Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 EEE 1101 přetaktování a další tuning :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 24.1.2017, 21:14



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 EEE 1101 přetaktování a další tuning 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2010
Příspěvky: 9
Bydliště: MOST
Příspěvek EEE 1101 přetaktování a další tuning
Ahoj, na fórech jsem nenašel žádné info o přetaktování EEE 1101 tak jsem založil nové téma. Nevíte někdo jak se konkrétně přetaktuje 1101-ka na vyšší výkon. U počítače nejsem poprvé, ale zde se mi ani nepodařilo najít jak se dostat do biosu. Díky.

_________________
Asus EEE 1101HA, Intel Atom Z520 1,33 GHz, 512 KB L2 Cache,FSB 533 MHz, Max TDP 2 W, Operačka 2GB DDR2, Grafika integrovaná GMA 500, 250 GB HDD, Audio Hi-Definition audio CODEC, Windows 7 Home Premium CZ


čtv 04.3.2010, 12:57
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 83
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
pomoci GMA boosteru pretocis grafiku na 400 Mhz, v BIOS(jestli mas ten novy, mas smulu) navysis max. pamet GMA 950 na 224 MB, no a procesor pretocis v EEEctl. Na hry pomuze VGA OC, ale vykon CPU se moc nezmeni ani po pretaktovani. Takze je jedno, jestli tika na 1,6 GHz(super performance), nebo jestli ho natvrdo natocis na 2Ghz. S OC se vykon zvysi tak o 600-800 bodu v 3dmark01.Poznamka pod carou:EEEctl nastavuje automaticky rychlost FANu, aby se CPU neuvarilo. Pokud mas stary BIOS, a natvrdo tocis frekvenci, nebo sis sehnal nejakou jinou utilitku na taktovani tak bacha na to, abys CPU uchladil.


pon 15.3.2010, 15:05
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2010
Příspěvky: 9
Bydliště: MOST
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Vídím, že do toho dost vidíš. Vytisknu si to a doma to otestuju. Hrát jsem přestal v 15-ti a teď je mi o něco víc, takže mi bude stačit i malé zvýšení výkonu počítače. Do biosu se prý dostanu pomocí F2, jak mi radil jeden z diskutujících v jiném tématu o EEE. I když EEE 1001HA má nějaké mouchy, celkově jsem s ním spokojen. Pro internet, filmy a kancelářskou práci bohatě stačí. Rozlišení je pohádka, při tech rozměrech nadprůměrně ostrý. Spotřeba ve špičce 12W je jak ze SCI-FI (můj předchozí stoní počítač (17") z horším rozlišením žral cca 150W :-). Vydrží běžet neco přez 10 hodin (mám bat.5800 mAh). Přenosnost je taky skvělá (cca 1,3 kg), velikost jak malý sešit. Nabíhá a vypíná se celkem svižně. Taky ho používám jako doprovod k el.kytaře. Repro mám samozř.externí 2x25W, protože repra jsou tady hodně okrouhnutá - spíš na filmy v autě se sluchátky. Wifina lítá docela slušně. Co kromě sem tam lehkého seknutí mi dost vadí, že nelze v notebooku nahrávat zvuky. Např. v běžném počítači lze v hojně rozšířeném programu AudaCity obecně nahrávat zvuk ze stereosměšovače počítače, z vnějšího zdroje, z mikrofonu atp., ale v EEE 1101ha lze nahrávat pouze z mikrofonu (jinou volbu to nenabízí), a to je pak nepoužitelná kvalita nahrávky a toto je docela blbé, protože zvuk (např.bubnový doprovod) je nutné nejprve zaznamenat, aby se pak v AudaCity přizpůsobil záznam dané písničce. Dík za radu.

_________________
Asus EEE 1101HA, Intel Atom Z520 1,33 GHz, 512 KB L2 Cache,FSB 533 MHz, Max TDP 2 W, Operačka 2GB DDR2, Grafika integrovaná GMA 500, 250 GB HDD, Audio Hi-Definition audio CODEC, Windows 7 Home Premium CZ


čtv 18.3.2010, 11:05
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 323
Bydliště: Tož někde u práglu
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Nechci být rejpal, ale rozdíl výkonnostní v 1.6ghz a 2.0 ghz je znatelnej ... nemůžu ti to dokázat v benchmarku, protoze u lenova pretaceni probiha pomoci utilitky, ktera si zablokuje nektery zdroje ktery vyuziva 3dmark, ale opravdu to znát je, teda u n270, ale ta je tušim v 1001 taky... co se týče GMA boosteru... tak to je hovadina, protože 950ka jede v eee na 400mhz standartně, takže si nepomůžeš a můžeš tak max. podtaktovat, což bohužel na výdrž vliv téměř nemá. K nastavení ram u gma... pokud se nepletu, tak si to přidělují ovladače, pokud tu volbu v biosu nemáš... a pokud máš 2gb ram tak ti to těch 228 nebo kolik to umí přidělí stejně...

_________________
EEE 701 Blue(BT,Flash )->EEE 901 Black-2gb RAM, 64GB Runcore, TouchScreen, W7->
Compaq110c-burned in hell -> Lenovo S12 ION ->Asus EEE 1215N -> HP Probook4320s
N6300->htc S710->HTC 3G->HTC TP->HTC TP2->Samsung Galaxy S


pát 19.3.2010, 9:20
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2010
Příspěvky: 9
Bydliště: MOST
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Já být Lucienem tak to neberu jako rýpání, protože každý máme nějaké zkušnosti. Myslím, že zvýšení frekvence by se nějak znatelně mohlo projevit, ale bohužel to nemohu vyzkoušet protože jsem asi totálně neschopný se dostat do biosu. Zkoušel jsem F2 a naskočí černá obrazovka s dvěma volbami :
- do Windovs 7 a
- kontrola paměti
A z toho tuším ani jedno není vstup di biosu.

Jinak co jsem kouknul na složení Asusu Eee PC 1101HA, tak má procesor Intel Atom Z520 na frekvenci 1,33 GHz, já mám 2 GB operační paměti, tuším 160GB pevný disk, grafický čip Intel GMA 500.

_________________
Asus EEE 1101HA, Intel Atom Z520 1,33 GHz, 512 KB L2 Cache,FSB 533 MHz, Max TDP 2 W, Operačka 2GB DDR2, Grafika integrovaná GMA 500, 250 GB HDD, Audio Hi-Definition audio CODEC, Windows 7 Home Premium CZ


pát 19.3.2010, 9:31
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 83
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Výkon CPU po OC je diskutabilní. U nějakých věcí to pomůže a u některých ne. Je potřeba si uvědomit, že atom jako procesor je stavěn jako in-order, což znamená, že vezme jednu instrukci po druhé a tu zpracovává. Dnešní procesory(i ty do notebooků) jsou postaveny na out-of-order architektuře(vezme celý"balíček" instrukcí a zpracuje). Tím pádem je rozdíl výkonu u některých aplikací velmi citelný a u jiných ne. A co se GMA 500 týče, tuším, že na to není zatím GMA Booster. A co se týče toho, že má EEE standartně grafiku na 400Mhz-moje EEE to mělo jenom na 166 i v plné zátěži, dokud jsem nepřetaktoval.CPU bych skusil OC pomocí EEEctl, jestli nepojede, skus natočit frekvenci "natvrdo" v BIOS. Když ani to nepůjde, stáhni si nějakej starší BIOS a tam to půjde. Ale MUSÍŠ TO CPU UCHLADIT!


pát 19.3.2010, 11:44
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 323
Bydliště: Tož někde u práglu
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Ah, pardon, moje chyba, překoukl jsem se, myslel jsem ze mas 1001ha ne 1101ha, tam je z serie atom... no nevím no :) a gma500... to asi nemá cenu moc taktovat. Jinak jak rikal, nekde sem tu dělal článek na serveru, jak to taktovat. Mrkni na archiv hlavni stranky, nebo eeeuser.com

_________________
EEE 701 Blue(BT,Flash )->EEE 901 Black-2gb RAM, 64GB Runcore, TouchScreen, W7->
Compaq110c-burned in hell -> Lenovo S12 ION ->Asus EEE 1215N -> HP Probook4320s
N6300->htc S710->HTC 3G->HTC TP->HTC TP2->Samsung Galaxy S


sob 20.3.2010, 9:32
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2010
Příspěvky: 9
Bydliště: MOST
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Tak už jsem se slavně dostal do biosu je to přes F2. Frekvence CPU byla nasavena na 10% tak jsem ji zkusil změnit na 5 nebo na 20, ale nijaká změna nenastala. Viz přiložená fota. (snad se zobrazí. Na tu GMA500 se do témat mrknu.
Příloha:
P200310_18.47.JPG
P200310_18.47.JPG [ 51.65 KiB | Zobrazeno 2122 krát ]
Příloha:
P200310_18.49.JPG
P200310_18.49.JPG [ 52.88 KiB | Zobrazeno 2122 krát ]
. Kdyby někdo věděl co se v biosu má změnit ať prosím o radu.

_________________
Asus EEE 1101HA, Intel Atom Z520 1,33 GHz, 512 KB L2 Cache,FSB 533 MHz, Max TDP 2 W, Operačka 2GB DDR2, Grafika integrovaná GMA 500, 250 GB HDD, Audio Hi-Definition audio CODEC, Windows 7 Home Premium CZ


sob 20.3.2010, 20:59
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 83
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Skus to natočit na 100 a dej save setup neo tak(to se u každ verze BIOSu liší)
a přes CPU-Z zjisti co to udělá...taktoval jsem jenom 1000H a to má jiný BIOS, případně skus EEECTL.


pát 26.3.2010, 15:08
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Já bych tam ťápl rovnou 200%.Když do pekla,tak s pořádným ohňostrojem. :mrgreen:

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pát 26.3.2010, 16:43
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu