Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Eee 701 XP instalace OK- Ace One 150 XP instal...? :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 23.1.2017, 18:47



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Eee 701 XP instalace OK- Ace One 150 XP instal...? 
Autor Zpráva

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 4
Příspěvek Eee 701 XP instalace OK- Ace One 150 XP instal...?
Zdravím všechny přítomné,omlouvám se ale zeptat se musím-
Na Aukru se mi podařilo koupit za 2500Kč Acer One 150 se 120Gb Hdd a 1,5Gb Ram.Mládenec psal že je ASI kaput hdd a nelze spustit windows xp-hlásí to :soubor hall.dll nenalezen.Hurá,říkám si,to už jsem u svého milovaného eečka zažil.Přes WinToFlash jsem si udělal boot SD kartu a nainstaloval svoje WinLite XP sp3+ ovladače a 701čka zas svíští dodnes.Jde mi o tohle,koukal jsem se po různých forech,ale konkrétní,zaměřené na Acer One s takovou podporou a informacemi,jako je tady na mujeee,jsem nenašel.Předpokládám,že onu nahlášenou chybu Aceru vyřeším přeinstalací svých WinLite z oné karty jenž je v mém držení dodnes.Jenže,vzhledem k tomu že Acer má mechanický disk a né pidiSSD 4G jako u 701čky tak za a)nevím jaký formát má disk mít,zda FAT32 nebo NTFS(ani uživatelé One150 nejsou v tomto jednotní a za b)jak a co nastavit v biosu-má tam být nastavení hdd a za C)taky budu mačka Esc po startu -výběr boot media... koukal jsem na http://www.aspire-one.cz/instalace-windows-xp ale nic jednoznačného jsem nepobral.Co si myslíte vy?Popřípadě ještě nakopnu z flashky Ubuntu netbook 10.06 a přes G-parted se na ten véééééélikej 120ti gigovej moloch? kouknu a popřípadě zformátujuno a pak ta instalace XPček i s dalším dlouhým formátováním.... Ta k co?Pujde to dle vás?Děkuju za odpovědi a vůbec za tohle forum.Na 701čce mi X rad a triků tady moc pomohlo-kupříkladu -vypnul jsem svapování po výměně původní 512Ram za 1024 a ejhle-2,42 Gb free prostoru na ssd .Jako na 4Gb disk BOMBA ne?


pon 07.2.2011, 21:49
Profil

Registrován: 06/2009
Příspěvky: 156
Příspěvek Re: Eee 701 XP instalace OK- Ace One 150 XP instal...?
a) Pro Windows XP jednoznačně NTFS, není důvod nechávat starší FAT
b) Nechápu, v BIOSU se jen nastavuje pořadí bootování, nejlepší je mít pro co nejrychlejší start HDD na prvním místě, jinak nic
c) Nechápu co tím chtěl básník říci

Jinak 1,5GB RAM? Tyto počítače mají pouze slot na jeden modul a modul 1,5 co já vím neexistuje, to je nějaká hloupost...a nejlepší je přes externí mechaniku a orig. instalačku - nainstalovat standardní XP Home. Díky velikosti disku není třeba honit každý MB a je to nejjednodušší a nejfunkčnější způsob...

_________________
Acer Aspire One D255, Intel Atom N450 1.66GHz, 1GB RAM, 160GB HDD, Intel GMA 3150 integrated graphics, Wi-Fi n, 3-cell battery


pon 07.2.2011, 23:41
Profil

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Eee 701 XP instalace OK- Ace One 150 XP instal...?
Tyto booky mají sloty dva a přímo od aceru tam jsou 2x512Mb(jde o verzi již kupovanou s XP,nikoli s Linpusem na 16Gb ssd!),pak v biosu nastavení SATA/IDE a hlavně XPčka a sata disky.... pokud vím bývají problémy.
Co se týká vaší rady o inastalaci z ext.mechny tak rozhodně si nepoběžím koupit ex.mechnu za 800Kč+ORIGINÁL CD XP za cca 1500(zvláště když se dnes jedná o systém za svým zenitem),jesliže se mi doma povalují CRYSTAL XP 2010 a zminované winlite.To můžu rovnou jít do OK elektro a za 5000 si tam koupit Samsung N150 ne?To bych ale nekupoval ten Acer!!!ŠLO MI JEN o to,že tento strojek neznám a nerad bych něco po.... ,ale ty výše zminované rady.... opravdu nejsem jitrnice a pokud jsem zvládnul párkrát reinstalovat na netbookách XPčka -povětšinou Eee-z té SD karty tak rada o té mechně je vcelku užitečná a nastavit si boot z HDD když pujdu instalovat nanovo čistou instalaci.... vcelku nová a poučná rada -tak děkuji.H


úte 08.2.2011, 1:17
Profil

Registrován: 06/2009
Příspěvky: 156
Příspěvek Re: Eee 701 XP instalace OK- Ace One 150 XP instal...?
Tak většina netb. má pouze jeden slot, A150 to má zřejmě jinak, nikdy jsem se o něj nezajímal, tak mi to ušlo. Jinak instalačku stáhnout z netu zadarmo, samozřejmě žádné kupování média. Stažení a instalace z takto získaného Windows je legální, stačí vlastnictví licence. A mechanika? To neznáte nikoho, kdo má ext. mechaniku? V tom případě je tu taková věc, která umí připojit kteroukoli mechaniku či pevný disk přes USB. Dle mého nejlepší způsob.

A Váš přístup mi pěkně leze na nervy, řekl jsem svůj názor, jak je to dle mého nejlepší a nejjednodušší. Nevím jak mám vědět, zda vlastníte ext. mechaniku, což bych u netb. předpokládal. Já bych se tedy bez ní neobešel. Teda obešel, ale když bych chtěl pustit něco z DVD tak to zdlouhavě přenášet a pouštět přes Daemon...snad ani ne. Navíc vyznat se v tak namaštěném příspěvku je opravdu práce. A když se tu chvástáte, kolik jste toho už přeinstaloval, tak to si s tím neumíte poradit?

A) Nevím, proč by NTFS mělo dělat problémy, XP jsou na ně naladěny, já teda od dob XP na žádném PC FAT nepoužil a nelituju, spíš naopak. Pokud je přes klíčenku problém s nastavením, opět bych šel jakkoli přes klasické médium. Dávat zpátečnicky FAT mne přijde v dnešní době zastaralé. Ale klidně si ho dejte, když to nechcete řešit.

B) Neznám BIOS A150, ale většinou v Biosu kromě pořadí bootování nic není k nastavení pro HDD. Když jste takový expert, tak proč se ptáte? Já jen odpověděl na otázku.

C) V životě jsem se nesetkal s takovými problémy při instalaci a to jsem instaloval už dost počítačů. Nevím, v čem by měla být A150 tak vyjímečná. Já u toho nebyl, ale jak tam někdo píše že instalací zrušil celý počítač, no to teda nevím...je to pořád jen SW a ten se dá vždycky opravit. To by muselo zrovna v průběhu něco odejít. Nevěřím, že má tak speciální disk, že nesnese NTFS ani jiné nastavení partition. Rozdělení si pokaždé nastavím tak, jak mi to vyhovuje či se zeptám majitele PC, jak chce disk rozdělit. Je fuk zda stolní či NTB. Instaloval jsem W98, XP, Vista, 7, Debian, Xubuntu, Ubuntu a nikdy jsem se s ničím takovým nesetkal. Jediný problém byl, když jsem XP potřeboval ovladače pro disk, ale SP3 obsahují snad vše. Instalace na novější D255 byla bezproblémů přes stažené médium.

_________________
Acer Aspire One D255, Intel Atom N450 1.66GHz, 1GB RAM, 160GB HDD, Intel GMA 3150 integrated graphics, Wi-Fi n, 3-cell battery


úte 08.2.2011, 12:31
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 99
Bydliště: CZ\\PcK & SK\\Ba
Příspěvek Re: Eee 701 XP instalace OK- Ace One 150 XP instal...?
@Ajne: ja som len tisko cakal kto buchne :D nechcelo sa mi rozculovat sa :D
Toz je to dalsi vrtak poctom prispevkov=prsty jednej ruky a rozkrikuje sa tu :D

_________________
eee901 -> 1215N


úte 08.2.2011, 19:37
Profil

Registrován: 06/2009
Příspěvky: 156
Příspěvek Re: Eee 701 XP instalace OK- Ace One 150 XP instal...?
Ne tak člověk chce nějak odpovědět na to, co se zeptal a pak tu ze mne bude ještě dělat de***a...tak příznávám, že A150 jsem neměl v ruce, tak nemůžu svá slova potvrdit, ale už dlouho jsem nenašel BIOS, kde by bylo k HDD nastavení prakticky co jiného než pořadí bootování. Ale aspoň jsem se snažil, jestli tu chce čekat na někoho, kdo má stejného Acera tak to si počká. Vím tu o jednom, ale ten myslím už dlouho nepřispívá. Ale co, zde se radit snažit nebudu. Profík už nainstaloval takových systémů...

_________________
Acer Aspire One D255, Intel Atom N450 1.66GHz, 1GB RAM, 160GB HDD, Intel GMA 3150 integrated graphics, Wi-Fi n, 3-cell battery


úte 08.2.2011, 20:50
Profil

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Eee 701 XP instalace OK- Ace One 150 XP instal...?
Ne,profík instaloval jen cca 13x XP z oné SD karty.Jinak jsem uživatel Eečka a Acer jsem pořídil pro větší displej a větší hdd.Asi jsme se trochu nepobrali....
Ta debata mě přišla jako že chci opravit BMW a dostávám instruktáž co a jak na Wartburka.Psal jsem,že ten strojek neznám a tak jsem se ptal... a dodám-HOTOVO!Přeinstalováno a OK.
Příště si rovnou mašinku šoupnu do nějakého servisu,kde borec připojí tu ex.mechnu a za hodinu práce si řekne 550Kč *3* ,protože on je ten chytrý a já jen jelito,co přece nic neumí a když tak si to STRAŠNĚ komplikuje nějakou instalací doma bez mechny... Ona je pravda že je to i pro negramota-strčit do usb mechnu a instalovat,ale většina lidí co já znám tak má stolní comp nebo notebook a ti tu mechnu nepotřebujou a ti co mají netbooky,zas vše tahají přes net a pak KOMPLIKOVANĚ otvírají Daemonu nebo Virtual CloneDrive :wink: .Jediné a velké plus dávám za to,že jste byl schopen napsat,že AAO 150 neznáte a nezajímal jste se o něj.Za to body k dobru... ale i tak děkuju,je vidět že ty návody jak instalovat bez ex.mechny fungujou.Ještě dodám,že intslace na AAO 150 je takřka schodná s instalací na Eee,jen kopčení souborů bylo podstatně rychlejší a celá instalace byla otázkou necelé hodinky.
Poslední věc-nevím kdo tady bouchnul(já měl a mám tlak v normálu) a to že jsem vrták?Jsem!Vrtal jsem se v tom a vyvrtal XP sp3 funkční..z SD karty!!!.a pokud jste předpokládal že tu ex.mechnu vlastním-to bych asi nepsal o té SD kartě+jeden myslel a pokakal se,druhý nemyslel a šlápl do toho,že...
S pozdravem a přáním fajn večera H.


úte 08.2.2011, 21:25
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Eee 701 XP instalace OK- Ace One 150 XP instal...?
Děcka nechte teho,nebo na Vás pošlu Sašu Vondru.Ten Tvůj Acer je naprosto normální počítač.Nic v tom nehledej.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


stř 09.2.2011, 15:59
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2010
Příspěvky: 99
Bydliště: CZ\\PcK & SK\\Ba
Příspěvek Re: Eee 701 XP instalace OK- Ace One 150 XP instal...?
Koho?? :D

_________________
eee901 -> 1215N


stř 09.2.2011, 18:50
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Eee 701 XP instalace OK- Ace One 150 XP instal...?
Sasa Vondra je akualne nejdrsnejsi zlodej ceske politicke sceny.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pát 11.2.2011, 19:21
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu