Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 EEE 1101 HA :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 27.5.2017, 10:13



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 EEE 1101 HA 
Autor Zpráva

Registrován: 06/2009
Příspěvky: 91
Příspěvek Re: EEE 1101 HA
Tak rozlišení 1366x768 bude vždycky vypadat líp třeba na 15ce než 12ce, v tom se alespoň shodnem, ne? :) Větší ikonky, větší text, příjemnější práce. Mám 19ku (pozor, monitor!!! nehledat žádný prasárny v podtextu :mrgreen:) s klasickým rozlišením 1280x1024, občas dělám i na 17ce se stejnými parametry... a ta 19ka je prostě pohodlnější.

Jinak já chtěl přenosnost a výdrž, tak jsem se s nízkým výkonem (ale vyšším než 1101 :mrgreen:) musel smířit. To, že musím netbook používat i jako normální PC a je to polomrtvá herka je věc druhá. Každopádně jako přenosku už jenom netbook, větší by pro mě neměl absolutně žádný smysl a hádám, že 90% populace na tom bude obdobně, byť to mnozí netuší. Kámoš má herní notebook 17ku a kdyby neměli ve škole zásuvky, tak mu snad nevydrží ani jednu přednášku :)

_________________
ASUS EEE 1000HE - tenhle drak fakt stojí za to ;)


pát 13.11.2009, 19:17
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: EEE 1101 HA
tak ja mel doted 15" jako nahradu za stolni pocitat ... proto byl taky porad na stole pripojenej do site. Potreboval jsem ho akorat obcas presunout na cas, tak slo ho jednou za 14 dni vzit do batohu na zada a premistit. Ale ted potrebuji zase neco jineho. Potrebuji cestovat a aby to taky vydrzelo, tak jsem koupil tohle. Hrat na tom nebudu, staci net obcas nejaky dokument a popripade stahnout fotky z fotaku. A myslim si ze na to bohate svym vykone dostacuje. Nepotrebuju na to herni notebook.

Jinak na ty 15ce jsem mel 1280x800 a radsi bych byl za 1440x900 co mel kamarad taky na 15". Jinak mam jeste 20" monitor a tam mam 1680x1050 a jsem max. spokojenej. Jsem proste zastance vetsiho rozliseni i na mensim displeji. Mam rad co nejvetsi plochu k praci. Kdyz mam misto jsem spokojenej. Tisnit se na plose 1024x600, tak bych asi trpel :) A proste si nemuzu pomoci, ale porad mi prijde lepsi 1366x768 na 11" nez 1024x600 na 10" :)

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


pát 13.11.2009, 19:47
Profil

Registrován: 09/2009
Příspěvky: 23
Příspěvek Re: EEE 1101 HA
1101HA je pomala (pomalejsi jak 4 roky stary iCentrino 1.60 s 1GB RAM a WinXP s 915GM grafarnou), ale 1008HA nebyla o moc rychlejsi jak 1101HA, v BIOSu 1101HA se ovsem da nastavit overclock mezi 5 az 30 nebo 35%... na beznou kancelarskou praci a internet jiste 1101HA postaci (ovsem napr. instalace a operace s diskem - 5400rpm 250GB Seagate- nejsou nic moc rychle a treba pokud hybernuju 2GB ram na disk sifrovany Trucryptem tak to je docela porod, stejne jako obnoveni - je to logicky pomalejsi jak novy start woken kdyz musi nacist a desifrovat 2GB, s pomalym diskem :-(

1101HA v taskmanageru CPU ukazuje 2 jadra, nejak jsem to nepochopil, ma 1 nebo 2 jadra? (nemam ji u sebe)

mam ver. s 2GB Ram a Win7

co mi vadi je, ze patrne nepujde nastavit jine rozliseni (treba 1280x1024) pro externi monitor, asi feature GMA500 cipsetu (pokud se tomu da rikat vubec graficky akcelerator), ani WinAero moc plynule nescrooluje

------- Problem -------
nejako mi ale nefunguje Bluetooth, sice v systemu je videt po zapnuti, ale nemohu nic naladit...

pri instalaci Bluesoleil ten sw uplne vytuhne, je mozne, ze je BT chip damaged? Zda se, ze je tam Broadcom...

Jako za ty penize asi nic podobneho nesezenete, netbook je pojmenovani pro ultra levny notebook.
--------

Pokud nekdo chce nejake testy vykonu, necht napise

_________________
Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" Max. 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. baterie 48Wh | WIN 7 Home Premium | 250GB HDD 5400ot. Sgt | WLAN AzureWave s Atheros CPU | Bluetooth 2.1 Broadcom
Benchmark z Win7: http://forum.mujeee.cz/post9077.html#p9077


sob 14.11.2009, 21:48
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: EEE 1101 HA
Ja zase netvrdim ze je to nejaky rychlik, to ne ... jen nevim proc to tu vsichni pomlouvaji, kdyz je to v celku jasne ... je to cil mit co nejuspornejsi procesor na ukor vykonu ... win7 neni zrovna stastna volba, protoze je pravda ze to Aero prostredi to nejak extra nezvlada ... taky usiluju o moznost vymeny disku za SSD a tam si dam pak asi Linux ... prece jenom je znatelne mene narocnejsi.

Atom je jednojadrovy procesor s HT (Hyper-Threading), to je to s cim prisli u Pentium 4 - 2 jadra jsou pouze logicky. System to tedy chape a vidi jako 2 jadra, prestoze je jenom jedno a taky s tim tak pracuje. Proto vidis v Task Manageru 2 jadra.

Jestli myslis rozliseni 4:3, tak to jsem si nejak nevsiml, takze nevim, ale zkousel jsem a umi to az 1680x1050.

Modry zub jsem nezkousel, takze to nevim.

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


ned 15.11.2009, 0:04
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: EEE 1101 HA
Jedna rada, pokudu uvazujete o Linuxu na tohle EEEcko. Zkousel jsem EEEBuntu Standart 3.0 coz by melo byt stejne jako Ubuntu akorat s upravenym jadrem primo pro EEE PC a tedy by melo hned vse fungovat po nainstalovani. Omyl. Hned nefungovala ani jedna sitovka, ani grafika poradne no proste hruuza.

Mozna se to v budoucnu zlepsi, protoze co jsem zjistil tak minimalne bezdratovej adapater, ktery je v tomto eeecku, tak ma podporu od verze kernelu 2.6.29 a tato verze EEEBuntu ma kernel jeste 2.6.28

Take pravdepodobne hned po nainstalovani Ubuntu 9.10 skoro vse fungovalo. Toto Ubuntu ma totiz po instalaci kernel verze 2.6.31, jak jsem ted zjistil.

No ale necham to na kazdem z vas. Me osobne vyhovuje vic Ubuntu. Nelibila se mi ani uprava grafickeho prostredi EEEBuntu. Jen co je potreba, tak zprovoznit grafiku na plne rozliseni jednim prikazem. A jeste zprovoznit zvuk, ale s tim si nejak zitra poradim. Kazdopadne obe sitovky, modrej zub i webkamera hned funguji.

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


stř 18.11.2009, 2:04
Profil

Registrován: 06/2009
Příspěvky: 91
Příspěvek Re: EEE 1101 HA
Tak já bych měl jenom dotaz k tomu Ubuntu. Mám stáhnutou Karmic Koalu neboli verzi 9.10, plánuju si vytvořit bootovací flashku a zkusit to nainstalovat... pochopil jsem správně, že už se nemusí vytvářet samostatný oddíl na disku a formátovat třeba celý Déčko, ale stačí mu na tom stávajícím vyhradit určitý místo pro Ubuntu? Samozřejmě myslím při normální instalaci ne přes Wubi. Přes to jsem instaloval asi dvakrát starší verzi a vždy po vyladění a asi dni používání odmítla nabootovat :(

_________________
ASUS EEE 1000HE - tenhle drak fakt stojí za to ;)


stř 18.11.2009, 8:36
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: EEE 1101 HA
No ja formatoval celej disk a rozdelil si ho podle sebe. Zadny win nic tu nemam. Ovsem kdybych chtel, tak bych asi win i ubuntu instaloval kazdy zvlast do sveho oddilu ... jako jestli mas Dcko ve win a do neho to chces nainstalovat bez formatu, tak by to snad mohlo jit, ale nevim nezkousel jsem. Kazdopadne to decko bude souborovej system ntfs a linux se bezne provozuje na ext3. Ubuntu sice uz umi bezproblemu pracovat s ntfs oddily, ale nevim jestli mit i cely system na ntfs kde je i neco jineho. Njejjistejsi je mit pro Ubuntu vlastni oddil.

Pokud nechces formatovat disk a mas na jednom stavajicim oddilu dostatek mista, tak muzes zkusit pouzit GParted Live ... coz je nastroj, ktery si stahnes, vypalis/udelas boot flash a nabootujes .. pomoci nej se da prerozdelit disk i s daty. Ale bacha na to. Chce abys vedel co delas. Jinak ja si uspesne driv na jinym notebooku pomoci tohoto nastroje prerozdelil disk i s daty a fungoval jsem dal bez problemu.

Nevim co myslis instalaci pres Wubi. Ja si ve win udelal pomoci UNetbootin bootovatelnou flashku z iso souboru Ubuntu 9.10 Live. Nabootoval jsem spustil jakoby Live verzi a v ni dal na plose install a pomoci grafickeho pruvodce nainstaloval. Zatim funguju bez problemu, tak doufam ze se mi to nezhrouti.
Ale jak rikam mam celej disk zformatovanej a prerozdelenej na Linux ... mam vse na ext3. Tak jestli to nemuze byt tim ze si to treba daval do toho Dcka na ntfs. S tim opravdu nemam zkusenosti.

Kdyztak bych te odkazal na ceske forum ubuntu a tam ti urcite kdyztak nekdo poradi pokud to nenajdes, ze uz nekdo neco takoveho resil, jakoze asi uz resil.
http://forum.ubuntu.cz/

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


stř 18.11.2009, 12:50
Profil

Registrován: 06/2009
Příspěvky: 91
Příspěvek Re: EEE 1101 HA
Takže buď bych musel laborovat s GParted a doufat, že se nic nestane, nebo radši komplet D vyhradit linuxu a přeformátovat (C je Win XP). Nejvíc mě na tom otravuje potřeba zálohy, protože to je zas kopírování na několik hodin.

Wubi je instalace Ubuntu přímo ve Windows jako aplikace, díky tomu jde pak i snadno z Windows odinstalovat. Funguje tak, že se mu vyhradí místo třeba na C vedle Windows, bootuje se úplně stejně jako při klasickým dualbootu, akorát údajně běží trochu pomaleji... Je to skvělá věc, ale zatím mi to vždycky po dnu padlo :(

Ubunťácký fórum samozřejmě znám, asi dvakrát jsem se na něco ptal. Přímo na Ubuntu.cz mají taky právě návod k instalaci a podle těch obrázků to vypadá, že formát není nutně potřeba, proto jsem to nadhodil :)

_________________
ASUS EEE 1000HE - tenhle drak fakt stojí za to ;)


stř 18.11.2009, 18:34
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EEE 1101 HA
A to "linux ubuntu" je k čemu dobré?To je nějaký vypalovací program?nebo multimediální přehrávač?

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


stř 18.11.2009, 18:41
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: EEE 1101 HA
:) ne, linux ubuntu neni vypalovaci program :)
Linux je typ opreacni systemu. Je to unixovy system podobne jako Mac OS X. Linuxovych distribuci je cela rada. Dalo by se to prirovnat k tomu jako kdyz mas Windows a tech je taky hodne jako XP, Vista, 7. Tak jsou linuxove distribuce. Samozrejme se to neda srovnavat takhle jen pro tvojio predstavu. A jedna z distribuci je napriklad Ubuntu ve verzi 9.10 - posledni verze Ubuntu. Pak je mnoh mnoho dalsich jako nepriklad RedHat, SuSe, Mandriva ... specialni verze upravene napriklad pro EEE PC jako EEEBuntu (vychazi z ubuntu), EasyPeasy, Xandros a spousta spousta dalsich.
Jeste bych chtel dodat ze je to vse OpenSource software takze je zdarma. Lze stahnout vsude po internetu. Dale bych odkazal napriklad na http://www.linux.cz/

to karlos89: Ja fakt nevim jak dobre tofunguje ci ne, vyzkousej a uvidis. Urcite nejjistejsi je mit pro to celou svou partition. Ja mam treba rozdeleny disk takto:
Filesystem Type Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1 ext3 46G 2.8G 41G 7% /
/dev/sda2 swap
/dev/sda3 ext3 182G 1.5G 171G 1% /home

no laborovat ... zalezio jak si zkuseny uzivatel a jak moc se toho bojis. GParted ma graficky rozhrani, takze to neni zas tak hrozny. Vidis jak je disk rozdeleny, kde jsou data a muzes to prekopat a uvolnit tak misto pro novou partition. Samozrejme nevim jak velky mas disk, jak je moc zaplneny atd. Ono pak casem poznas jak ktery oddily to chce mit velky. Uplne nejlepsi pro dualboot je od zacatku naformatovat a rozdelit disk rovnou pro to. Ale to kolikrat neni mozny, protoze neni kam dat data. Nevim co bych mohl poradit. Nic me nenapda.

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


stř 18.11.2009, 20:22
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu