Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 EEE 1101 přetaktování a další tuning :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 24.10.2017, 0:34



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 EEE 1101 přetaktování a další tuning 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2010
Příspěvky: 9
Bydliště: MOST
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Ahoj,

100% to ani nenabízí a už vůbec ne 200%. Je tam možnost volit myslím od 5% do 25 nebo snad až 35%. Ukládám to vždy to je jasný. Co je EEECTL nevím. Mě to musíš vysvětlovat jak úplně blbýmu :-).

Dík za snahu. Chtělo by to ale asi někoho kdo už 1101-ku ladil.

_________________
Asus EEE 1101HA, Intel Atom Z520 1,33 GHz, 512 KB L2 Cache,FSB 533 MHz, Max TDP 2 W, Operačka 2GB DDR2, Grafika integrovaná GMA 500, 250 GB HDD, Audio Hi-Definition audio CODEC, Windows 7 Home Premium CZ


pát 26.3.2010, 17:17
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 83
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Ne, musíš třeba po 10%, až se dostaneš na 100. Prostě zvyš tak o pár procent a zatěž EEE. Jestli je stabilní, přidej, jestli ne uber atd.Na mou předchozí radu s*r.


sob 27.3.2010, 1:12
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 83
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
EEECTL je program na clockovani Atomu. Melo by to tim jit, ale se z520 sem to nezkousel. A co se tveho EEEcka tyce, na nteru jsem cetl, za maximalne to jde na 30-35% stabilne, je to individualni. Jestli clocknes, tak si zvys otacky vetraku v BIOS nebo EEECTL. Ale jakmile se ti pri Oc zesype na EEE obraz nebo tak, tak hned restart a do BIOSU to vratit na puvodni hodnoty. Jinak by to mohlo zacit horet :D Obecne je 30% brano jako hranice stability. Na 30% to pretocis zhruba na 1,5 ghz


sob 27.3.2010, 1:17
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2010
Příspěvky: 9
Bydliště: MOST
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Co jsem ještě našel na internetu o 1101HA (což mi připadá jako velice seriózně zpracované informace k modelu 1101HA) ... viz níže. Velikost frekvence procesoru jsem zvednul tuším na 25% což na sledování filmů o velikosti do 800 MB (i na baterku) stačí. Pozn. : Při vypnutí zdroje se to přepíná do úsporného režimu - prostě běží pomaleji. Šlo mi o to aby se filmy na baterku nesekaly. Teď o zimní dovolené v Itálii jsem si odzkoušel smysl netbooků. Výdrž baterky okolo 10 hod je super. Co si budeme povídat. Nikdo nemá pořád baterku nacpanou na 100%. A tady i při 50% mám ještě 5 hodin (čili 2-3 filmy). A při tomto rozlišení (tuším cca 1300x700) u 11" displeje je displej docela dobře koukatelný. Ještě musím zjistit něco o rychlejších ovladačích čehokoliv v PC co počítač ještě o něco popožene. Co se týče nutnosti použití externí CD mechaniky, kterou sice sebou přibaluji, má počítač dost místa na disku (250 GB) a myslím že i když jsou stále jedno z nejlevnějších médií na ukládání, pomalu jim to se zlevňováním SD karet začne odzvánět. A teď nalezené info :

Asus Eee PC 1101HA can be overclocked by 15% to 32%

Asus has been shipping a program called the Super Hybrid Engine with all of its Intel Atom powered netbooks since day one. The utility lets users overclock or underclock their machines to provide better battery life or a performance boost depending on their needs. The 11.6 inch Eee PC 1101HA is the first one that lets you customize the overclock values.

A few weeks ago, we spotted a setting in the user manual that made it clear that users would be able to adjust a BIOS setting to modify the values used by the Super Hybrid Engine. Now Notebook Italia has had a chance to test a working Eee PC 1101HA unit, and reports on the details of this BIOS setting.

Apparently you can choose from 5 settings: 15%, 20%, 25%, 30%, and 32%. At the highest setting, the notebook is a bit unstable. But you can adjust the setting to overclock the Atom Z520 CPU by about 30%. At that setting, the Intel Atom Z520 processor, which normally runs at 1.33GHz will run at 1.73GHz.

Of course, you’ll reduce your battery life and your computer will get a lot hotter if you run it at 1.73GHz. But that may be a small price to pay to squeeze a tiny bit of extra performance out of the CPU, in some situations, anyway.


Přílohy:
1101ha-overclock.jpg
1101ha-overclock.jpg [ 71.05 KiB | Zobrazeno 1149 krát ]

_________________
Asus EEE 1101HA, Intel Atom Z520 1,33 GHz, 512 KB L2 Cache,FSB 533 MHz, Max TDP 2 W, Operačka 2GB DDR2, Grafika integrovaná GMA 500, 250 GB HDD, Audio Hi-Definition audio CODEC, Windows 7 Home Premium CZ
stř 07.4.2010, 9:38
Profil

Registrován: 05/2010
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Zdravíčko, tak jsem si koupil 2GB paměť do 1101HA, abych trošku navýšil paměť. Bohužel už se v BIOSu nedostanu vůbec na změnu taktu procesoru. Předtím jsem byl na 30% zvýšení výkonu, což přes různé programy pak ukazovalo hodnotu kolem 1700MHz. Teď běží procesor bohužel už jen na 1331MHz, ikdyž mám super performance, i high performance a na power saving mode už se ani nedostanu. Na některých diskuzích jsem četl, že při 2GB se asi nedá změnit frekvence. Nevíte o tom někdo z Vás více? Děkuji


sob 22.5.2010, 16:16
Profil

Registrován: 05/2010
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Takže jak jsem předem čekal bez odpovědi. Ale co si člověk neudělá sám, to nemá. Zašel jsem si v Plzni do servisu, kde opravují notebooku a zdvořile jsem je poprosil, zda by mi nemohli poskytnou na zkoušku paměť SO DIMM 667MHz 2GB. Po otevření druhého notebooku se jim povedlo najít paměť značky Samsung s parametry viz výše. Paměť jsem vyzkoušel, vše běželo jak má i s SHE programem. Přes CPUID jsem zjišťoval frekvenci procesoru, která se dokázala vyšplhat až na 17něco MHz. I v BIOSu šlo nastavit 30%. Tzn, že paměť fungovala jak má a je to asi frekvencí paměti. Objednal jsem tedy u prodejce Kingston 2GB 667MHz a budu doufat, že půjde vše tak, jako s pamětí Samsung.


pon 07.6.2010, 22:48
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2010
Příspěvky: 9
Bydliště: MOST
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Jo, jo. Asi je nás ještě málo. Já jsem teď šel cestou méně paměťově náročných přehrávačů. Jinak to celkem běhá dobře. Schválně jestli tvou ramkou navíc odstraníš semtam vteřinové seknutí. Já bych měl mít 2GB. Uz jsem to tak koupil. Ale stejně sem tam pozastavuje.

_________________
Asus EEE 1101HA, Intel Atom Z520 1,33 GHz, 512 KB L2 Cache,FSB 533 MHz, Max TDP 2 W, Operačka 2GB DDR2, Grafika integrovaná GMA 500, 250 GB HDD, Audio Hi-Definition audio CODEC, Windows 7 Home Premium CZ


úte 08.6.2010, 0:18
Profil

Registrován: 05/2010
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Zítra si pro ni jdu, tak doufám, že bude vše bez problémů. Jinak, sám se také divím, že při puštěném winapmu občas zaškobrtne písnička. přitom winamp už jel v pohodě na 233MHz. a to mám nastavenou prioritu winampa na max


stř 09.6.2010, 23:21
Profil

Registrován: 05/2010
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Tak bohužel. Paměť Kingston 667MHz 2GB přišla. Šel jsem ji vyzkoušet a bohužel nefungovala, tak jak měla. Takže jim zbyde na krámě. Mě sice vrátí peníze, ale mrzí mě to za ně. Ptal jsem se v tom S&T servisu na paměť od Samsungu, ale ta prý stojí dvakrát tolik co kingston.
Takže, co teď? Asi se budu muset smířit s tím, že budu mít jen 1GB paměti s tím, abych mohl sledovat filmy normálně.


pon 14.6.2010, 22:34
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2010
Příspěvky: 9
Bydliště: MOST
Příspěvek Re: EEE 1101 přetaktování a další tuning
Rozebral jsem to víčko na ramku a mám tam 1ks 2GB RAM značky Hynix. Nemám s ní tuším problém. Ale moc expert nesem. :-)

_________________
Asus EEE 1101HA, Intel Atom Z520 1,33 GHz, 512 KB L2 Cache,FSB 533 MHz, Max TDP 2 W, Operačka 2GB DDR2, Grafika integrovaná GMA 500, 250 GB HDD, Audio Hi-Definition audio CODEC, Windows 7 Home Premium CZ


úte 15.6.2010, 0:29
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu