Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 GMA 3150 - taktování :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 22.1.2017, 12:02



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 GMA 3150 - taktování 
Autor Zpráva

Registrován: 06/2009
Příspěvky: 156
Příspěvek GMA 3150 - taktování
Má tu někdo zkušenosti s taktováním GMA 3150? Já zatím čekám na netbook, ale dle Wiki má být v ntb podtaktována na 200MHz (nativ 400MHz, jako u 950). Až přijde, tak to omrknu, jestli to tak skutečně je. Už jste to někdo testoval?

_________________
Acer Aspire One D255, Intel Atom N450 1.66GHz, 1GB RAM, 160GB HDD, Intel GMA 3150 integrated graphics, Wi-Fi n, 3-cell battery


ned 09.1.2011, 23:05
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: GMA 3150 - taktování
Mam v netbooku, ale nezkousel jsem taktovat, na beznou praci staci az az stavajici stav a na hrani mam konzoli a iPhone.

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


pon 10.1.2011, 11:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 99
Bydliště: CZ\\PcK & SK\\Ba
Příspěvek Re: GMA 3150 - taktování
Aj keby si ju neviem ako pretaktoval (co pochybujem ze sa podari) tak ti to bude uplne k prdu. Hlavnymi prednostami hernych grafik niesu LEN vysoke takty ale v prvom rade INSTRUKCIE ktore je ta grafika schpona spracovat. GMA3150 je len 950-ka mozno s lepsou spotrebou...

_________________
eee901 -> 1215N


pon 10.1.2011, 12:49
Profil

Registrován: 06/2009
Příspěvky: 156
Příspěvek Re: GMA 3150 - taktování
Abych to vysvětlil, já nejsem žádná počítačová lama. Je mi jasné, že z toho neudělám herní grafiku a o to mi vůbec nejde. Já už moc nehraji a na netbooku bych si chtěl příležitostně zahrát starší pecky (Robin Hood, Hidden & Dangerous apod.). GMA 950 dobře znám, přítelkyně ho má na 1000H a běží nativně na 400MHz (kdo to neměl nativní, užíval GMA Booster). Podle WiKi je GMA 3150 u stolní varianty 400MHz a v netbooku snížená na 200MHz. Zda je to tak skutečně nemohu zatím potvrdit.

Jde mi tedy jen o to, zda pro ty starší hry mohu vynutit, aby běžela GMA 3150 na své výrobní frekvenci, ne na té snížené. Ten drobek výkonu by se mohl v tomto případě hodit. GMA Booster funguje prý jen pro 950. Já jinak zásadně netaktuji, nikdy neprovozuju HW nad limitem provozu, ale tady to je jiné.

Jinak na pořádné zahrání mám hlavní NTB - Athlon x2 a ATI MR HD5145 + 512MB vlastní RAM. Nejsem hráč a tak mi na to občasné zahrání toto víc než dostačuje (Mafia 2, Wolf 2 - všechno krásně plynulé na slušné detaily i rozlišení)

_________________
Acer Aspire One D255, Intel Atom N450 1.66GHz, 1GB RAM, 160GB HDD, Intel GMA 3150 integrated graphics, Wi-Fi n, 3-cell battery


pon 10.1.2011, 14:15
Profil

Registrován: 03/2011
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: GMA 3150 - taktování
Já zase na druhou stranu hledám jak podtaktovat CPU a GPU.
Tady jeden maník něčím taktuje CPU.
http://www.youtube.com/watch?v=ayz5TqNAr3k


stř 02.3.2011, 11:57
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  



Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu