Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 eee901 a nastaveni CPUID v biosu :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 10.12.2016, 22:24



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 eee901 a nastaveni CPUID v biosu 
Autor Zpráva

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 273
Příspěvek eee901 a nastaveni CPUID v biosu
hrál jsem si s prckem a protože HWinfo32 je už freeware, tak jsem si ho zkusil stáhnout a nainstalovat. Jedna z věcí kterou zobrazuje je frekvence procesoru.

Pokud nechám v biosu hodnotu max cpuid value limit na enabled,, tak mi zobrazuje powersaving 1200Mhz, high 1600 a super 1680.

pokud ji dam na disable tak jsou hodnoty o polovinu nižší. tzn. na powersaving 600, high 800 a super 840.

Přiznám se, že tomu až tak nerozumím, ale zajímalo by mě co uvedené nastavení dělá a proč je tam poloviční frekvence ?
díky za objasnění.

_________________
Apple Macbook black 13,3" C2D 2,4GHz, 4GB RAM, 320GB HDD MacOS X 1.6 Snow Leopard
HP Pavillion Dv5-1199ec: C2D 8400, 4GB RAM, GF9600 GT, 320GB Windows 7 RC CZ.


pát 25.7.2008, 7:22
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 63
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
ja si myslim ze tato funkce je tam kvuli uspore energie
procesor Atom muze ject max 1.6 giga
ale je z z vyroby v Ecku schvalne podtaktovan aby min zral(take pak dosahuje nizssich teplot)
ja mam doma dva pocitace ale poukud bych vlastnil jen Ecko
pouzival bych to tak ze doma kdyz vyndam baterku a jedu na zdoj
bych pouzival "normalni" frekvence treba na hry apod. kde potrebuju
nahnat vykon procesoru
a na cestach kdyz jedu na baterky nebo treba kdyz pouze serfuju na
netu pres wifinu treba v KFC apod. a kde me jde o vydrz (udavaji az 5 hod. snad)
proste v biosu zapnu funkci nasobic 1/2


Naposledy upravil Admin dne ned 03.5.2009, 9:15, celkově upraveno 2

Nepoužívejte citace předcházejícího příspěvku (viz bod 6 v pravidlech)



ned 19.4.2009, 12:56
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 63
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
jinak HWinfo neznam tekze nechci soudit ale pouzivam uz dlouho Everest home (drive aida32) a je free


ned 19.4.2009, 13:18
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
Hele todle je pro mě taky novinka... Sem myslel, že to mezi těma 600 - 1600 pendluje právě díky tomu nastavení v trayi a nijak blíž sem to nestudoval...
Co je teda default??? (Nechci hajzlíka teď budit... :D)
Jestli to menší, tak se naseru, že sem zatim nikdy nejel naplno (a že sem to občas potřeboval).
Jestli to větší, tak se naseru, že sem zatim nikdy nejel nanejmíň (a že sem to občas potřeboval).
:D *46*

_________________
* EEE PC 901 Green


ned 19.4.2009, 17:13
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 63
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
Default je to mensi alespon tak sem to mel nastavene pri koupi
jinak co se tice systrey nevim co pouzivas ja mam eeectrl jesli to pisu dobre?
ono se to nastavit timhle da ale to nastaveni v biosu vlastne dela takove rozsahy kam az muzes ji pomoci SuperHibrydEngine nabo v lepsim pripade eeectrl tam navic jeste muzes stelovat otacky ventilatoru coz se pri vissich frekvencich dost hodi da se to tam nastavit a na 2Ghz frekvence procesoru
(nezkousel jsem a nebudu zkouset)


ned 19.4.2009, 18:37
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
My chceš říct, že sem nidky nejel víc jak na 860MHz? LOL, to se mi nezdá - přepínám SuperHybridEnginem a právě že na SuperPerformance to žere jak sviňa...

_________________
* EEE PC 901 Green


ned 19.4.2009, 18:56
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
Takže moje dnešní zkušenosti. To "Max CPUID Value Limit" bylo samozřejmě zablokované (v nápovědě BIOSu byl hint, že je to vhodné pro WinXP mít vypnuté), ale po zapnutí stále nic. Jelikož sou v BIOSu pouze tři nastavovadla ohledně CPU (tadle je první) a Hyper Threading Technology druhý, zkusil sem vypnout to třetí, (Intel(R) SpeedStep(tm) tech) a už to fachčilo... Nevím, zda na to má vliv to "Max CPUID Value Limit", ale mám teď v BIOSu zapnuté první dvě hodnoty (a třetí vypnutou) a násobič mam konečně na 12 a ne na 6.
Frekvenci sem měřil přes CPU-Z prográmek a s x6 je to:
PowerSave: 600MHz
HighPerformance: 800MHz
SuperHighPerformance: 840MHz
S násobičem na x12 pak:
PowerSave: 1200MHz
HighPerformance: 1600MHz
SuperHighPerformance: 1680MHz

Je to od ASUSu určitě geniální tah, že se chlubí, že má procík 1,6GHz a přesto vydrží 8 hodin (ale jako fakt!) fachat...

Ještě sem to moc nějak nebenchmarkoval, ale co se týče svižnosti Win, lagy téměž zmizely a při práci už si nikdy neříkám "Vydrž, nebuď nervózní, neni to desktop, je to jen netbook..." jako předtím. Ve hrách je to taky znát (eště aby ne, když je procík dvojnásobný), takže já mohu jen doporučit. (Kdyby tu byl někdo, kdo se v tom opravdu vyzná a nejen blábolí a vysvětlil mi to jak je to v tom BIOSu teda, byl bych rád.)
Akorát s baterkou ještě nevim, jak moc to vydrží, ale co můžu říct, rozdíl výdrže už dřív mezi 600 a 840 byl celkem značný, takže čekám, že teď vydrží tak max 4hoďky na plnejch 1680, ale zatim mi to tak nepřišlo, ještě zjistim.

Jinak otázka do placu, nejde to nějakym prográmkem regulovat všecko ve Win? Přeci jen ten rozsah 600 - 1680 MHz by byl pohádka, kdybych při práci jel na 600 a měl výdrž a při hře 1680 a výkon a nemusel to furt restartovat... Díky moc, doufám, že sem svým "pokusem" byl aspoň trochu užitečný... :D *46*

_________________
* EEE PC 901 Green


pon 20.4.2009, 16:09
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2009
Příspěvky: 48
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
Zdravím! Já mam eee 1000h

Když jsem se kouknul do biosu, tak pro Procesor jsem tam našel jediné nastavení a to Max CPUID Value Limit! Nic jiného..

když jsem tu hodnotu u toho změnil, tak stejně v CPUID to ukazovalo pouze těch cca 800 MHZ a násobič na 6x! Když jsem to dal zpátky tak to bylo to samé.. Neví někdo jak se mám doťukat k těm 1600 Mhz?? Protože by pak hry i programy šlapaly mnohem lépe!

A když jsem cesák přetaktoval pomocí eeectl na 2047 Mhz, tak se v CPUID ukazovalo jen polovina, čili cca 1029 Mhz :(

Prosím pomoc!

_________________
Éčko 1000h, 2GB ram, Black edition


ned 10.5.2009, 16:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
Spusťte si CPU-Z,minimalizujte ho na lištu a pracujte.A pozorujte hodnoty na liště.Frekvence se mění dle potřeby od 800 do 1600 MHz.Nebo v jiných hodnotách dle nastavení.Pracuje to jak má.Když mu dáte zátěž,okamžitě vyskočí na 1600 MHz a drží,dokud zátěž nepovolí.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


ned 10.5.2009, 16:55
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
Možná na 1000kách, na 901 to s nastavenim jak jsme psal výše rozhodně víc jak těch 840MHz nedá (viz. poloviční násobič).

_________________
* EEE PC 901 Green


ned 10.5.2009, 20:21
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  



Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu