. (Pozor, WiMAX NENÍ WI-FI!!!)

V té Praze je nabízený WiMAX vázaný na základnovou stanici. Takže z toho plyne, že pokud Repo uvažuje o perfektním mobilním internetu... má smůlu ;)
A druhá smutná zpráva je, že mu ta karta z ciziny v ČR nemusí fungovat z důvodu nekompatibility "chipsetu" s tím co se v Česku provozuje :(

_________________
Alergie na blbce je svinstvo.
Asus EEE 4G + 8G SD + 2GB RAM + Ubuntu 8.04 (jádro 2.6.24-21-eeepc) + Gnome 2.22.3 + běžné aktualizace - STÁLE FUNKČNÍ ;-)


úte 10.2.2009, 23:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Intel WiMax
Tak výměna proběhla v pořádku,akorát má karta o jednu anténu navíc a tak jsem jí musel dát pod displej,kde už stejně dvě vedou.Karta funguje úplně v pohodě.Dokonce bych řekl,že má na normální Wi-Fi daleko lepší signál.
Ale co je nejdůležitější,že funguje bez problémů v Londýně(který je mimochodem skoro plně pokrytý) ale i Paříži,Bruselu.
Tak si myslím,že investice nebyla zbytečná.


stř 04.3.2009, 15:44
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 323
Bydliště: Tož někde u práglu
Příspěvek Re: Intel WiMax
To jo no, přestehujeme se do londyna :-) kuli wimax

_________________
EEE 701 Blue(BT,Flash )->EEE 901 Black-2gb RAM, 64GB Runcore, TouchScreen, W7->
Compaq110c-burned in hell -> Lenovo S12 ION ->Asus EEE 1215N -> HP Probook4320s
N6300->htc S710->HTC 3G->HTC TP->HTC TP2->Samsung Galaxy S


čtv 05.3.2009, 10:01
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu