Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 eee901 a nastaveni CPUID v biosu :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je stř 18.10.2017, 11:12



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 eee901 a nastaveni CPUID v biosu 
Autor Zpráva

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
Tak to tě prodejce podvedl a je to na žalobu,ne?Kupovals přece Atom 1,6GHz,nebo ne?

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


ned 10.5.2009, 21:34
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
Jestlis reagoval na mě, tak jsi asi nečetl to moje velké pojednání cca v prostředku stránky 1. Psal jsem tam, že 901 má v BIOSu u procíku víc "hejblátek" a dá se tam docílit, aby byl násobič 12x a tedy maximální frekvence 1680MHz. Já mluvil o tom, že když mam v BIOSu nastaveno to nižší (tedy násobič na 6x), tak z toho víc jak 840MHz nedostanu. A tím jsem chtěl říct, že na 901kách to nejde tak jako na 1000kách řešit jen SuperHybridEnginem. EEECtlkem by to šlo, ale u toho mi lehá Íčko a refleshuje BIOS... :D Takže sem si nechal v BIOSu kvůli baterce násobič na 6x a dá se to vydržet. Kdyby to šlo pěkně regulovat z Win (rozpětí 600 - 1680MHz), byl bych rád. Však si přečti ten můj post a pochopíš to...

_________________
* EEE PC 901 Green


ned 10.5.2009, 21:41
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
Některým to ale jede jen 800MHz...ani boha víc.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


ned 10.5.2009, 22:01
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
Teď zas nevim: na 901 nebo na 1000?

_________________
* EEE PC 901 Green


ned 10.5.2009, 22:49
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2009
Příspěvky: 118
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
nějaké informace ohledne "Max CPUID Value Limit"


ned 10.5.2009, 22:49
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 273
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
cituji "v moderních operačních systémech nemá tato volba žádný význam"...

hm... jsou XP "moderní operační systém" když to evidentně s frekvencí procesoru něco dělá ?

_________________
Apple Macbook black 13,3" C2D 2,4GHz, 4GB RAM, 320GB HDD MacOS X 1.6 Snow Leopard
HP Pavillion Dv5-1199ec: C2D 8400, 4GB RAM, GF9600 GT, 320GB Windows 7 RC CZ.


ned 10.5.2009, 23:07
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
Dobře peca... takovou stylerskou animačku sem dlouho neviděl, fakt styl...
Jo a konečně jsem too MAX CPUID Limit pochopil - pro XP to skutečně nic nedělá - naopak, zapnuté omezuje procesor, takže to, že jsem to zapl nemělo vliv a tudíž lehkou matematikou zjistíme, že vše co potřebujem udělat je vypnout ten Intel(R) SpeedStep(tm) tech a je to, ještě si zjistim něco o něm...

http://lmgtfy.com?q=Intel(R)+SpeedStep(tm)+tech

Je to vymoženost pro SW řízení taktu dynamicky měnitelných procíků. Ale na EEEčku to asi nějak blbne a tak jedině s vypnutym se do toho SW nehrabe a jede to na full. Na 1000kách je už asi lepší ACPI a tak to z BIOSu oddělali.

_________________
* EEE PC 901 Green


pon 11.5.2009, 8:26
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 323
Bydliště: Tož někde u práglu
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
EEE 901, základní bios co jsem dostal, vše default, i přes cpu-z se mi takty mění dynamicky od 820 cca do 1630 + eectl do 1870 cca....

_________________
EEE 701 Blue(BT,Flash )->EEE 901 Black-2gb RAM, 64GB Runcore, TouchScreen, W7->
Compaq110c-burned in hell -> Lenovo S12 ION ->Asus EEE 1215N -> HP Probook4320s
N6300->htc S710->HTC 3G->HTC TP->HTC TP2->Samsung Galaxy S


pon 11.5.2009, 8:48
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
satyres: jake jsou prosim ty Default hodnoty. Taky jsem si s tim hral a uz nevim co bylo puvodni. At to vyzkousim i s tim. Diky.

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


pon 11.5.2009, 9:00
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 413
Bydliště: NSA
Příspěvek Re: eee901 a nastaveni CPUID v biosu
Jak už píšu asi počtvrté, standardní je:
MAX CPUID Limit = Disabled (na XP s tim fakt nehejbejte)
Hyper Threading Technology = Enabled (neni důvod si vypínat emulaci druhého vlákna)
Intel(R) SpeedStep(tm) = Enabled (řídí si to OS/SW)

U toho posledního když vypnete, máte surově maximální výkon bez automatického šetření. Já měl default zapnuté a přes SuperHybridEngine sem se nad 840MHz nedostal.

_________________
* EEE PC 901 Green


pon 11.5.2009, 15:18
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu