Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!! :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 22.10.2017, 10:21



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!! 
Autor Zpráva

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 3
Příspěvek EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Zdravim,

měl bych dotaz na zkušenější a zároveň prosbu o pomoc. Zakoupil jsem EE 900A verze Xandros Linux s 16GB SSD. Při instalaci jsem všechny logické partitions smazal a vytvořil jednu velkou, kde jsem XP SP2 - Profesional nainstaloval. Po instalaci jsem tam dal automaticky ještě SP3. Překvapilo mě že se systém instaloval tak dlouho,...skoro 4hodiny!!!!

Třeba jen když jsem chtěl vytvořit složku,..trvaly prodlevy i 20sekund. Vždy se zdálo že se EE přiseknul,..ale pak se po čase rozjel a úkol provedl.

Po nahrání ovladačů se to malinko zlepšilo,...přesto ty prodlevy kdy někde kliknu nebo něco spustím jsou jak u PC 486 na Win98 - prostě děsně dlouho. Vždy se zdá že se to přiseklo. Patrně bude někde chybka,..netušíte kde??

Dík moc za radu...


čtv 25.12.2008, 14:25
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Úplně stejně jako já :-) Upgraduj BIOS.U mě byl problém vyřešen.Mám tam Vista Home Premium a frčí to jak fík!

Resp. zkontroluj jakou máš verzi a porovnej s tou na stránkách ASUSu.Já měl starší verzi.Připadá mi to,jakoby (a někde jsem to i četl) ASUS potřeboval vypráskat komponenty.Takže poskládal tento notebook.Jenže v eee 900 byl původně 4GB disk,nepletu-li se.Dali tam jiný-16 GB a zapomněli přizpůsobit BIOS.Já to koupil a měl jsem stejný problém.Zjistil jsem že na webu je týden starý(nový) BIOS.Přehrál jsem a je to OK.Každopádně po kompletní instalaci úplně zakaž indexaci.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


Naposledy upravil Admin dne čtv 25.12.2008, 15:05, celkově upraveno 1

Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky.



čtv 25.12.2008, 14:43
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 273
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
mohl byste někdo na tom 16GB SSD disku zkusit pustit crystaldiskmark 2.2 a hodit sem tu tabulku ??

na tom 4 a 8GB co je v 901 je to bída a děs, právě jsem z ebaye objednal nový 32gb který by měl mít rychlost čtení až 80mb/sec a zápis 50mb/sec, tak jsem zvědavej jak se to zvedne. (jestli vůbec.)

_________________
Apple Macbook black 13,3" C2D 2,4GHz, 4GB RAM, 320GB HDD MacOS X 1.6 Snow Leopard
HP Pavillion Dv5-1199ec: C2D 8400, 4GB RAM, GF9600 GT, 320GB Windows 7 RC CZ.


čtv 25.12.2008, 15:50
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Rád ti posloužím,ale ten soft neznám.Stáhnu ho někde?Nemám čas to hledat,dej odkaz.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


čtv 25.12.2008, 16:06
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 273
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskmark/

stačí jen rozbalit a spustit.

_________________
Apple Macbook black 13,3" C2D 2,4GHz, 4GB RAM, 320GB HDD MacOS X 1.6 Snow Leopard
HP Pavillion Dv5-1199ec: C2D 8400, 4GB RAM, GF9600 GT, 320GB Windows 7 RC CZ.


čtv 25.12.2008, 19:12
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Řádek Seq 34,08 5,848
Řádek 512k 32,28 1,347
Řádek 4k 5,449 0,015

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pát 26.12.2008, 10:31
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 273
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
tak to je zajímavé, některé hodnoty jsou lepší a některé stejné a koukám, že některé o dost horší.
Pro srovnání přikládám výpis programu na mém Aceru 5920G kde je 250GB 5400rpm disk a moje eee901 kde jsem testoval primární 4GB SSD disk.


Přílohy:
porovnání disků.jpg
porovnání disků.jpg [ 62.41 KiB | Zobrazeno 1623 krát ]

_________________
Apple Macbook black 13,3" C2D 2,4GHz, 4GB RAM, 320GB HDD MacOS X 1.6 Snow Leopard
HP Pavillion Dv5-1199ec: C2D 8400, 4GB RAM, GF9600 GT, 320GB Windows 7 RC CZ.
pát 26.12.2008, 11:35
Profil

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
mám dotaz :-) a jak se dá aktualzovat bios? na to nemůžu nějak přijít :-(

_________________
moje notebooky :-)
hlavní: HP compaq 6735s - Vista Home Basic
A pak už jen G1 a Acer n311


pát 26.12.2008, 11:47
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 273
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
prográmek od asusu - asus update. nabídne ti buď z netu nebo ze souboru (to když už to máš stažený).

_________________
Apple Macbook black 13,3" C2D 2,4GHz, 4GB RAM, 320GB HDD MacOS X 1.6 Snow Leopard
HP Pavillion Dv5-1199ec: C2D 8400, 4GB RAM, GF9600 GT, 320GB Windows 7 RC CZ.


pát 26.12.2008, 11:52
Profil

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Díky za rady, ale je to furt stejné, ne-li horší. BIOS je aktuální, stránkovací soubor vypnutý a stejnak je to neskutečně pomalé. To nechápu když parametry má ten notebook tak dobré....

_________________
moje notebooky :-)
hlavní: HP compaq 6735s - Vista Home Basic
A pak už jen G1 a Acer n311


pát 26.12.2008, 12:35
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu