Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 FlashFire SSD driver :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 21.10.2017, 8:25



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
 FlashFire SSD driver 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2009
Příspěvky: 11
Příspěvek Re: FlashFire SSD driver
Mroj: Ten druhý bod snad nemusí být tak horký.
Jak jsi psal: "Každej kdo zná Win jistě čas od času nepohrdne resetem a když je OS zamrzlý, zapsání dat už vynutíme asi těžko...", pak je toto obdobná situace a proto již léta platí zásadní poučka: "Zálohovat! Zálohovat! Zálohovat!"

Tím ovšem nemizí problém, že se může pokazit něco jiného, což několik lidí již potvrdilo. Ale ztrátu dat (ač pak na počítač člověk nadává nepublikovatelným způsobem) bych nepovažoval za ten nejdůležitější důvod, proč program nepoužívat.


čtv 24.9.2009, 1:12
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: FlashFire SSD driver
xitanaf píše:
Celá tá mágia je postavená na tom, že ako vieme Windows neustále niečo zapisuje na disk a pokial disk nestíha spomaluje to celý systém. Nevýhoda SSD je, že na to aby boli do bunky zapísané nové dáta musia byt najpr staré vymazané (nakolko to nefunguje ako pri klasickom disku, že nové dáta automaticky prepisujú staré). To samozrejme spomaluje disk. Tento akože "driver" nastavuje položky registru windows tak aby boli dáta po označení ako vymazané, vymazané aj fyzicky a pri dalsom zápise sa nemuselo čakať na vyčistenie bunky.
Celý tento trik je možné urobiť aj manuálne editáciou registrov:

http://www.ocztechnologyforum.com/forum ... hp?t=43460


To asi ne, hele. To co říkáš je jasný, ale dělat "driver" (jak už tu někdo pojmenoval :D) by kvůli tomu nedělali. To já zase klidně věřím tomu v prvním odkazu na co jsem reagoval prvně. Ono jasně, někomu to může nesmírně ulehčit práci, ale nemůže si přece dovolit to někde publikovat. Co chudinky "uživatelé" Daj si to tam v domění, že upgradujou procesor a pak jim to prostě nejede...

_________________
* EEE PC 901 Green


čtv 24.9.2009, 17:52
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2009
Příspěvky: 11
Příspěvek Re: FlashFire SSD driver
pouzivate nekdo v ntb. tento disk ? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61646 a vejde se tam rozmerove ?
ja mam eee 1000 H zatim tam mam puvodni hdd 80 Gb ale uvazuju o tomhle ssd disku, dalsi kandidat by byl tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68904
dalsi vec : je v eee 1000 H rohrani sata 1 nebo sata 2 ? nikde sem se to nedocetl puvodni disk co tam je sata 1 tak nevim jesli by tam vyrobce cpal sata 2 rozhrani kere je drazsi (on celi ntb. obsahuje zastarale komponenty)
v casopisu chip ma v cisle 11 ma ted vyjit nejaky clanek o optimalizaci ssd disku pod win. xp http://chip.cz/cs/prave-pripravujeme/ch ... disky.html
tak to by me docela zajimalo ono toho na netu na tohle tema moc neni nebo alespon sem nic nenasel.


čtv 15.10.2009, 9:07
Profil

Registrován: 10/2009
Příspěvky: 11
Příspěvek Re: FlashFire SSD driver
na strankach apaceru sem nasel nejaky optimizer software je to teda asi delany primo pro disky jejich znacky, nevim snad by to stalo za pokus, treba to bude lepsi nez nejaka beta neceho a od neznameho autora
http://www.shopplus.cz/zbozi/32gb-ssd-d ... p=z:149281

dokonce je to delany pro 32,64 bit


čtv 15.10.2009, 19:41
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: FlashFire SSD driver
OT *4227*

_________________
* EEE PC 901 Green


pát 16.10.2009, 18:42
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2009
Příspěvky: 11
Příspěvek Re: FlashFire SSD driver
Tak jsem si stáhl verzi 0,99.
Stáhl jsem to na D:/ a spustil.
Od té doby se mi EEE 901 nekousl. Předtím se často kousl třeba na minutu.
Ale při každém startu se spouští kontrola chkdsk, která většinou končí neznámou chybou.
Jinak ale není žádný problém. Tak snad to vydrží.


čtv 10.12.2009, 21:55
Profil

Registrován: 07/2009
Příspěvky: 3
Bydliště: City 17
Příspěvek Re: FlashFire SSD driver
Hrdlodus: Taky mám úplně to samé, ale chyb přibývá... že nebyl zasažen žádný důležitý soubor máš prozatím štěstí.

Momentálně mám poškozený konfigurační soubor VLC playeru a co hůř teď to zasáhlo historii Firefoxu... asi trpí nejvíce často používané soubory.

Zkoušel jsem tento ovladač odinstalovat což sice soubory opravilo (respektivě už nebyly poškozené) check disk poté už na disku žádné chyby nenašel, jenže to zpomalení je citelné.

Nainstaloval jsem tedy poslední verzi a chyby jsou tu zase... ale na jiných místech... obávám se že to budu muset znovu odinstalovat, opravit a zvonu nainstalovat... velmi otravné


Naposledy upravil Admin dne pát 01.1.2010, 18:16, celkově upraveno 1

Nepoužívejte citace předcházejícího příspěvku (viz bod 6 v pravidlech)



ned 27.12.2009, 18:43
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 43
Příspěvek Re: FlashFire SSD driver
Nějaké nové zkušenosti?

Našel jsem toto info:

Před isntalací je potřeba dát si pozor, pokud máte disk připojen jako AHCI (zjistíte v BIOSu). Pokud ano, nedoporučuje se FlashFire instalovat. Mohli byste přijít o svá data i systém. V ostatních případech by neměl být problém, pokud systém nebudete extrémně přetěžovat.


pon 01.3.2010, 18:26
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2009
Příspěvky: 11
Příspěvek Re: FlashFire SSD driver
U mě stále stejné, jen při každém zapnutí FF vyskočí bublina, která hlásí, že C:/Windows/refetch/Firefox.exe-3495265E.pf je poškozen a nečitelný. Ale FF spokojeně funguje.


stř 10.3.2010, 18:42
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 60
Příspěvek Re: FlashFire SSD driver
Což o to, rada - před instalaci FlashFire radši smažte prefetch, ne tu složku, ale to co je v ní. FlashFire mi ji poškodil, ale po smazání toho co v ní bylo jede bezchybně.

Edit: Málem jsem zapomněl, když už budete mazat prefetch, radši vypněte Firefox, MS Word apod atd, než to uděláte, jinak - Jak to (kupodivu pravdivě) říká microsoft - Může to způsobit (a taky že způsobí) nestabilitu programů.

_________________
______________|My EEE PC 901|_______________
|Ram:1gb|SSD:Original|Os:Se7en_vLited|16GB SD|
|-|Error aneb: Kde udělali soudruzi z NDR chybu?|-|
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯


Naposledy upravil ggmaniack dne úte 30.3.2010, 16:27, celkově upraveno 1



čtv 11.3.2010, 14:24
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu